avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Activitate beasan

Activitate beasan

Bună ziua,

Aș dori să deschid o firmă în domeniul bar. Mai exact: terasa cu băuturi alcoolice și non, posibilitate de preparare gustări reci, de genul brânză cu ceapă și slaninina, pâine cu gem, zacuscă etc. Totodată aș dori să vând și înghețată. Acestea ar fi să zicem activ principale.

2. Organizarea de spectacole pt copii și tineret. Aici am găsit un cod caen clar unde m-as încadra:9001

3.aș dori să organizez și diferite activități pt copii. Să vând pachete pentru părinți, care să includa: program de la 9-13, unde copiii sunt lăsați în grijă noastra, plus oferirea de gustări reci. Țin să precizez ca aș dori să văd dacă aș putea activa pe caen 5530 (camping și tabere de creatie) această activitate, deoarece pe caen 9329 (alte activități recreative, se percepe taxă ISU).

Firmă ad dori ca sediul principal să fie în Timișoara, iar pct de lucru Satu-Mare.

În speranță ca mă puteți lămuri cu ce coduri caen aș avea nevoie pentru activitățile descrise mai sus, va mulțumesc anticipat.
Bună,

Aș dori să întru intro colaborare cu o firmă, domeniu bar, dar doar pe punctul de lucru. Mai exact: firmă are un bar și ar dori să deschidă si o terasa. Aceasta ar fi un nou punct de lucru. Aici as dori să ne asociem, pe acest punct de lucru. Sub ce formă ar fi posibil? Dețin si eu o firmă, dar am vrea ca toate cheltuielile să fie facute pe firma lor si ulterior profitul împărțit la doi, ei ca și firmă și eu ca și asociat. Este posibil?

Mulțumesc!
Buna ziua,

ma intereseaza daca se poate contesta un post, care a fost ocupat fara a se fi dat concurs. Noul angajat a ocupat un post devenit liber in urma pensionarii altui coleg, dar acesta avand experienta si un grad mai mare de incadrare (dobandit prin vechime). Este vorba despre un post de actor, deci bugetar.

Multumesc!
Buna ziua,

As vrea sa deschid un spatiu cu haine import UE si in acelas spatiu sa vand pe 2 coduri: CAEN: 4771: Comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate(marfa importata din UE)
si 4779 Comerţ cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine (vanzare in regim de consignatie), in functie de clienti.

Firma mea are deja 2 coduri: principal=Telecomunicatii 6190 si inca unul activat: Bar 5630. Deci as avea 1 cod principal si 3 secundare. dar vanzare as avea doar pe cele de comert imbracaminte. Pot sa functionez asa?

Multumesc!

Multumesc pentru raspuns
Sa inteleg ca as putea face un contract de inchiriere atat cu persoane fizice si juridice pentru 3-6 ore sau chiar 12-24 in functie de contractul semnat, in care sa specific ca inchiriez doar sala +utilitati si atunci el urmand a obtine autorizatia(ce fel de autorizatie ar avea nevoie? ex:o pers.fiz. vrea sa inchirieze spatiul pentru o zi in week-end. Cum procedeaza fiind timpul atat de scurt pentru a umbla dupa autorizatii? Sau exista o anumita taxa pe care o plateste un client pers fiz./ juridica care doreste sa tina un eveniment gen. zi de nastere/majorat/botez/party etc)?
Sper ca nu am insistat prea mult cu amanuntele, dar am avut unele solicitari pentru inchiriat doar la evenimente, gen party de o zi, iar la primarie mi s-a spus ca nu pot sa inchiriez doar cu autorizatie (nu foarte ieftina de obtinut) ceea ce mi se pare absurd din moment ce eu inchiriez doar spatiul, care este pe numele meu. Nu as avea multe evenimente, ci chiar ocazional si nu mi s-ar merita nici un fel de plati pe autorizatii si drepturi de autor....muzica fiind adusa de un DJ,care presupun ca are achitate aceste drepturi..

Multumesc inca o data, o zi buna
Buna ziua
Rog ajutor intr-o problema
Sunt persoana fizica si am un spatiu comercial pentru inchiriere. Cam de 4luni am renuntat la un client, care avea restaurant. Pot sa inchiriez la persoane fizice pt petreceri/ zile de nastere etc. fara sa am autorizatie sau firma cu cod CAEN"Inchiriere si subinchiriere"? Mentionez ca bauturile ,mancarea plus DJ-ul sunt aduse de catre client. Eu as pune la dispozitie doar spatiul.
A doua situatie in care as dori sa inchiriez ar fi prin colaborare cu mai multe restaurante. La fel eu sa pun la dispozitie doar spatiul , iar restaurantele sa aduca mancare ,ospatari, muzica etc. Imi trebuie autorizatie daca inchiriez spatiul la mai multe restaurante, in ceva de genul " regim hotelier"/ocazional?
Multumesc
Buna ziua
Am situatia urmatoare:
Am o firma unde suntem 2asociati 50-50.Am dori sa intram in colaborare cu o a treia persoana, dar sa colaboram doar pe un domeniu nou, nu si pe cel de bar(de ex.) din statut.
Intrebarea este cum am putea sa facem sa fie si el linistit ca pe domeniul nou ar avea si el parte din profit, iar noi ceilalti 2 asociati am continua activitatea veche ca si pana acum.

Multumesc anticipat
una ziua
Am o propunere de a vinde haine in sistem de consignatie, adica primesc marfa si platesc doar ce vand,iar ce nu, se poate returna.Eu ca si firma de ce cod caen as avea nevoie pentru a vinde in acest sistem,dar sa pot si sa dau mai departe haine altor firme(magazine), adica sa fiu un fel de intermediar. Eu primesc in sistem consignatie,dar si dau mai departe si altor firme/magazine tot in acest fel.

Multumesc
Buna ziua
As dori sa inchiriez un spatiu comercial pentru zile de nastere,botezuri,party-uri etc.Precizez ca pun la dispozitie doar sala ,iar pentru mancare as avea contracte de colaborare cu cateva restaurante de la care sa primesc un procent din vanzarea meniurilor.
Ce ar fi mai bine ,din punct de vedere al taxelor, impozitelor si al tinerii evidentei fiscale?sa am PFA , II sau chiar AF?Am inteles ca pe II pot sa am si angajati.
Imi trebuie si casa de marcat sau pot face contract intre mine si persoana care inchiraiaza sala si atunci cum trebuie sa procedez?Sa ma declar platitoare de tva sau nu?Cum ies mai bine...?

Multumesc
multumesc pentru ajutor