avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Activitate dana 85

Activitate dana 85

buna seara! aveti idee cat sau cum se stabileste contributia la pensii pe 2011 daca pfa-ul a inregistrat pierdere( 0 venit net). astept un raspuns de la dvs. va multumesc
am un magazin mai mic in ilfov si astazi au venit unii cu niste legitimatii de la asociatia privind protectia.consumatorului. ( ei au mai fost odata la mine in control si m-au pacalit) si 'domne am venit in control'. partea buna este ca saptamana trecuta au mai venit tot de la asociatie unii tot in control cu ordin de deplasare ,cu fise, cu explicatii, in fine am 'discutat cu aia'/. intrebarea mea este ce drrepturi au dinsii ca vin iti flutura legitimaia te ia cu vrajeala ca aia nu e bine, aia nu e bine e.t.c. si asteapta oamenii sa le dai dreptul de parca ei muncesc si se trezesc odata cu mine. M-am saturat de nesimtiti astia si as dori sa stiu unde putem sa-i verificam (macar sa stiu daca sunt falsi) si sa ii reclam si ce ne pot face ei noua pentru ca din cate stiu eu datoria lor este sa ne indrume nu sa ne bage mana adanc in buzunar. multumesc
Inca o data buna ziua! Am un mic magazin si functionez ca p.f.a. intrebarea mea este urmatoarea: poate cineva sa vina si sa ma oblige sa inchei contracte cu sanatatea somajul si pensia? Eu nu doresc sa fac acest lucru ( nu ii inteleg rostul pt ca de somaj nu am nevoie, de pensie nu stiu daca mai apuc anii si oricum va fi mica iar de sanatate nu mai vorbesc k medicul meu de familie nu imi da nici macar o reteta gratuita pt baietasul meu si oriunde te duci in spitale trebuie sa dai banu k altfel mori cu zile).
Deci ma poate obliga daca eu nu vreau?
adeverinta de venit nu are, iar pe cartea de munca nu s-a mai lucrat de foarte mult timp (are carte de munca dar din 2006-2007 nu mai apare nimic pe ea) si nu stiu cum sa procedez sa pot sa inchei contract cu cnas. nu pot sa merg acolo si sa se stabileasca o anumita suma pe care sa o depun in contul lor lor lunar reportatata la un salariu minim pe economie dar fara angajare?
buna ziua si un sincer la multi ani ! am o intrebare relativ simpla: as putea sa inchei un contract cu cnas pe 3 sau 6 luni pt sotul meu dar fara sa fac carte de munca? nu doresc decat sa achit asigurarile de sanatate si daca da stie cineva ce acte imi trebuie?
P.S. Noi apartinem de ilfov si au un program de te doare mintea si degeaba suni acolo si intrebi ce ai nevoie ca atunci knd ajungi ori este inchis ori cade reteaua ori nu sunt toate actele ori stai la cozi infernale.
astept un raspuns de la dvs si numai bine va doresc la toti
La multi ani si multa sanatate! intrebarea mea este daca sunt obligata sa imi platesc obligatiile sociale pe ultimi 5 ani ( in acest timp nu am realizat venituri dar din martie 2010 am un pfa si inca nu am facut contractele cu nici o casa de asiguri )
mama mea are o firma cumparata in anul 2005, iar astazi a primit o citatie precum ca in anul 2008 nu au fost depuse documentele firmei fiind instiintata ca in caz de neprezentare firma ii va fi inchisa. mentionez ca ea avut incredere in contabila i s-au dat actele dar dna nu a depus si nu a facut nici un fel de plata( banii i s-au dat) iar firma apare fara activitate. ce trebuie sa faca in acest caz: sa se prezinte la tribunal, sa scape de firma? ce se intampla in astfel de cazuri? ( in acest an 2009-2010 au fost depuse toate declaratiile) Va rog din suflet sa imi dati un sfat ( eu sincer sunt satula de tara asta cei mai bogati cu cele mai multe ilegalitati nu patesc nimic si altii te miri pt ce sunt pusi la zid)
buna seara! in noiembrie anul trecut am dus inapoi o masina luata in leasing neplatind o rata si reziliind contractul de trei ani (mai aveam= 1an si un pic). in contract exista o clauza de reziliere de 3000 euro. masina a fost luata pe firma iar astazi am primit de la ei o instiintare de executare silita pt suma de de 3800 de euro si plata la avocati. nu am inteles ce spun ei acolo dar firma mai este executata silit si de anaf. soc de leasin nu trebuia sa ma cheme in judecata? ce se poate intampla in aceste cazuri( si de mentionat este faptul ca mama este administrator)? care sunt pasii de urmat ?
Răspuns la discuția cum pot suspenda o firma
se poate suspenda cu toate ca in prezent am datorii la stat?
avem o firma care are de platit tva la stat si am dori sa o suspendam pe o perioada de timp ( timp in care sa platim datoriile). se poate face asta? va multumesc