avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate driver_host

Activitate driver_host

Buna ziua
Am nevoie daca ma poate lamuri cineva care este modul corect de calcul al unui program de vizita.
Instanta a spus:" în prima şi a treia săptămână din lună , de vineri ora 17 până duminică ora 17", din calculul meu aceasta este a treia saptamana din luna si ar trebui sa iau copilul, mama spune ca este al 4-lea weekend si refuza sa-l dea.
Cine are dreptate
Buna ziua, Am urmatoarea problema:
Am avut o hotarare de fond prin care instanta m-a obligat la plata unei pensii de intretinere in procent de 20% din veniturile realizate la societatea la care sunt angajat.
Am facut apel impotriva acestei hotarari sperand ca voi putea sa demonstrez ca mama nu se foloseste de acei bani doar pentru intretinerea copilului. De asemenea a facut apel si dumneaei solicitand un procent de 25% din venituri, in aceasta perioada cat a durat judecarea apelului s-a nascut cel de al doilea copil, lucru pe care l-am specificat instantei.
Dupa terminarea apelului instanta a hotarat respingerea apelului meu, admiterea pe cel a mamei copilului si m-a obligat la plata unei pensii in cuantum de 25% fara sa tina cont de faptul ca am 2 copii in intretinere.
Intrebare 1: este legala aceasta hotarare? Ce este mai bine sa fac: recurs sau cerere de diminuare a pensiei, sau exista alta modalitate?
Daca platesc doar 17% din venituri pot fi acuzat ca nu am respectat hotararea judecatoreasca?

Multumesc
Buna ziua,

In data de 13.04 a fost pronuntata sentinta in favoarea reclamantei cu drept de apel 30 zile de la comunicare, pana acum nu mi-a fost comunicat nimic prin posta,am fost astazi la arhiva , am facut cerere de consultare dosar si copie dupa hotarare si mi s-a spus ca trebuie sa mai astept pana pe 13 mai ca sa coboare dosarul si abia atunci ma poate ajuta.
Daca trece acest termen de 30 zile si cmunicarea nu ajunge la mine din varii motive, se mai poate face apel?
Pot face apel si fara avea hotararea comunicata?
Cum pot intra in posesia hotararii fara a astepta pana la 13 mai?

Multumesc
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Parintii au divortat si au facut si actiune de partaj, pe parcursul desfasurarii actiunii de partaj mama a decedat iar noi cei 3 copii am continuat actiunea.
La finalul actiunii de partaj pe hotararea judecatoreasca scrie ceva de genul:"atribuie urmatoarele loturi:
Lotul 1 format dintr-un apartament si ceva bunuri mobile catre reclamantii 1,2,3(noi cei 3 copii) si lotul 2 catre parat(tatal)
Intrebarea este ce fel de proprietate avem asupra apartamentului din lotul 1, daca putem instraina sau inchiria fiecare sau oricare dintre noi acest apartament.
Ce trebuie sa facem daca unul dintre noi vrea sa cedeze sau sa instraineze dreptul sau la acest apartament?

Multumesc
Deci nu se poate prin ordonanta, speram sa existe o metoda mai rapida,prin actiune clasica am toate sansele ca primul termen sa fie peste 1 an, o sa creasca copilul pana se finalizeaza.
Buna ziua,
In urma unei actiuni in instanta am obtinut un program de vizitare al copilului minor de 6 ani de genul : "2 week-enduri pe luna de sambata ora 10 si pana duminica ora 17,sarbatorile de pasti si craciun alternativ un an cu tatal si un an cu mama, 2 sapatamani in luna august in vacanta de vara si 1 saptamana in vacanta de iarna".
Problema este ca mama nu vrea sa respecte acest program de vizita si astfel pe motiv ca a fost racita nu am putut vedea copilul in vacanta de iarna, fara a compensa in vreun fel,in luna martie nu am vazut copilul decat 1 weekend acuzand faptul ca este 8 martie sau ziua ei de nastere, iar acum de pasti nu a vrut sa-mi dea copilul chiar daca nu am vazut-o in nici un weekend.Mentionez ca atat pastele cat si craciunul trecut l-a petrecut cu mama.

Am fost cu dnii de la politia la dumneaei la usa si atunci a invocat faptul ca nu este specificat clar in ce an incepe modul alternativ,precum nici care sunt acele 2 weekend-uri din luna si ca daca nu am luat-o pana acum asta nu inseamna ca trebuie sa o iau acum.
Dnii de la politie mi-au spus ca nu pot face nimic si ca trebuie sa fac plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, dar tot ei mi-au spus ca nu prea am sansa pentru ca in acea hotarare nu sunt specificate clar termenele.

Eu doresc ca pe langa specificarea clara a programului de vizita sa obtin si o extindere a acestuia de genul " week-endurile 1 si 3 din luna de vineri de la ora 17 pana Duminica ora 20, iar din cauza ca mama efectiv se foloseste de orice mijloc pentru a-mi interzice sau ingreuna accesul la copil vreau ca si in afara acestui program sa pot vedea 2-3 ore zilnic copilul, intre orele 17-20.

Intrebarea este daca trebuie sa fac cerere pentru o actiune noua prin care sa cer toate acestea sau le pot cere si prin ordonanta presedintiala ca o lamurire si suplimentare a vechei hotarari?
Multumesc.
Buna ziua,
Dupa o relatie de 13 ani a rezultat un copil si un proces de partaj.
De pe urma actiunii de partaj , mama copilului cel mai probabil va trebui sa-mi plateasca o suma destul de mare de bani,deoarece nu are cum sa-mi plateasca acesti bani, propune sa incheiem o tranzactie la mediator prin care sa-mi dea o suma mai mica de bani , iar in loc de diferenta sa nu-i mai platesc pensie de intretinere pentru copil.
Intrebare: este posibil sau legal asa ceva, dreptul la intretinere al copilului nu este considerat drept fundamental la care nu se poate renunta sau negocia?

Intreb deoarece am temeri ca dupa ce vom finaliza tranzactia, dupa oarece perioada de timp mama sa nu ma actioneze in instanta pentru neplata pensiei si sa aflu ca tranzactia incheiata este nula.

Multumesc
Discuție Interogatoriu
Buna ziua,
Intrebarile si raspunsurile , mai bine zis raspunsurile la intrebarile din interogatoriul unei sedinte civile, pot constitui proba principala pentru a face plangere pentru fals in declaratii,fals in inscrisuri, la fel si declaratia din cererea de chemare in judecata, daca pot dovedi ca ceea ce a declarat nu este adevarat?

Multumesc
Dar o copie a inregistrarii audio din sala, nu pot obtine? Sunt sigur ca s-au spus mai multe decat au fost scrise.
Buna ziua,
Ma intereseaza cum pot obtine o copie dupa inregistrarea audio sau a declaratiei unui martor dintr-un proces in care am calitatea de parte, pentru a o folosi ca proba pentru reclamarea savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa.
Multumesc