Daca tatal natural l-a recunoscut, (reamintesc ca copilul provine dintr-o relatie extraconjugala), si deci tatal figureaza pe certificatul de nastere al copilului atunci ce inseamna adoptia copilului de catre intreaga familie a tatalui? adica trebuie ca, pe langa certificatul de nastere sa se mai intocmeasca si un act de adoptie in care sa fie trecuti tatal natural cat si sotia acestuia ? Atunci se poate aplica si punctul 3 de la raspunsul dvs?
Un nou nascut declarat de tatal sau natural ( dintr-o relatie extraconjugala ) este acceptat in familia tatalui ( de sotia acestuia ), cum se poate acorda si cine are dreptul de concediu post natal pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?
Am un credit ipotecar in CHF, din cauza faptului ca francul a crescut exagerat de mult am ajuns sa-mi dau tot salariul pe rata, as vrea sa fac o notificare catre banca in care sa-i cer o reanalizare a contractului pt a micsora aceasta rata, rugamintea mea este daca m-ar putea ajuta cineva cu o idee macar, cam cum ar trebui sa sune aceasta notificare?
Va multumesc!
Subsemnatul(a)...................................................., in calitate de ............................... va rog sa-mi aprobati eliberarea unei copii legalizate dupa sentinta/incheierea civila/penala nr. ..............., pronuntata in acest dosar cu aplicarea mentiunii definitiva si irevocabila.
Am divortat in anul 2000 in localitatea Racari, Dambovita. Dar ma intreb, functionarii de acolo nu stiau cum trebuie sa se incheie o hotarare judecatoreasca? Nu aveau habar ca trebuie sa fie si IREVOCABILA? Si acum daca nu scrie ce se poate intampla, o poate ataca fostul sot? Nu pot sa inteleg insemnantatea acestui cuvant!?! Cu ce ma incurca lipsa acestuia?
Din pacate aceeasi problema am si eu, au refuzat sa-mi faca buletinul pt schimbarea domiciliului deoarece pe hotararea judecatoreasca scrie doar DEFINITIVA nu si IREVOCABILA, desi imediat ce-am divortat mi-am schimbat buletinul si nu au fost probleme...Ce-ar trebui sa fac in aceasta situatie?
Buna seara!
Am si eu o mare nedumerire, am divortat in noiembrie 1999, in 22.01.2000 am fost la judecatorie sa-mi puna stampila "DEFINITIVA" pe hotarare. Imediat mi-am schimbat buletinul si nu au fost probleme. Astazi am fost la politie sa-mi fac buletin pt schimbarea domiciliului si au refuzat sa-mi ia in considerare hotararea pt ca nu are stampila cu " DEFINITIVA SI IREVOCABILA", spunandu-mi ca asa scrie in nustiu ce lege din 1993. Vin si intreb: daca asa trebuia facut ce vina am eu ca cei de la judecatorie nu si-au facut treaba, de ce in 2001 mi-au facut buletin fara sa-mi atraga atentia ca trebuie trecut si " IREVOCABIL"...Sa inteleg ca trebuie sa merg din nou la judecatorie sa-mi puna si "IREVOCABIL"? #-o
Va multumesc pentru raspuns! Nu imi fac griji pt ca e vorba despre fostul sot, in datele problemei, pensia de intretinere trebuia s-o primesc eu, sincer...imi cam luasem gandul de la ea, asa cum ati spus si dumneavoastra, nu prea ai ce sa faci in conditiile astea, dar acum m-am linistit!
O zi minunata va doresc!
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire! Am inteles ca incepi sa primesti pensia retroactiv abia dupa ce ai primit decizia,nu de la depunerea dosarului. Intrebarea mea este: daca ai de platit o pensie alimentara cum o platesti daca tu nu ai primit niciun ban cateva luni bune? Nu mai zic de facturi, rate la banca, intretinere...
Va multumesc!