avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Activitate SergiuUigres

Activitate SergiuUigres

Buna
As putea inapoia parintilor apartamentul primit de la ei ? Specific ca e donatie cu uzufruct
Am aflat ce presupune aceasta ,,donatie cu uzufruct'' abia cand am fost la politie si mi-am schimbat buletinul, fiind surprins ca unul din parinti trebuie sa isi dea acordul ca eu sa am domiciliul acolo ... In cazul in care as vrea sa ii fac partenerei mele domiciliul la acea adresa nu o pot face fara acordul parintilor.
Cand am semnat la notar primirea donatiei nu am stiut 100% ce presupune ,,donatia cu uzufruct''
In cazul in care parintii nu vor sa isi ia bunul inapoi (imobil la care sunt dispus sa renunt de bunavoie) ce as putea face de a scapa de aceasta ,,povara'' care mi-a adus mult stres si certuri?
Multumesc
De aproape 6 saptamani am ajuns in Scotia, la noul meu loc de munca(hotel-receptioner), prin intermediul unei agentii din Romania, ce colabora cu o agentie din UK. Cand am ajuns, am inceput sa lucrez la receptie. Dupa cateva saptamani managerul mi-a sugerat daca vreau sa lucrez cate 3 ore(din cele 8 ore) in paralel cu receptia si la bar(orele de la bar nu vor fi platite, doar orele de la receptie). Mi-a spus ca e bine pentru mine sa mai invat si altceva. Dupa alte cateva zile a spus ca e o problema ca eu nu invat ,,barul", ca ei pierd bani si intr-o zi mi-a dat de ales: ori invat ori va fi nevoit sa aduca pe altcineva care sa faca ambele lucruri, si ca nu ar vrea sa ma ,,piarda". In contractul meu apare doar receptioner. Venind in Scotia eu mi-am dat demisia de la fostul loc de munca, in care am fost angajat 4 ani,tot ca receptioner; am platit biletul de avion, care nu a fost deloc ieftin (350 euro)+alte cheltuieli cu transportul si altele cu intocmirea actelor dupa ce am ajuns. Cand am sustinut interviul cu actualul angajator nu a pomenit nimic de bar. Ce as avea de facut in cazul acesta? As vrea doar sa lucrez in receptie, dar din ce mi s-a spus, asta nu se poate.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara,
Daca am o masina mai veche de 10 ani pe numele meu, un venit de 1000 ron, stau singur (+un depozit de peste 3000 ron, dar nu la o banca, ci la CAR) pot beneficia de ajutor la incalzire?
Astept raspunsul dumneavoastra
Multumesc anticipat
Buna ziua,
Am fost la starea civila, acolo mi s-a spus ca doar prin imputernicire sau daca merge mama si face cerere pot primi documentele. Mi s-a mai spus ca daca mama nu-mi da documentele atunci nici statul, fara acordul ei, nu mi le poate da.
Multumesc
Astept un raspuns din partea dumneavoastra referitor la raspunsul angajatului starii civile.
Buna ziua,
Doresc sa aplic pentru obtinerea cetateniei maghiare, cu acte doveditoare din partea mamei. Am nevoie de la ea de certificatul ei de nastere si cel de casatorie dar nu vrea sa mi-l dea pentru ca tatal meu (sotul ei) nu este de acord. Pot obtine si de altundeva aceste acte?
Răspuns la discuția Referitor remuneratie
Aveti vreo sugestie atunci, in cazul acesta?
