avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate lavinia17d

Activitate lavinia17d

Multumesc pentru răspuns.
Executorul a fost anunțat, firma la fel, poprirea nu a mai avut loc.

Exista posibilitatea ca pe perioada suspendarii provizorii creditorul sa ceara validarea popririi?
Buna seara.

Credeți ca este posibil ca executorul judecatoresc sa informeze tertul poprit exact in momentul in care il informez eu pe el despre încheiere, adica ii duc o copie legalizata a încheierii?

As vrea sa rezolv maine asta, fie ca executorul trimite prin fax, email sau comunica telefonic mai întâi tertului poprit faptul ca executarea se suspenda?

Multumesc.
Daca debitorul transmite tertului poprit hotărârea referitoare la suspendarea provizorie a executarii silite, insa tertul nu a fost informat inca de către executor, acesta poate sa țină cont de informarea din partea debitorului si sa nu mai execute poprirea?

Poate fi vorba de doar câteva zile pana când trimite si executorul informarea.

Multumesc.
Buna seara.

Cine comunica tertului poprit hotărârea de suspendare provizorie a executarii silite?

Este suficient ca debitorul sa facă informarea sau trebuie sa fie primită obligatoriu de la executor, astfel încât poprirea pe salar sa nu mai aibă loc?

Multumesc.

Menționez ca suspendarea s-a judecat dupa vechiul cod de procedura iar încheierea nu se comunica părților decât la cerere?

Buna ziua.
Suntem si noi in situatia descrisa mai sus, doar ca sunt debitorul poprit si nu tertul poprit (firma).
Exista o hotarare de suspendarea provizorie a executarii silite, doar ca aceasta judecandu-se dupa vechiul Cod de procedura civila nu se comunica partilor decat la cerere.

Ni s-a comunicat ca se poate elibera o copie dupa incheiere daca ne prezentam personal la Judecatorie cu o cerere, sau se poate trimite prin posta.

Intrebarea mea este daca e suficienta copia dupa incheiere (hotarare) pe care o duce debitorul la locul de munca sau e necesar ca executorul sa informeze firma?

Daca este necesar ca executorul sa informeze firma (tertul poprit) cum trebuie sa procedez eu ca debitor? Executorul are un termen in care trebuie sa instiinteze sau poate face instiintarea pe loc, prin fax sau email si ulterior prin posta? Astfel incat sa pot rezolva toata situatia intr-o zi, mai ales ca suntem la 2 zile distanta pana la incasarea venitului care trebuie poprit si nu as vrea sa se intample asta deoarece exista hotararea de suspendare provizorie a executarii silite?

Multumesc.
Problema a fost rezolvata, cel putin din punct de vedere al Reg. Comertului. Am reluat activitatea cu data de 30 iunie 2009, am platit impozit minim trim II, IV 2009 si I 2010 si am suspendat din nou la 31 martie 2010.

Acum urmeaza sa solicit regim derogatoriu de la Finante, sa reduc frecventa vizitelor la acestia.

O saptamana excelenta!

Lavinia
Multumesc pentru raspuns!

E adevarat, pensionarul PFA nu are obligatia de declarare si plata CAS, iar problema de care va vorbeam s-a solutionat cu "fluturarea" unui cupon de pensie.

Lavinia
Buna ziua!

Am urmatoarea problema:

Pensionara, 56 ani - are calitatea de persoana fizica autorizata (comerciant) - a primit o adresa de la Casa de Pensii in care i se cere sa se prezinte pentru a incheia declaratia de asigurare, deoarece a inregistrat venituri din act independente in anul 2009.

Mentionez ca doamna in cauza nu a mai declarat si platit CAS din anul 2002, iar din anul 2006 este pensionara, insa este prima data ca primeste asemenea adrese.

Orice comentariu pe aceasta tema imi este de un real ajutor.

Multumesc.

Lavinia
Răspuns la discuția Impozit minim trim I 2010
Intr-adevar nu e o dilema!

Am recomandat intocmirea declaratiilor restante, adica 300, 100 si 101 (pentru 2009). Declaratiile 100 pentru trimestrele III, IV 2009 si I 2010 vor fi cu evidentierea impozitului minim. Urmeaza plata.

In ceea ce priveste ONRC, am discutat cu un conslier juridic de acolo si cred ca se va putea face cererea de reluare a activitatii bazata pe hotararea asociatului unic, unde putem mentiona ca nu exista nici o ratiune economica pentru reluarea faptica a activitatii.

Multumesc pentru raspunsuri! Consider ca sunt lamurita desi am auzit cel putin 3 variante total diferite!! NU cred sa ma lamureasca mai bine "pere Vladescu" si altii de la MF!!! :)

O seara excelenta!
O sa incerc sa cer reluarea activitatii, cu mentiunea ca desi cererea se face acum, activitatea s-a reluat (trebuia reluata) in iulie 2009.

Sa vedem ce iese!