As dori sa ma ajutati si pe mn cu niste orientari si demersuri juridice.
Am locuit in Spania 10 ani si de 2 ani sunt in Belgia impreuna cu concubinul meu, cu care tocami am avut o fetita, ce are acum 14 luni.
Ideea e ca relatia s-a deteriorat extrem de mult, aparent vorbim despre hartuire psicologica in cuplu, si alta iesire nu vad decat terminarea acestei relatii definitiv, pentru a opri tensiunea si stresul zilnic, ce vad ca afecteaza puiutul meu.
Problema este ca fiica mea s-a nascut aici in Belgia si, deci, e cetatean belgian din parinti romanca si spaniol.
Cum as putea sa fac sa parasec Belgia si sa imi ramana numai mie fetita, adica sa o aduc in Romania si sa stea cu mine.
Revin si eu cu o intrebare al carui raspuns este foarte important.
Sunt studenta in anul 5 la o facultate de stat din Spania (unde am locuit de aprox 9-10 ani) in sistem ''la distanta'', iar anul acesta ar trebui sa ma licentiez in pofilul pe care il urmez. Ideea este ca s-a intamplat sa raman insarcinata (sunt in 3 luni) si ar trebui sa nasc pe la jumatatea lunii iulie.
Dat fiind faptul ca cheltuielile prevazute pentru nastere si imediat dupa sunt foarte ridicate in strainatate, ma gandesc sa vin si sa nasc in tara. Intrebarea mea este: in aceasta situatie pot beneficia de vreo indemnizatie sau alocatie pentru maternitate fiind studenta la o facultate non- romana?
Am primit de curand decizia unei plangeri pe care am formulat-o pe 9 martie 2011 catre decanul baroului avocatilor Galati, cu toate la acea data ca mi s-a spus ca in termen de maxim 30 zile voi primi raspunsul in sris la domiciliu.
Consider ca nu s-au evaluat corect probele administrate plangerii ce avea ca obiect: rezilierea contractului de asistenta juridica si restituirea partiala sau totala a unui onorariu foarte ridicat :O actre un renumit domn avocat ce face parte din Baroul Galati, pentru care nu am primit consilierea si reprezentanta cuvenita.
Pot sa fac contestatie asupra deciziei d-lui decan, dar nu stiu mai exact ce forma trebuie sa aiba (adica cum se formuleaza) si catre cine trebuie adresata.
Revin cu niste nedumeriri referitoare la un caz expus la inceputul anului, a carui faza e urmatoarea:
Defunctul meu tata inainte de a muri mi-a cerut sa ii aduc notar acasa pentru a ii da mamei mele (sotia lui legitima) o procura pentru a imi vinde mie un autoturism, dat fiind ca el stia ca vanzarea intre soti nu era posibila.
Asa ca am solicitat serviciile unei d-ne avocat care s-a prezentat la domiciliu si a perfectat respectiva procura in cel mai legal mod.
Imediat, la sfatul d-nei notar, am purces la intocmirea actelor necesare pentru a trece masina de pe numele lui pe al meu; astfel incat de pe data de 15 iulie 2010 masina figureaza la circa financiara pe numele meu. Problema e ca unul din nepotii defunctului "a luat cu japca" respectiva masina, justificand cu un specimen de contract de vanzare-cumparare perfectat intre el si tatal meu cu o data anterioara celui faccut cu mine (procura notariala).
Bineinteles ca exista suspiciuni mari asupra valabilitatii acelui act de vanz-cump al lor , asa ca am cerut o expertiza grafoscopica pentru a verifica veridicitatea semnaturii lor cu tatal meu, aceasta expertiza s-a efectuat in Galati (pentru ca noi am facut reclamatia in Galati, domiciliul delincventului) chair daca noi suntem din Bucuresti.
Intrebarea mea e urmat: e posibil ca rezultatul unei astefel de expertize sa fie ambiguu si sa nu se poata determina cu certitudine veridicitatea semnaturii???
