avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate siloth

Activitate siloth

Răspuns la discuția uzucapiune? sau alta metoda?
dar, in momentul actual ce ar trebui sa fac pentru a-l putea uzucapa?
Răspuns la discuția uzucapiune? sau alta metoda?
eu am luat legatura la primarie si mi-a spus ca apare un anumit proprietar cu titlu de proprietate din 1932. Eu de cand sunt"vecin"cu acel teren nu a fost nimeni pe acolo si nici macar nu este cultivabil, deoarece e in panta.
Am o curte undeva intrun sat, si langa mine este un teren de 20 de ari al unei persoane, dobandit printr-un act notarial din 1932.
De cand am eu terenul, de 10 ani nu a fost nimeni niciodata acolo, nefiind arabil si nici neputandu-se construi ceva pe el datorita alunecarilor de teren.
prin ce modalitate as putea eu sa "pun mana" pe acel teren?
Buna ziua! detin o firma inregistrata in anul 1991 si am extras de pe statutul societatii obiectele de activitate:

Obiectul Societatii:
1-productie de marfuri
a)alimentare: dulciuri, patiserie, panificatie, fructe, legume, simigerie, cofetarie, cafea, ceai, bautri calde si reci , preparate din carne si altele.
b) industriale: ambalaj, si altele

inclusiv import pentru productie de la pct.1

2- comert cu ridicata de produse:
a) alimentare: cele de la pct.1 lit. a si : bauturi alcoolice, conserve si semiconserve de toate felurile precum si toate marfurile cerute de piata.
b)industiale: confectii, incaltaminte, tricotaje, electrice, electronice, uz casinc, mobilier, ambalaje, precum si toate marfurile ce vor fi cerute de piata.

3- comercializarea marfurilor alimentare de la pct 1 si 2 la pret cu amanuntul

4- comercializarea marfurilor industriale de la pct 2 litera b la pret cu amanuntul

5- import-export pentru produsele de la pct 1,2,3,4 precum si alte grupe de produse cerute de piata, reprezentanta comerciala, firma de intermedieri pe baza de comision

6- prestari servicii : consignatie, transport persoane si marfuri, confectii metalice si constructii, reparatii instalatii interioare si exterioare, reparatii utilaje casince si de uz personal precum si altele

Vreau sa stiu daca eu pot face un import de ceasuri(acesorii vestimentare), coletul fiind de o valoare foarte mica import china, de 60$.
Va multumesc anticipat
reinvii acest topic pentru a nu face altu. La fel si eu am o firma neplatitoare de tva si as dori sa imi scot cod eori pt un import de 60$ - niste mostre. Am posibilitatea sa fac asta?
Buna ziua!
Detin o firma cu un domeniu de activitate principal , si pe actul costitutiv vechi (firma este din 1991) am o groaza de domenii de activitate, printre care si importuri, ceea ce ma intereseaza acum pe mine!
As dori acum sa-mi scot numar eori de la autoritatea vamala si nu stiu ceea ce trebuie facut la registrul comertului in acest caz. Daca exista pe actul constituiv acel domeniu de care sunt eu interesat, as putea sa merg direct la autoritatea vamala ?
si unde anume se trece aceasta perioada de concediu fara salar??
nu este nici un martor, scrie clar (citez) "persoanele de fata nu pot semna in calitate de martori fiind agenti constatatori"
au mentionat ca martorul nu putea fi de fata si de fata erau doar agentii constatatori, procesul verbal fiind incheiat in ITM , unde cred ca daca deschideau usa sareau 5 martori. maine am termen, plangerea e formulata deja
ma confrunt cu aceastra problema si cu marea dilema a rubricii "Alte mentiuni"

og 2 art 16 (7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.

eu nu eram prezent asa ca nu puteam intocmi obiectiuni!
parerea mea e ca din aceasta cauza procesul verbal ar trebui sa fie nul. deoarece nicaieri in legi ( am cautat) nu am gasit ceva legat de acest lucru. in intampinarea lor au scris ca mentiunile le puteam scrie in plangerea contaventionala dar mie acest lucru mi se pare complet impotriva legii.

se poate afirma ceea ce am spus eu?