avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate dianaCabau

Activitate dianaCabau

Răspuns la discuția Radiere societate
Buna ziua,

Ati putea modifica durata de functionare a societatii, astfel ea va inceta de drept la data indicata in actul constitutiv.
corect, nu sunt intabulata pe terenul respectiv, dar acest lucru nu inseamna ca este terenul nimanui, sunt mostenitoare de drept in acest caz, nu mi se pare corect sa nu fi fost macar notificata cu privire la inceperea procedurii de expropriere, mai ales ca atatprimarul cat si vecinii aveau cunostinta despre situatia in care ma aflu. Sunt de acord cu dvs ca in prezent nu am niciun drept, intrebarea era: ce pot face pentru a avea un drept, iar colegul dvs m-a sfatuit sa merg la un notar sa fac succesiunea. E o idee buna, am facut pasul acesta DAR am 11 terenuri pentru care trebuie sa fac succesiunea, pentru fiecare teren imi trebuie o masuratoare topografica, fiecare masuratoare inseamna 1000 lei, totalizand astfel 11000 lei, bani pe care nu-i detin...
Ma confrunt cu urmatoarea problema: toate terenurile bunicii mele sunt trecute pe numele unchiului meu. Ambii sunt decedati. Pe unul dintre terenuri statul a construit un canal, vecinii terenului au fost despagubiti, dar pentru terenul meu nu mi s-a comunicat absolut nimic, nu am fost despagubita. Am citit L33 dar nu face referire la situatia persoanelor care nu sunt titulare de drepturi.
Intrebarea mea este: cum pot solicita despagubiri, in ce baza, intrucat, repet nu sunt titulara de drept asupra terenului in cauza, nu s-a efectuat succesiunea, nu stiu cum as putea sa solutionez aceasta problema. Precizez ca unchiul meu are o sora care traieste dar care nu doreste nicio parte de mostenire. As mai putea deschide succesiunea desi terenul a trecut in proprietatea statului? care este procdura pe care trebuie sa o urmez?

Va multumesc.
Sunt producator, nu am pret afisat. As vrea sa fac promotie valabila Metro, promotie valabila Carrefour... Scopul pentru care comunic canalul e ca sa stie unde sa mearga pt a-mi cumpara produsul la promotie.

Tribunalul
Secţia
Dosar nr. TERMEN LIMITA DE DEPUNERE A DECLARATIILOR DE CREANTA:

Domnule Preşedinte,
Subscrisa,....................., cu sediul social în: ....................................., înmatriculată în registrul comerţului sub nr. J....................., C.U.I. .........................., contul bancar ........................................................... deschis la Banca ................................... , prin reprezentant legal administrator ........................., în calitate de creditor, formulez prezenta
Cerere de admitere a creanţei
noastre in suma de .................................. pe care debitoarea...................................ne-o datoreaza, solicitandu-va admiterea cererii noastre si sa dispuneti înscrierea la masa credală a debitoarei ( in tabelul preliminar) ................................ cu suma de .............................., reprezentând :


Motivele cererii sunt următoarele:
Motivele de fapt:
In fapt, intre subscrisa si debitoare au existat relatii comerciale:
- in baza contractului de prestari servicii nr................. si actele aditionale .......................... la acelasi contract avand ca obiect punerea la dispozitia debitoarei de catre subscrisa de personal ce a prestat activitati in folosul debitoarei. Facem mentiunea ca ne-am indeplinit obligatiile contractuale asumate prin contractul sus mentionat si in pofida demersurilor noastre de a ne recupera suma de ......................... lei ( pretul contractului) debitoarea nu a fost in masura sa ne efectueze platile nici pana la data promovarii prezentei cereri.
- in baza contractului de subantrepriza nr................................... si a actului aditional nr.............la acelasi contract avand ca obiect realizarea de catre subscrisa a unor lucrari de ....
Temeiul de drept: Îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 64,art.65 din Legea nr. 85/2006
Probe: În dovedirea cererii mele solicit sa-mi incuviintati proba cu inscrisuri
Depun prezenta in trei exemplare, unul pentru instanta , unul pentru adm. judiciar si unul pentru debitoare
Anexez: următoarele înscrisuri: _________, chitanţă privind plata taxei judiciare de timbru în valoare de 120 lei, precum şi timbrul judiciar de 0,3 lei.
- factura nr......
- factura nr........
Semnătura,
___________


Domnului Preşedinte al Tribunalului ____________

Dv .completati cu actele ce dovedesc creanta pe care o aveti la debitoare si anexati si actele respective la cerere,conforme cu originalul(stampilate)
Succes

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua,

Am niste nelamuriri in legatura cu urmatoarele probleme:
1. Daca este legal sa vand la pret diferit unor clienti diferiti( sa zicem unui depozit en-gross si unui vanzator cu amanuntul).
2. Daca este legal sa am promotii diferite pentru clienti diferiti in baza acelorasi considerente expuse mai sus.
3. Daca este legal sa aplic discount-uri diferite la clienti diferiti.
4. Daca este legal sa scriu canalele de piata pe promotie (de exemplu promotie valabila Carrefour)

Am citit Legea 21/1996 care la art. 5 lit d) interzice interzisa practica anticoncurentiala care “aplicã, în raporturile cu partenerii comerciali, condiţii inegale la prestaţii echivalente, provocând în acest fel unora dintre ei un dezavantaj concurenţial;”. Totusi, este vorba de prestatii echivalente daca vorbim de o cantitate semnificativ diferita de produse vandute catre cei doi clienti?

Tot Legea 21/1996 prevede ca pretul este stabilit liber.

Ma intereseaza daca intrebarile de mai sus au o rezolvare legala, am citit in Interpretarea Comisiei UE asupra art 101 din TCE ca se poate pune problema de tratament anticoncurential, de inegalitate...

Unde as putea gasi mai multe informatii/raspunsuri la problemele expuse?

Va multumesc anticipat.
Discuție Infiintare ONG
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste actele necesare si demersurile care trebuie urmate in vederea infiintarii unui ONG.
Asociat unic va fi o gradinita
Discuție Contract Orange
Buna ziua,

Am o societate in faliment iar cei de la Orange nu vor sa rezilieze contractul. Am dus foaia de la lichidator prin care sa dovedesc deschiderea procedurii falimentului dar cei de la Orange mi-au cerut Certificat constatator de la ORC din care sa reiasa radierea, ori radierea va avea loc mult mai tarziu.

In fapt SC nu mai are stampile, nu mai functioneaza dar Orange ne emite in continuare facturi iar pt reziliere ne cer 100 Euro/contract.

Cum pot sa rezolv aceasta problema?

Va multumesc
Răspuns la discuția Cum pot iesi dintr-un SRL?
impotriva societatii in care celalat asociat este asociat unic, este deschisa procedura insolventei, in cazul acest nu pot fuziona...
Răspuns la discuția Cum pot iesi dintr-un SRL?
celalalt asociat nu doreste sa inchida societatea