Pentru ca asa ne-a spus avocatul pe care l-am angajat.
Ne-a sugerat o repetare a expertizei, sau o contraexpertiza la Bucuresti, dar ne-a mentionat ca costa f. mult. E adevarat? La cat poate urma taxa unei astfel de expertize la Buc?
Va rog mult de tot sa imi proportionati un raspuns cat mai curand, suntem presioante.
dar el NU VREA sa faca testament, tocmai pentru ca acesta se pòate ataca si in acest sens deja a facut (ieri au iesit) actele cadastrale si intabulare: pentru a face nu stiu ce contract de vanzare-cumparare.
:sorry:
ma trebuie sa va mentionez ca acest nepot se afla de foarte mult timp plecat din tara, si nu va veni decat peste 2-3 luni (e un tip de urmarit) cand se presupune ca isi va face ''prescrierea'' sau nu stiu cum se numeste.
tatal nu vrea sa imi vanda mie nimic.
???
El nu doreste sa faca testament, ci act de vanzare-cumparare, tocmai pentru ca nici un mostenitor (fiu, frate, etc) sa nu mai poate avea pretentii sau ataca acest testament. Tatal nu nu doreste sa ii lase ei toate drepturile, ci doar asupra bunurilor mobile (mobila, aparatura domestica, electonica, etc din casa + masina), in apartament o lasa doar sa stea cat timp traieste ea, fara ca nimeni sa nu o pòata da afara, si dupa moartea mamei apartamentul sa fie proprietatea unui nepot de-ai lui.
Da, mama este actuala sotie, si doream sa stiu ce fel de act se face in acesta situatie? Cumva act de vanzare-cumparare pe numele nepotului cu clauza ce o include pe mama, sau cum?
Multumesc.
As avea si eu nevoie de un raspuns cat mai curand posibil.
Situatia este urmatoarea: tatal meu vitreg e foarte aproape de sfarsitul zilelor sale, asa ca inainte sa plece doreste sa puna in aplicare ultima sa dorinta in ceea ce priveste bunurile sale. Eu nu stiu anume ce procedura ii va oferi avocata care gestioneaza actele, dar am inteles ca vrea ca mama mea (naturala) sa ramana in casa lui (care e pe numele lui si a fost dobandia inaintea casatoriei cu mama mea) atat timp cat va trai, iar dupa moartea ei apartamentul sa ramana in posesia definitiva a unei rude de-ale lui (un nepot). Bineinteles ca mama mea nu a fost in foarte bune relatii cu rudele lui, asa ca nu intra in calcul eventualitatea de a convietui cu acest baiat si familia lui. Tala meu vitreg zice ca va lasa scris ca nimeni sa nu o deranjeze tot timpul cat ea va trai, dar implicit ma gandesc ca rudele lui nu vor tine cont de aceasta ''dorinta'' dupa decesul lui, si ii va face zile grele mamei mele. Ca poate sa stea atat cat doreste si nimeni nu va putea sa o dea afara. Deasemenea vrea sa mentioneze in respectivul ''act'' (???), ca toate bunurile mobile ce se afla in casa si automobilul (facute impreuna cu mama in timpul casatoriei) sa ii apartina definitiv mamei.
Intrebarea mea este: CE TIP DE ACT se poate intocmi in aceasta situatie ce o prevede dorinta lui, si ce ''putere'' legala are in fata contestatiilor ulterioare???
El are si un copil nascut in timpul primei lui casatorii, a carui paternitate nu a tagaduit-o, si tocmai de aceea ar dori sa faca nu stiu de act de vanzare-cumparare pentru ca acest ''fiu'' sa nu poate cere nimic.
Va multumesc anticipat pentru atentia data mesajului meu.
Vicky.
Multumesc mult pentru raspunsurile atat de promte.
Daca a-ti fi fost din Bucuresti v-as fi angajat sigur pentru a ne apara interesele.
Va doresc tot binele.