avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocat ADRIANA E. ROMAN

Activitate Cabinet de Avocat ADRIANA E. ROMAN

daca aveti convingerea ca actul de vanzare despre care vorbiti este fals, pe el neaflandu-se semnatura parintilor ci una contrafacuta, trebuie sa va INSCRIETI IN FALS impotriva acelui inscris, aratand instantei de judecata ca il defaimati ca fals. Daca nu faceti acest lucru, actul va constitui proba in dosar, fiindu-va opozabil inclusiv dvs ca parte careia i-a fost opus in litigiu si care nu l-a defaimat ca fiind fals. Dupa ce va inscrieti in fals, solicitati instantei ca, daca in urma verificarilor efectuate de catre judecator, acesta nu se considera lamurit cu privire la semnaturi, sa vi se incuviinteze efectuarea unei expertize grafoscopice / grafologice, pentru a se determina daca semnaturile de pe actul de vanzare sunt sau nu ale parintilor. Depuneti acte pentru comparatie, cat mai multe acte oficiale, chiar in fata notarilor, in care apare semnatura parintilor. Din cate imi aduc aminte, onorariul pt astfel de expertize nu este atat de mare incat sa renuntati la proba. Alta cale procedura nu aveti.
Cred ca problema dvs este cu service-ul la care aveti masina in lucru si nu cu asiguratorul. Impotriva celor de la service puteti face plangere la ANPC - Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti, plangere prin care sa cereti amendarea acestora pentru modul in care au gestionat repararea masinii dvs.
Răspuns la discuția Contract individual de munca
Ar trebui sa trimiteti angajatorului, inainte de a incepe orice procedura judiciara, o notificare prin executor judecatoresc, prin care sa cereti angajatorului sa va permita deindata accesul la locul de munca si desfasurarea muncii care face obiectul contractului dvs de munca. Justificarea si ratiunea pentru care ar fi util sa faceti acest lucru sunt: notificarea este trimisa de executor rapid, fie prin posta fie prin agent, costurile sunt reduse, riscuri nu exista, iar sansele ca angajatorul sa se conformeze exista. Dupa aceea, daca nu se conformeaza, puteti initia procedura judiciara.
Conform art. 10 din Legea nr. 230/2007 aveti dreptul sa aveti acces, la cerere, la orice document al Asociatiei. In baza acestui articol, adresati o cerere scrisa Presedintelui Asociatiei prin care solicitati sa vi se permita accesul / sa vi se puna la dispozitie in vederea lecturarii actele mentionate de dvs, aratand ca in conformitate cu legea aveti acest drept. Asociatia trebuie sa va permita accesul la acte si sa incheie un PV in care sa consemneze faptul ca vi s-a asigurat acest acces. Daca Asociatia refuza, aveti posibilitatea sa ii dati in judecata pentru a fi obligati sa va permita accesul la actele respective, insa acolo trebuie sa probati refuzul lor. Sunt actiuni care se admit si care sanctioneaza abuzul continuu al Asociatiilor.
Răspuns la discuția pastrare numelui dupa divort
Daca aveti copil/copii din casatorie, poti motiva cererea ta de pastrare a numelui dobandit prin incheierea casatoriei prin necesitatea ca tu, in calitate de mama, sa ai acelasi nume cu copilul/copiii. Daca nu este cazul, cererea de pastrare a numelui din casatorie se mai poate motiva prin faptul ca esti cunoscuta intr-un anumit sector al societatii cu numele actual si ca schimbarea lui (prin revenirea la cel purtat inainte de incheierea casatoriei) ar determina imposibilitatea de a mai fi identificata. Aceasta situatie poate exista atunci cand (exemplificativ): ai scris vreo carte, predai cursuri la vreo institutie de invatamant, etc. Mult succes.
Răspuns la discuția divort
Intrucat v-ati casatorit in Romania, desfacerea casatoriei va trebui sa fie pronuntata tot in Romania. Procesul de custodie despre care vorbiti este reprezentat de un capat accesoriu de cerere in cadrul actiunii de divort prin care solicitati incredintarea minorului/minorilor spre crestere si educare. Insa motivele pentru care solicitati incredintarea minorului catre tata trebuie nu numai sa fie temeinice, insa trebuie sa dovediti, prin probele pe care le administrati (inscrisuri, martori etc) ca mama minorilor nu ar putea asigura acestora o dezvoltare fizica si psihica normala, incredintarea catre tata a minorilor fiind oarecum o situatie de exceptie. Daca dovediti ca mama nu este un parinte bun si ca nu poate asigura cele de mai sus, aveti sanse sa va fie incredintati minorii. Situatia este mult mai simpla daca mama este de acord cu incredintarea copiilor catre dvs.
Mult succes.