As dori sa stiu daca am dreptul sa mi se elibereze un certificat de grefa ,pentru un dosar penal [refuz recoltare probe ] procuratura inaintand dosarul la judecatorie. Mentionez ca nu am predat permisul la politie si logic nu am avut dovada inlocuitoare [nu sa da pentru alcool] ,si daca pentru aceasta invinuire se poate elibera un astfel de certificat ,astfel ca pe durata procesului sa pot conduce.
Va multumesc anticipat
Multumesc ca incercati sa ma lamuriti.
Nu am incheiat nici un fel de contract cu asociatia.
Am incercat sa ma interesez si la primarie. Mi-au zis ca suma e mica si ca nu trebuie sa fac nici un fel de contract. Dar nu vreau sa ma probleme.
Eu lucrez in alta parte cu carte de munca.
Buna.
Si la noi in asociatie s-a fondul este de 5 lei pe luna. La Adunare toti proprietarii au fost de acord, iar acum unii dintre ei nu mai vor sa plateasca. De aici, fireste ca vor renunta si altii sa plateasca. Ii putem constrange cumva sa plateasca? Este vreo lege in acest sens?
Multumesc pentru raspuns.
Daca eu trebuie sa primesc 60 lei lunar de la Asociatie, cat platesc impozit si alte contribuţii? Si cu cat mai raman?
Multumesc.
As dori sa mai intreb ceva. Unde sa inregistrez cererire facute de unii proprietari pentru scoaterea lor de la intretinere pe o anumita perioada? Trebuie sa am un registru de intrari-iesiri? Dar cererile facute de Asociatie la diferiti furnizori? Tot in registrul de intrari-iesiri se inregistreaza?
Exista un caiet de procese verbale, dar nu stiu daca trebuie sa le dau un numar de inregistrare.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.
Am si eu o intrebare. La fiecare sedinta a asociatie de proprietari se intocmeste un proces verbal. Acesta trebuie sa aiba un numar de inregistrare?
Eu stiam ca nu trebuie, dar fostul administrator le dadea numere de inregistrare. Eu cum sa procedez? Mentionez ca registru de intrari-iesiri nu a avut.
Buna ziua!
Am si eu cateva nelamuriri legate de functionarea asociatiei de proprietari.
Administratorul pe care l-am avut si-a dat demisia "din motive personale". Cine poate controla activitatea administratorului de pana acum pentru a verificare legalitatea actelor, rularea banilor etc. La adunarea generala a proprietarilor s-a ales si o noua conducere.
Sotul meu a fost ales presedinte, iar eu am fost propusa spre a tine locul administratorului. Mentionez ca acum urmez cursul pentru atestare ca administrator organizat de primaria din localitate. Se poate ca eu sa fiu administratorul asociatiei, iar sotul sa fie presedinte? Nu este "conflict de interese"?
Tot la sdunare s+a stabilit ca administratorul sa primeasca câte 5 lei de la fiecare apartament care este locuit. Cum pot eu colecta acesti bani in mod legal? Mentionez ca eu lucrez cu carte de munca in alt domeniu.
Va multumesc anticipat.
cum pot obtine un certificat de grefa ,in cazul in care dosarul penal in care sunt cercetat se afla inca la politie?
cu 30 de zile in urma un echipaj de politie a venit in parcare masina stationa, mi-a cerut actele eu am refuzat, mi-a spus sa suflu in epilotest, am refuzat, la spital de asemenea nu am vrut sa me se recolteze probe biologice. Sunt constient de graviatea fptelor. Nu mi-au dat proces verbal, au trecut cele 30 de zile si nimic.As dori sa stiu care este termenul maxim prevazut de lege in care trebuia sa mi se trimita procesul verbal?