avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate DaniDana

Activitate DaniDana

Daca tatal natural l-a recunoscut, (reamintesc ca copilul provine dintr-o relatie extraconjugala), si deci tatal figureaza pe certificatul de nastere al copilului atunci ce inseamna adoptia copilului de catre intreaga familie a tatalui? adica trebuie ca, pe langa certificatul de nastere sa se mai intocmeasca si un act de adoptie in care sa fie trecuti tatal natural cat si sotia acestuia ? Atunci se poate aplica si punctul 3 de la raspunsul dvs?
Un nou nascut declarat de tatal sau natural ( dintr-o relatie extraconjugala ) este acceptat in familia tatalui ( de sotia acestuia ), cum se poate acorda si cine are dreptul de concediu post natal pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?
Răspuns la discuția Neplata Credit ipotecar
Buna ziua!

Am un credit ipotecar in CHF, din cauza faptului ca francul a crescut exagerat de mult am ajuns sa-mi dau tot salariul pe rata, as vrea sa fac o notificare catre banca in care sa-i cer o reanalizare a contractului pt a micsora aceasta rata, rugamintea mea este daca m-ar putea ajuta cineva cu o idee macar, cam cum ar trebui sa sune aceasta notificare?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Model de cerere
Dosar ..................

Termen .................

Domnule Presedinte,

Subsemnatul(a)...................................................., in calitate de ............................... va rog sa-mi aprobati eliberarea unei copii legalizate dupa sentinta/incheierea civila/penala nr. ..............., pronuntata in acest dosar cu aplicarea mentiunii definitiva si irevocabila.

Data
Semnatura

Domnului Presedinte al Judecatoriei ...
Răspuns la discuția Model de cerere
Va multumesc!
Mi-a fost de mare ajutor acest model, chiar nu aveam inspiratie cum trebuie sa-l fac!
Am divortat in anul 2000 in localitatea Racari, Dambovita. Dar ma intreb, functionarii de acolo nu stiau cum trebuie sa se incheie o hotarare judecatoreasca? Nu aveau habar ca trebuie sa fie si IREVOCABILA? Si acum daca nu scrie ce se poate intampla, o poate ataca fostul sot? Nu pot sa inteleg insemnantatea acestui cuvant!?! Cu ce ma incurca lipsa acestuia?
Din pacate aceeasi problema am si eu, au refuzat sa-mi faca buletinul pt schimbarea domiciliului deoarece pe hotararea judecatoreasca scrie doar DEFINITIVA nu si IREVOCABILA, desi imediat ce-am divortat mi-am schimbat buletinul si nu au fost probleme...Ce-ar trebui sa fac in aceasta situatie?
Buna seara!
Am si eu o mare nedumerire, am divortat in noiembrie 1999, in 22.01.2000 am fost la judecatorie sa-mi puna stampila "DEFINITIVA" pe hotarare. Imediat mi-am schimbat buletinul si nu au fost probleme. Astazi am fost la politie sa-mi fac buletin pt schimbarea domiciliului si au refuzat sa-mi ia in considerare hotararea pt ca nu are stampila cu " DEFINITIVA SI IREVOCABILA", spunandu-mi ca asa scrie in nustiu ce lege din 1993. Vin si intreb: daca asa trebuia facut ce vina am eu ca cei de la judecatorie nu si-au facut treaba, de ce in 2001 mi-au facut buletin fara sa-mi atraga atentia ca trebuie trecut si " IREVOCABIL"...Sa inteleg ca trebuie sa merg din nou la judecatorie sa-mi puna si "IREVOCABIL"? #-o

Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns! Nu imi fac griji pt ca e vorba despre fostul sot, in datele problemei, pensia de intretinere trebuia s-o primesc eu, sincer...imi cam luasem gandul de la ea, asa cum ati spus si dumneavoastra, nu prea ai ce sa faci in conditiile astea, dar acum m-am linistit!
O zi minunata va doresc!
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire! Am inteles ca incepi sa primesti pensia retroactiv abia dupa ce ai primit decizia,nu de la depunerea dosarului. Intrebarea mea este: daca ai de platit o pensie alimentara cum o platesti daca tu nu ai primit niciun ban cateva luni bune? Nu mai zic de facturi, rate la banca, intretinere...
Va multumesc!