Răspuns la discuția Referitor remuneratie
Sa merg la ITM, sa vad ce au de spus cei de acolo?,
Buna ziua
In anul 2008 am prestat niste servicii la o firma in baza unei Conventii Nr. 1 (timp de 3- 4 saptamani). Eu dupa cele cateva saptamani de munca am plecat de acolo, ei danda-mi suma de 837 ron, fara a ma pune sa semnez undeva pentru ei, iar pe conventia respectiva au lucrat in continuare si alte persoane,conventie care era pe numele meu (ei fiind platiti la randul lor cu 837 ron si 2250 ). In anul 2009 am primit o instiintare de la fisc/trezorerie in care trebuia sa semnez ca am avut venituri in valoare (in anul 2008) de 3925 ron (adica 837+837+2250). Cand am vazut lucrul acesta l-am contactat pe angajator si am incheiat o noua Conventie Nr. 2 intre noi: el urma sa-mi mai dea 2000 ron,restante salariale (acesta onorandu-si aceasta clauza) si se obliga sa achite toate datoriile catre stat ce deriva din adeverinta emisa de firma lui, in care eu as fi primit cei 3925 ron. Acum in anul 2013 am primit o instiintare de la C.A.S. Maramures in care mi se solicita sa-mi achit CAS-ul pentru perioada 2008 pentru suma suma de 3925 ron. Precizez ca in conventia nr 1 angajatorul a specificat ca CAS-ul il va achita angajatul, dar in conventia nr 2 el a semnat ca va achita toate datoriile catre stat ce deriva din acea adeverinta eliberata de firma lui. Astazi am luat legatura cu angajatorul si l-am rugat sa achite si CAS-ul pentru suma respectiva (3925 ron), el spunand ca si-a achitat toate datoriile catre stat (toate inafara de CAS -conform conventiei nr 1; cand i-am aratat conventia nr 2 ce a semnat-o si stampilat-o el o tinea numai pe a lui ca datoriile ce-i reveneau lui, catre stat au fost achitate, ignorand conventia nr 2.
Ce e de facut?
Buna ziua,
Mi-am cumparat o masina in vara anului trecut, am dus-o la un service autorizat [Editat - in forum este interzisa publicarea numelui firmelor sau insitutiilor care va nemultumesc] sa-i schimb distributia (acolo lucra un prieten,care a si lucrat ,,pe" masina). Mi-a montat distributia cumparata din alta parte, nu de la service-ul lor, si am primit o garantie pentru manopera de 3 luni.
Dupa 5 luni am avut alta problema la masina, am dus-o in alta parte, unde mi-au aratat o noua ,,surpriza": motorul statea intr-o parte => Mi-a picat repede fisa ca atunci cand s-a pus distributia mecanicul a desfacut motorul din surubele ce-l sustineau. Am mers cu masina la service si le-am aratat .Mecanicul a vazut ca motorul statea intr-o parte, un surub din trei ce tinea motorul era rupt ,iar al doilea fiind desfacut. Asta nu era tot,din cauza motorului lasat intr-o parte si cureaua de distributie sa ,,frecat" de ce nu trebuia si a inceput sa se deteriorizeze. Daca nu mi arata cel de-al doilea mecanic ca motorul masinii statea intr-o parte eu nu-mi dadeam seama nici acuma si mergeam cu masina existand riscul ca acesta sa cada. Garantia mi-a expirat iar patronul service-ului nu doreste sa mi remedieze problema (eu observand acest lucru dupa 5 luni).
INTREBARE: SA MERG LA PROTECTIA CONSUMATORULUI?!
In instanta n-as vrea sa ajung deoarece am mai avut nu de mult un proces care a durat aproape 2 ani.
Sesizand protectia consumatorului sper sa le trimita ceva controale. Precizez ca nu sunt singurul client nemultumit care a trecut pe la service-ul lor.
Eu pentru manopera am primit factura , dar celorlalte cunostinte de ale mele nu le-au dat nici factura nici bon de casa.
Răspuns la discuția Solutie: respinge actiunea
Buna, din nou,
Va mai deranjez cu o ultima intrebare.
In cazul in care fac recurs, iar actiunea mea nu va avea sorti de izbanda nici a doua oara, avocatul celeilalte parti (al societatii de asigurari,cu care ma judec ) ar putea cere cheltuieli de judecata? (si daca da, pentru toata durata proceului?)pana acuma nu stiu sa fi cerut , spun asta deoarece am fost si am citit dosarul.