avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate anycyk

Activitate anycyk

Va rog sa ma lamuritia supra urmatoarei situaţii:

Sunt titular pe romana-franceza in localitatea B., dar e doi ani sunt detasata in localitatea de domiciliu, A, pe romana. Anul acesta e posibil sa se elibereze postul de romana pe care sunt detasata, de aceea mi-am depus dosarul de pretransfer. În acelasi timp titulara de franceza din localitatea A, dar domiciliata intr-o alta comuna, si-a depus si ea dosar pentru pretransfer pe romana. Ea a fost titulara pe romana pana in 2015 cand s-a pretransferat pe catedra de franceza. Cine are intâietate?Eu care am domiciliul in localitatea unde e postul si sunt si titulara pe romana sau ea care e titulara in localitatea unde e postul, dar pe franceza si are domiciliul intr-o alta localitate?
Legal ce pot face eu ca sa imi apar drepturile?
Răspuns la discuția Timbrul de mediu
Noi am achizitionat o masina (2003)acum cateva luni, ear neinmatriculata (din Germania era adusa) si am platit timbrul de mediu. Nu se elibereaza certificatul fara chitanta cu taxa de timbru (care e destul de mult). Sa speram ca CE va considera timbrul de mediu ilegal, atunci vom putea sa ne recuperamm banii.
Răspuns la discuția Taxa auto
Si exista sanse sa mi se dea castig de cauza?Exista legi care sa fie e partea mea?
Răspuns la discuția Plata CASS
La cele pentru sanatate. Mi-au venit de plata deja pentru anul 2011 si, cu siguranta, voi primi notificari de plata si pentru 2012.
Răspuns la discuția Datorii telefonie fixa
Nu a mai fost platit din 2010, cand a plecat.
Discuție Taxa auto
Buna ziua!
In anul 2013 am achizitionat o masina neinmatriculat ain Romania. pentru a o inmatricula a trebuit sa platesc taxa de 500 euro. Exista vreo baza legala care imi permite recuperarea acestei taxe?
Buna ziua!
Cumnata mea se confrunta cu urmatoarea problema. In urma cu 4 ani a parasit domiciliul conjugal, a introdus intre timp divort. La domiciliul conjugal au ramas toate bunurile, inclusiv aparatura unei firme de telefonie fixa (antena, modem, decoder). Sotul nu a mai platit abonamentul, iar dupa 4 ani s-a prezentat la usa parintilor cumnatei mele o persoana care spune ca trebuie sa achite suma de 20 mil vechi reprezentatnt datorii catre firma de telefonie fixa. Abonamentul era pe numele cumnatei mele, iar cand persoana l-a contactat pe fostul sot, acesta i-a zis ca el nu are bani sa plateasca.Este legal ceea ce fac?
Daca am incheiat un abonametn cu o firma de telefonie mobila pe o periada de 24 de luni pot renunta inainte de incheierea perioadei contractuale la acesta?
Discuție Plata CASS
Buna ziua!
Am o neamurire in legatura cu plata contributiilor CAS. In 2012 am incheiat un contract de munca part-time pentru ca ma platit toate contributiile. in acelasi timp am desfasurat si activitati independente. Mai exact am incheiat un contract de colaborare cu o institutie a MEN; predam limba romana in Italia. Pe baza acestui contract plateam doar impozitul pe venit. Am vazut ca in 2012 s-a modificat legea privind plata CAS. Data fiind situatia mea, mai trebuie sa platesc CAS si pentru veniturile realizate pe baza colaborarii cu MEN daca am platit din salariul obtinut de la jobul part-time?
Buna ziua!
In anii2011 și 2012 am incheiat un contract de colaborare cu MECTS (pe durata unui an scolar). Am lucrat ca profesor de romana in Italia.Am avut rezidenta acolo.Din venitul realizat s-a platit doar impozitul de 16%. Acum, dupa 2 ani, mi-a venit o instiintare de la CAS și ANAF prin care mi se cere sa platesc contributiile la sanatate pe 2011.Mentionez ca nu am locuit in Romania in acea perioada, activitatea mea desfăsurându-se in Italia.Este normal/legal sa achit aceste contribute?In anul 2012 am avut asigurare medicala si in Italia.Le-am spus celor de la CAS și ANAF lucrul acesta dar mi-au zis ca nu conteaza, ca urmeaza sa imi calculeze taxele si pentru 2012.Asadar, ar trebui sa platesc de doua ori sanatatea.