Pentru un angajat din sistemul bugetar care se pensioneaza de invaliditate gradul II (pentru perioada de un an) as vrea sa stiu ce se face cu postul lui, conf. art.56 lit.d din Codul muncii contractul de munca inceteaza. Dar ce se face mai departe cu postul lui? Se retine sau ? Mentionez ca angajatul respectiv spune ca dupa un an vrea sa revina la serviciu.
Va rog sa ma ajutati cu o baza legala in acest sens
cum pot sa obtin autorizatie de constructie de la primarie daca dosarul a fost depus in anul 2010 si nu am primit nici un raspuns , avizele obtinute sunt acum expirate .Ce se mai poate face ? Am avut un litigiu pentru picatura strasinii care s-a terminat dar primaria nu a fost implicata deci nu avea legatura.
Am cumparat un pamant pentru care am facut la notar un antecontract in care eu ca si cumparator am dat o treime din bani iar vanzatorul se obliga ca in termen de doua luni sa faca intabularea pe numele lui a pamantului pentru a se putea face contractul de vanzare - cumparare , daca nu la sfarsitul termenului prin instanta sa se valideze ca si contact de vanzare cumparare . Mentionez ca pamantul respectiv nu era intabulat deoarece nu avea succesiune dupa parinti , dar el era unicul mostenitor. Totul a fost Ok dar dupa o luna de la incheierea antecontractului vanzatorul a decedat. Mostenitorii lui in prima faza s-a discutat cu ei si au fost de acord ca eu sa folosesc pamantul pana ei fac actele ,respectiv succesiunile si am semnat o prelungire a antecontractului de o luna dar acum s-au razgandit si nu mai vreau. Nu mai vreau nici sa vanda pamantul. Pamantul este la 20 km de Ploiesti si este teren extravilan. Actualii mostenitori spun acum ca pamantul s-a vandut prea ieftin si de aceea nu mai vand .
Va rog sa ma ajutati sa-mi da-ti un sfat in legatura cu aceasta problema cam ce as putea face. Ce costuri ar mai implica aceasta chestiune si ce castig de cauza as avea. Va multumesc
Am cumparat un pamant si am facut la notar un antecontract , am dat un avans. in antecontract este un termen de 6 luni pentru ca proprietarul (vanzatorul) sa-si faca actele de intabulare , respectiv succesiune el fiind unicul mostenitor, iar eu sa-i dau diferenta de bani( avansul a fost de 75 % din valoarea terenului ) . Problema mea este ca in acest timp adica la doua luni dupa incheierea antecontractului vanzatorul a decedat si actele nu s-au mai facut. Ce trebuie sa fac?
Vanzatorul are copii dar au domiciliul in afara tarii . va rog sa ma ajutati cu un sfat.
va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:la calcularea pensiei pentru limita de varsta cu grupa se aplica ceva penalizari?
de exemplu ;o persoana nascuta in 15.oct.1949 cu stagiu complet de cotizare din care are 16 ani si 4 luni lucrati in grupa a II a are ceva penalizari la plata pensiei ?
in cazul in care esti obligat la plata cheltuielilor de judecata la finele unui proces trebuie achitata suma integral intr-o singura transa sau se poate si esalonat ?
Acest lucru se poate daca ai cerut diminuarea cheltuielilor?
in cazul in care trebuie sa platesti o singura data in cat timp se face plata?
Va multumesc.
se vehiculeaza ca incepand cu anul 2012 nu se vor mai aplica grupele de munca la iesirea la pensie ( pensie limita de varsta cu grupa )
puteti va rog sa-mi dati un raspuns cu text de Lege daca exista
Un angajat care indeplineste in martie 2011 conditiile de pensionare limita de varsta in sanatate , poate sa mai lucreze pana la primirea deciziei de pensionare sau trebuie sa- i inceteze contractul de munca ?
Va rog sa ma ajutati cu un act normativ sau lege.