Am lucrat la o societate pana pe 06.09.2010,au fost platite imp din salar,apoi dosarul pentru indemnizatie nu de maternitate a fost pus pe 08.09.2010 nu stiu de cand au inceput plata de pe 6 sau 8.Intrebarea mea este o intrerupere de 2 zile in aceiasi luna afecteaza indemnizatia de maternitate?din ambele parti se retineau bani pentru impozit.ma poate ajuta cineva?Dupa mine ar fi trebuit ca plata sa fie facuta imediat dar nu ma lamureste nimeni,si ma ingrozeste pauza asta de 2 zile.
Imi cer scuze ca va deranjez,sunt disperata,pe unde merg sa ma interesez mi se inchide usa in nas si imi spun ca nu am dreptul la maternitate,din indemnizatia de la sotul meu mi se opresc darile la stat lunar ,unde am lucrat mi s-au platit iar ei spun ca nu am nici un drept deoarece se numeste indemnizatie si nu salar,dar eu am fost nevoita sa-mi urmez sotul deoarece din locuinta de servici ma dadeau afara atat timp cat sotul mi-a fost mutat.Ca sa pot lua indemnizatia mi-au cerut dovada ca am lucrat sa ca mi-am lasat serviciul pentru a-l urma sa-mi poata da acesti bani care se impoziteaza.Ce sa fac unde sa mai merg ca toti imi inchid usa in nas.
Buna seara,iau in acest moment indemnizatie de la sotul meu deoarece a fost mutat cu sericiul iar eu am fost nevoita sa renunt la servici pentru a-l urma,acum am aflat ca sunt insarcinata.Întrebarea mea este ''beneficiez de maternitate?
Indemnizatia este venita ca protectie sociala.
Ma poate ajuta cineva?
1.TREBUIE SA NE MUTAM DIN LOCALITATE.
2.AVEM BAGATA MENTENANTA FARA SA FIM ANUNTATI.
Partea care ne-o pun in nas e ca am luat un diginet mobil(nestiind ca vom fi nevoiti sa plecam din oras),era gratis si ala dar de la 52 lei ne pun sa platim 69.
Ne spun ca nu-i intereseaza ca trebuie sa ne mutam noi trebuie sa venim in iasi sa platim la ei pana in 2011,nu mi se pare normal nu am planuit asta a fost sotul meu mutata si eu raman fara servici ca nu am cum sa raman aici,iar ei nu vor sa rezilieze.
Eu stiu asa ca orice contract se poate rezilia.Ajutati-ma va rog.
Nu a intrat in vigoare legea care nu ne mai obliga sa stam la oricare furnizor dupa bunul lor plac?
Am stat un an la angajator am dus adeverinte,dar buletinul are 2 ani pe 14.03 2011,intrebarea mea este pot pleca din oras si in acelasi timp sa-mi schimb domiciliul pe buletin?Pot beneficia de somaj?
Sunt angajata de pe 7 oct 2008.,angajamentul a fost incheiat pe 12.03.2009.a 12-a adev am dus-o pe 8 oct 2009.
Lucrez la aceiasi soc dar trebuie sa plec din oras,pot lua somaj?ma afecteaza cu ceva aceasta lege?pot incasa in alta loc ajut de somaj,fara sa fie repercusiuni pt ca nu am stat 2 ani la adresa de pe buletin?
Multumesc anticipat.
Am o problema ,sunt angajata la o firma acum trebuie sa-mi dea concediu de odihna si zice odihna fara plata #-o nu cred ca au dreptul la asa ceva.nu-mi dau cat am nevoie la ora actuala am dreptul la 15 zile ,oricum ca restul de 6 nu le pup si nici banii .ce drepturi am eu?suntem chiar bataia lor de joc?
Amenzile date ,cand esti prins de noile radare,pot fi atacate in instanta?
Daca da in ce conditii?Am inteles ca sunt atestate si autorizate de metrologie.
Fiind in strainatate nu stiam nici orasul unde era ea acolo si era cu maicasa plecata,la telefon nu am vorbit nu a sunat iar ce nr aveam eu raspundea casuta ,nu mi-a spus detalii iar vecinelor mele(am aflat mai tarziu)le-a zis ca daca va pleca nu se va mai intoarce.Avocata a zis ca va urma procedurile ca totul sa fie legal,