avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate ionela11

Activitate ionela11

Buna seara!

Am avut o verificare documentara la Anaf si in urma acesteia mi au trimis invitatia la audiere si proiect decizie de impunere pe email ...oare cand voi primi decizia de impunere semnata de Anaf si Pv de constatatare?

Nu stiu exact care este procedura

Multumesc
amenda sau avertisment in cazul unui control de la ITM?....ca nu am respectat termenul de trimitere incetare suspendare?

pot trimite Revisal cu corectie?...am gresit
Buna ziua,

Salariata a are contractul de munca suspendat pana pe 11.01.2025...trebuie sa revina la munca pentru luna tatalui....problema este ca eu am uitat sa trimit incetare suspendarii contractului...trebuia cu o zi anterioara incetarii suspendarii...ce risc daca am trimis cu intarziere de o zi incetarea suspendarii in Revisal? amenda?
multumesc

Multumesc

nu s-a intamplat deocamdata nimic...si cum pot cere stergerea faptei din cazierul fiscal?...depun o solicitare in SPV..merge asa?
Buna ziua,
va rog o lamurire....daca am avut o firma care a fost declarata inactiva de ANAF pentru expirarea sediului social in 2022 iar aceasta fapta apare in cazierul fiscal al administratorului.
acum in luna noiembrie 2024 am reactivat firma la ANAF. In cat timp se va sterge fapta din cazierul administratorului?

Multumesc.
Buna seara,

Care este termenul de depunere al declaratiei D11 pentru persoane fizice?...pot depune si prin postal daca nu am semnatura electronica?...nu am timp sa ma duc la ghiseu

Multumesc
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati intr o problema.

Daca achizitionez materiale pe firma pentru o constructie individuala?....trebuie sa utilizez contul 331?...adica 331=711 ?

in fiecare luna firma consuma materialele achitionate la construirea locuintei, dar finalul finalul constructiei va fi peste doi ani cred.

Cum trebuie sa privesc notele contabile pe masura consumurilor?
e corect asa:
331 = 711 (valoarea materialelor consumate in fiecare luna )

se va aaduna in acel cont 331 o suma destul de mare ...venitul 7111 se inchide cu 121 lunar; la final final cand finalizez cladirea cum fac?

MULTUMESC
Buna dimineata,

Va rog sa imi spuneti exact de cand se aplica cele doua luni ale tatalui pentru concediu crestere copil?...mama are suspendat contractul de munca pentru perioada 05.2023-01.2025 (copil nascut in ianuarie 2023)....deci daca concediu crestere copil se termina in ianuarie 2025 ...tatal de cate luni beneficiaza in acest caz ?...o luna sau doua?

doar cei nascuti dupa 19.09.2023 intra cu 2 luni iar cei vechi respectiv 2022 nascuti beneficiaza doar 1luna?
nu imi este clara aplicabilitatea HG nr. 865/2023 în Monitorul Oficial (19 septembrie 2023) care a modificat OUG 164/2022, OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor ....de cand se iau doua luni ale tatalui?

multumesc
Buna dimineata,

Va rog sa ma sfatuiti/ajutati intr o problema....daca un salariat inceteaza activitatea in cadrul unei soccietati prin demisie/sau cu acordul partilor....lichidarea acestuia de catre angajator cand se va face?...cand i se va plati salariul care il mai are de luat?...imediat a doua zi dupa plecarea din firma?...sau la data platii salariului pentru toti salariatii?....in ce perioada sunt obligat de lege ca angajator sa ii dau banii? ...dar actele /documentele la incetarea raporturilor de munca?

multumesc