avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate teo.madalina

Activitate teo.madalina

Răspuns la discuția plata lichidare
Specific ca este vorba despre declaratia pentru tinerii absolventi care se depune la somaj, cf.legii 80/2002.suma cuvenite de firma pentru un absolvent cu studii superioare,(aferenta lunii ianuarie).
De asemenea am fost contactata de admnistrator(in urma depunerii unei cereri de achitare a drepturilor salariale si in care am dat termen 2 zile, in caz contract ma voi adresa ITM-lui) si mi s-a spus verbal ca a contactat o firma de audit pentru verificare, si nu imi da banii, eventual ca trebuie sa aduc eu.
Nu stiu cum trebuie sa procedez legal.
Discuție plata lichidare
Am urmatoarea situatie si nu stiu cum sa procedez:
Pana in data de 28.02.2011 am fost angajata, cu data de 01.03.2011 am intrat in somaj.La data plecarii nu mi-au fost achitate drepturile salariale aferente lunii februarie si zilele de concediu neefectuate pe anul 2011.
In data de 15.03.2011 am cerut(conform platii drepturilor din contractul de munca) salariul cuvenit dar mi s-a spus ca refuza sa ma plateasca, pe motiv ca am gresit la declaratia pe care am depus-o la somaj in data de 23.02.2011, subventia care trebuia incasata de unitate s-a pierdut, si mi-o retine mie.In notificarea primita de la somaj in data de 08.03.2011 s-a facut referire la art.54, alin.5 din OG 174/2002.
Suma care trebuie sa o incasez este mai mare decat subventia de la somaj, dar nici asa, angajatorul refuza sa ma plateasca(verbal)
In acest caz cum trebuie sa [procedez, ce baza legala sa invoc pentru a-mi recuperara drepturile ce mi se cuvin.
Răspuns la discuția monografie firma transport
Ma intereseaza ce inregistrari contabile,ce acte in plus trebuie pentru acele masini
in general cum decurge activitatea.
Daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila pentru o firma de transport marfuri intern si international.Nu am mai avut tangenta cu astfel de inregistrari.Va rog mult
Răspuns la discuția insolventa firma
Chiar nu este nimeni cara sa ma ajute?
Lucrez la un magazin alimentar care din luna ianuarie pana in prezent nu a fost deschis decat 5 zile.Angajatorul nu are platite darile la stat de la angajarea mea.Verbal m-a informat ca incepan d cu 01.03.2011 intra in insolventa.
Eu ce drepturi am ca si angajat, nu terbuie sa ma informeze in scris despre aceasta problema(cu cat timp inainte), cu ce art. se inchide CIM, beneficiez de somaj tinand cont ca nu are platit nimic.In acest caz cum pot proceda, pierd somajul, unde sa ma adresez.
Va multumesc
In legatura cu declaratia inventar care trebuie depusa sa casa de sanatate pana la data de 15.02.2011, aceasta declaratie trebuie depusa de toti contribuabilii?
Daca nu avem restante privind contributia ptr.CI o depunem cu zero sau deloc?
Legea prevede sa completam si accesoriile aferente, de unde le luam din fisa sintetica de la finante?
Va multumesc
Discuție completare 101
Daca la declaratia 101/30.09.2010 am impozit pe,profit de recuperat in suma de 1266 lei,in declaratia 101/31.12.2010 lam ce pozitie o trec pentru a se stinge din impozitul pe profit datorat pentru aceasta perioada( in suma de 1328 lei), in final la diferenta de impozit datorat sa ramana suma de 62 lei?
Multumesc
Răspuns la discuția majorare salar
deci, aplic majorarea la 1204 lei sau nu?
Discuție majorare salar
Sunt angajati cu studii superioare in cadrul unei asociatii(pana la 12.2010, aveau 1200 incadrarea).
Incepand cu data de 01.01.2011 nu stiu cat sa le majorez salariul.Mentionez ca nu exista contract colectiv de munca.
Multumesc.