Am primit o expertiza judiciara in care instanta imi solicita a calcula prejudiciul la bugetul statului IN PREZENT, pentru contributii cu retinere la sursa dar nevirate catre bugetul de stat. Firma a intrat in insolventa si am 3 momente :
- T0 - data de la care incep calculele;
- T1 - data intrarii in insolventa;
- T2 - data prezenta.
Pana la care moment voi calcula penalitatile si dobanzile de intarziere fiind doua proceduri diferite si in cadrul insolventei accesoriile sunt sistate .
Eu voi calcula pana la data prezenta, dar va rezulta o suma mai mare decat cea cu care ANAF-ul s-a inregistrat la masa credala.
Un alt coleg expert cu foarte mare vechime mi-a sugerat ca in penal prejudiciul nu contine accesoriile (dobanzi si penalitati).
Ce sfaturi imi puteti oferii ?
Multumesc
V-as ruga sa ma ajutati pt completarea declaratiei 200 avand urmatoarele date :
- venituri totale - 8.000 lei din care 500 venituri din expertiza si 50 lei impozit achitat anticipat;
- cheltuieli totale - 6.000 lei;
- impozit pe venit achitat trimestrial = 200 lei
A rezultat venit net anual : 2000 lei x 16% = 320 - 200 - 50 = 70 lei
Cum completez in declaratia 200 la urmatoarele puncte :
- punctul 3.1 - Venit net aferent activitãţilor cu regim de reţinere la sursã a impozitului unde se înscrie partea din venitul net aferent activitãţilor independente pentru care plãţile anticipate s-au realizat prin stopaj la sursã.
Completez cu suma de 450 lei (500 - 50) ?
- punctul 4 - castigul net anual este egal cu 1680 (2000 - 320) ?
V-as ruga sa ma ajutati pt completarea declaratiei 200 avand urmatoarele date :
- venituri totale - 8.000 lei din care 500 venituri din expertiza si 50 lei impozit achitat anticipat;
- cheltuieli totale - 6.000 lei;
- impozit pe venit achitat trimestrial = 200 lei
A rezultat venit net anual : 2000 lei x 16% = 320 - 200 - 50 = 70 lei
Cum completez in declaratia 200:
- punctul 3.1 - Venit net aferent activitãţilor cu regim de reţinere la sursã a impozitului unde se înscrie partea din venitul net aferent activitãţilor independente pentru care plãţile anticipate s-au realizat prin stopaj la sursã.
Completez cu suma de 450 lei (500 - 50) ?
- punctul 4 - castigul net anual este egal cu 1680 (2000 - 320) ?
Creditoarea este persoana fizica si a obtinut in instanta o suma de bani pe o perioada determinata . Debitorul a achitat o suma mai mare catre tatal creditoarei fata de suma stabilita de expertul contabil. Cererea catre executorul judecatoresc a demara executarea silita a fost efectuata de avocatul creditoareiiiiiiiiiiii ......
Ce se intampla daca la o executare silita demarata de creditoare, debitorul (persoana juridica) a achitat catre o ruda de gradul I a creditoarei o suma de bani mai mare decat calculul efectuat de expertul contabil ?
Debitorul a achitat suma inainte de demararea executarii.
Cine suporta cheltuielile de executare plus onorariu expert in acest caz si cum poate debitorul sa-si recupereze diferenta achitata in plus ?
LA MULTI ANI TUTUROR PERSOANELOR DE PE ACEST FORUM !!!
Care este motivul pentru care instanta a diminuat onorariul ?? A fost expertiza judiciara ? Sau extrajudiciara si a fost contestat in instanta de catre debitoare cuantumul onorariului ?
Xerxes a punctat corect prevederea din Codul fiscal actualizat. Pb este cum interpreteaza Casa de sanatate cand un taran da in arenda un pogon de pamant dar contributia raportata la salariul minim este mai mare decat valoarea produselor primite dupa recoltare. Daca suprafetele de teren date in arenda de batranii nostri sunt mici, cumuland impozitul pe venit si CASS-ul datoria catre stat ajunge mai mare ca venitul in natura obtinut.
Mai mult de atat, se inregistreaza cu declaratia 200 la ANAF si tb sa achite impozitele in avans de recolta, fara a stii daca vor si incasa produsele sau se vor produce intemperii naturale : seceta, ploi cu piatra, etc
Dupa atragerea raspunderii urmeaza executarea silita efectuata de un executor judecatoresc . Daca acesta nu transmite somatii timp de 3 ani, executarea se perima . Acest fapt este cel mai des intalnit, prin care cei care au " beneficiat " de atragerea raspunderii au scapat basma curata dupa o perioada. Sunt multe de spus pe marginea acestei pb spinoase ............