avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Activitate luminutza

Activitate luminutza

Răspuns la discuția Schimbare coplatitor la bun comun
Buna ziua.
Contractul incheiat cu banca se deruleaza indiferent de schimbarile civile sau legate de proprietati. Orice modificare, implicit a coplatitorului se poate face numai cu acordul si in conditiile bancii. Chiar daca faceti partaj sau tranzactie, sentinta nu este opozabila bancii. Ii devine opozabila numai daca este chemata in procesul respectiv de partaj si figureaza in sentinta.
Din proprie experienta va spun ca eu nu am putut schimba coplatitorul; banca mi-a impus gradul I de rudenie si acelasi domiciliu. Imposibil, mama era prea mare, copilul prea mic, frati surori nu si, oricum ar fi trebuit sa fie la randul lor liberi de sarcini.
Poate sunt mai flexibile bancile acum...
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Buna ziua.
Cand e vorba de obligatia de plata pensie de intretinere minor, restul sunt detalii care in instanta nu conteaza. Nu puteti face niciun fel de intelegeri financiare care sa pericliteze plata pensiei. In acest moment sunteti pasibil de plata retroactiva.
Nu stiu daca printr-o intelegere la mediere mama copilului isi poate asuma renuntarea. E un drept al minorului care nu poate face obiectul unor negocieri. E strict decizia mamei, daca va solicita plata din urma.
Victimei trebuie sa i se comunice un exemplar din procesul verbal de cercetare, vizat de inspector ITM. Acolo vede exact cum s-a gestionat evenimentul.
Daca s-a respins dosarul de cercetare, presupun ca angajatorul a facut cercetarea. In situatia respingerii, angajatorul e obligat sa remedieze motivele respingerii dosarului si apoi sa retrimita dosarul la ITM, in vederea avizarii. Ulterior inregistrarii evenimentului la ITM, victima trebuie sa primeasca un exemplar din FIAM (formular de inregistrare a accidentului de munca), de asemeni vizat de inspector ITM, cu nr. de inregistrare la ambele unitati (angajator si ITM).
Sanatate!
Buna ziua.
O data cu divortul s-a stabilit si obligatia de plata a unei contributii de intretinere minor de 16,50% din veniturile realizate. S-a avut in vederea oblgatia intretinerii unui alt copil, rezultat dintr- o casatorie anterioara. Acel copil a implinit 18 ani in 2011, nu a continuat studiile, nu a formulat cerere de continuare a platii pensiei si, in prezent, lucreaza.
Tatal obligat este stabilit si lucreaza ca PFA in Anglia de cca 1 an jumate. In aceasta perioada nu a platit nimic.
M-am adresat unui serviciu specializat din cadrul MJ care mi-a confirmat ca exista posibilitatea legala, chiar prin intermediul lor, de punere in aplicare hotararii judecatoresti, respectiv plata a pensiei de intretinere.
Inainte de asta insa vreau sa cer majorarea pensiei, unul dintre cei 2 copii devenind intre timp major, cum am afirmat.
Problemele mele sunt:
1. citarea paratului si judecarea;
2. dovada veniturilor ce trebuie depusa, eu neavand informatii si neputand indica un angajator caruia sa se poata adresa instanta;
3. stabilirea sumei (mi se cere suma, restanta si curenta) fiind exprimata in procent;
4. orice altceva ar putea avea legatura cu cele 2 demersuri si de care sa nu am habar acum!
Este binevenita orice informatie/sfat/indicatie/semnalare aspect. Nu mi-am permis si nu-mi permit nici acum un avocat iar modelele de cerere gasite pe site-uri de specialitate nu acopera toata speta. Ma va costa destul traducerea tuturor documentelor, inclusiv a nu stiu ce extrasuri pe care trebuie sa le solicit la Judecatorie.
Va multumesc mult!
Ganduri bune tuturor!
Buna ziua.
Printr-o actiune de partaj, eu si ex-ul ne-am impartit si creditele, in care figuram amandoi. Eu platesc ce mi-am asumat, el nu, astfel ca m-am trezit executata silit pt un credit.
Am facut contestatie si cerere de suspendare, cu plata cautiunii; aceasta mi-a fost admisa, insa contestatia a fost respinsa. Am facut recurs si a fost si acesta respins. In plus, din februarie, de la respingerea recursului, nu am nicio veste de la executor, firma de recuperare si nu am primit nici hotararea. Am inteles ulterior ca la recurs nu se comunica.
La respingerea contestatiei nu s-a facut niciun fel de referire la cautiune si nici in recurs firma de recuperare nu a solicitat nimic, niciun fel de pretentie cu privire la cautiune, despagubire.
Pot obtine recuperarea cautiunii? Pe baza carei hotarari: de la contestatie sau de la recurs? Ce alte documente mi-ar fi necesare?
Multumesc pentru ajutor, suma e importanta pt mine, iar avocatul a inteles dupa dubla pierdere sa nu mai raspunda la telefon asa ca sursele de informare sunt extrem de limtate.
Răspuns la discuția Respingere contestatie executare
Jocandi Causa a scris:n
ia spuneti-mi, daca sotul facea o tranzacite cu amanta, in care hotarau ca sotul nu mai trebuie sa isi indeplineasca indotoririle conjugale fata de dumneavoastra, vi s-ar fi parut corecta acea tranzactie?
Irelevant exemplul.:sticktongue:
Barbat, pp...
Am inteles din raspunsurile primite ca nu e destul intelegerea dintre. Ce nu inteleg de ce se prind asemenea tranzactii in hotararile judecatoresti, lasand impresia ca e destul. Adica faci ceva cu buna credinta, dorind sa lucrurile sa fie clar stabilite dupa partaj. Nici avocatii, nici judecatorul nu spun GEABA!! Banca decide! Cat de corect e: platesc ce mi-am asumat, el nu, eu sunt executata si in final eu si copilul tb sa traim dintr-un milion/luna, ca atat mai ramane, daca vreau sa fiu corecta in creditul pe care mi l-am asumat post divort. Si cum e imposibil, renunt si voi fi executa si pt acela. EU, ca el lucreaza doar la negru, ca si pensia pt minor e prea mult pt el! Nu exista circumstante atenuante, amanari, intelegeri in astfel de situatii?!
Răspuns la discuția Respingere contestatie executare
Pe contractele partajate figuram amandoi: titular si coplatitor, ca atare nu pretind recuperarea de la un tert, strain de contractul de credit.
Dar eu tot nu inteleg cum se accepta niste tranzactii in forme care nu sunt aplicabile! Care mai e rostul partajarii intr-o forma care se dovedeste nefunctionala?
Si apropo de exemplul cu anpc, si acolo vad aceeasi anomalie: de ce judecatorul nu accepta cererile ca intervenienti?
Lucruri care exista, dar nu functioneaza. Atunci la ce bun exista?!
Oricum, multumesc pt raspunsuri.
Răspuns la discuția Respingere contestatie executare
Nu pomenit nimeni nimic despre asa ceva, niuci avocatii partilor, nici judecator.
Totusi, ca exexmplu: faci plangere la anpc pt un contract, anpc constata abuzul si obliga operatorul la remedierea situatiei. Acesta contesta pv in instanta. Deci: operator vs anpc. In 99% din cazuri, nu se admit cererile ca intervenient ale celui ce a facut plangerea la anpc. Daca nu e parte si anpc castiga, cum obliga operatorul sa puna in aplicare hotararea, care ii este favorabila? E imposibil de crezut ca anpc ar merge pana la executarea punerii in aplicare a hotararii judecatoresti favorabile!
Sunt amarata de situatie si caut solutii doar...
Buna ziua tuturor si urari sarbatoritilor zilei!
Dpa divort, am deschis un proces de partaj. S-a ajuns la o tranzactie intre parti, in care s-au impartit atat bunurile, cat si datoriile, respectiv creditele catre banci, intrucat in contractele de credit apaream amandoi.
M-am trezit in luna iulie cu o executare silita+poprire pe salariu pentru un credit care si-l asumase el si care figura in hotararea judecatoreasca de partaj.
Am formulat cereri de contestatie si de suspendare a a executarii (admisa).
Contestatia la executare a fost respinsa ca neintemeiata.
Ce rost mai are impartirea creditelor intr-un partaj, daca un judecator nu ia in considerare acea hotarare judecatoreasca, data pana la urma si ea tot de un judecator? Cum stau lucrurile? Avocatul m-a asigurat de la inceput ca se va tine cont de hotararea de partaj. :((
Ca informatie: el nu a mai platit din 2009 absolut nimic, la niciun credit, eu am facut dovada ca am platit ce mi-am asumat chiar in conditiile in care rata depasea 50% din salariul meu lunar, iar fetita minora (si a lui!) este in ingrijirea mea. Cu aceasta executare intoarsa chiar imi va fi imposibil sa ma descurc!
Nitu_Virgeenia a scris:

Pai, ati mai avea o solutie: data fiind complicatele cai ale justitiei romanest (pe care nu sper sa le vad decurcate in viata asta, poate in alta reicarnare - daca n-o fi sub forma de caine) coroborat cu dreptul dumneavoastra de a beneficia de rezultatul muncii depuse
PUTETI SOLICITA CA ANGAJATORUL SA VA PLATEASCA IN NUMERAR PE DURATA DETERMINATA, INCHEIND IN ACEST SENS UN ADITIONAL LA CONTRACTUL DE MUNCA (daca aceasta forma de plata este prevazuta in contract) a sau o CONVENTIE INTRE D-VOASTRA SI ANGAJATOR CU AVIZELE NECESARE: serv. financiar, resurse umane, juristul intreprinderii, (asta deoarece nici o lege din tara asta nu va poate obliga sa acceptati plata in cont, dar asta deja este o alta discutie).
Va doresc succes.


Multumesc pt urarea de final.
Am incercat si nu se admite; la noi se deruleaza sume numerar din incasari si la anumite valori se cer anumite masuri de securitate, asa incat s-a decis ca plata salariilor sa se faca doar pe carduri. Noi suntem unitate bugetara si sunt extrem de multi salariati in situatii de executare, cu popriri.

Ceea ce ma intereseaza cu precadere este obligatia legala a executorului in fata unei decizii a unei instante, definitiva si irevocabila. Nu a avut decenta sa-mi raspunda la nicio adresa pana acum, nici alb, nici negru, daramite sa mai intreprinda ceva legat de suspendarea executarii. Cel putin legea bunului simt care cere sa raspunzi cand cineva ti se adreseaza, repetat, o incalca. Daca incalca altceva nu m-am dumirit inca, de aceea sunt pe forum.
Toate bune tuturor!
@Jocandi, multumesc,dl bej e mai interesat de breasla dansului decat de opozitie.