avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate TAVI LAZEA

Activitate TAVI LAZEA

Răspuns la discuția asigurare de locuinta anulata
Singurul aspect favorabil dvs. este ca suprafatele utile mentionate in cele 2 polite difera . De aici rezulta intentia ( de buna credinta ) de a incheia cate o polita de asigurare pt. fiecare din locuinte . In fapt aveti 2 asigurari pentru aceeasi locuinta . Pe polita , apare in partea de jos , bifat , ce documente sunt anexate politei ( cerere chestionar , conditii , inspectie de risc , etc. ) . Daca cei de la firma de asigurari au un exemplar din fiecare document semnat de dvs. , aveti o problema. Daca nu ati semnat asa ceva puteti sa solicitati ajutorul unui avocat .
Răspuns la discuția asigurare de locuinta anulata
1. Din ceea ce se observa la prima vedere s-a omis completarea cererii - chestionar inainte de emiterea politei(lor) In aceasta cerere , la final se precizeaza obligatoriu si documentele anexate . 2. Cel(cea) care v-a emis polita nu a mentionat ca adresa riscului nu este aceeasi cu adresa din C.I. /B.I. a proprietarului(dvs. fiind deja clientul firmei , superficialitatea operatorului care a emis polita a creeat neplaceri in final) . 3 Nu exista " ceva a mers gresit in sistemul lor " exista eroare umana . . 4 . Nu se recomanda polite pe mai mult de 1 an , deoarece valoarea imobilelor este fluctuanta iar supraevaluarea sau subevaluarea nu sunt in avantajul dvs. Din pacate , in Romania o gramada de indivizi emit asigurari , singurul lor scop fiind castigurile imediate . Verificati respectarea procedurii de emitere a politei gresite . O zi buna!
Răspuns la discuția asigurare locuinte
Daca s-a construit cu respectarea proiectului si / sau autorizatiei de constructie , nu este nicio problema . De asemenea de la o societate de asigurari la alta difera foarte putin forma conditiilor generale ( sau excluderile) . In principiu cladirea , pentru a fi asigurabila trebuie sa respecte conditiile: - sa nu fie incadrate in clasele 1 si 2 de risc seismic
- sa nu se afle in stare avansata de degradare,nelocuite sau parasite
- sa nu se afle in zone cunoscute ca fiind expuse la alunecãri de teren sau inundatii
Uneori se mai specifica si faptul ca locuinta este / nu este locuita permanent .
Mare atentie cand alegeti asigurarea pentru locuinta dvs. Puteti opta pentru sfatul unui profesionist sau o puteti " cumpara" dintr-un mall pe principiul " cel mai mic pret"
O zi buna!
Totul depinde de societatea la care inteleg ca v-ati asigurat dvs. ( cititi conditiile) . Intrebari : 1 . La ce etaj locuiti? 2. Vecinul (de la 3 ) a uitat robinetul deschis sau s-a produs o avarie a instalatiei de apa ? Daca vi s-a deschis un dosar de dauna trebuie sa insistati la inspectorul care a deschis dosarul . Dvs. nu aveti de recuperat ( primit ) bani , ci trebuie sa vi se plateasca o dauna . In unele cazuri societatea de asigurari poate angaja un prestator de servicii pentru repararea locuintei , platindu-i acestuia factura conform deviz .
Nu , nu exista asa ceva iar F.P.V.S. , la care se face referire mai sus te despagubeste in doar doua situatii: 1 . In cazul in care autovehiculul care ti-a provocat dauna nu are o asigurare obligatorie valabila .2 . In cazul in care pieton fiind , esti accidentat de un autovehicul ramas neidentificat . O seara buna tuturor!
Răspuns la discuția Renuntarea la asigurarea CASCO
"Fara fransiza" , inseamna ca nu achitati nicio taxa in caz de dauna . Suma asigurata este valoarea ramasa la momentul incheierii politei / aniversarii politei , care se obtine inmultind valoarea de nou cu coeficientul de corectie ( pt. vechimea autovehiculului ) . Problema este ca valoarea ramasa este mai mare decat valoarea de piata . De aceea , pentru a plati o prima anuala mai mica , recomand : - fransiza la furt total sau dauna totala 20% ; - fransiza la daune partiale 0 % .
Nu e nevoie sa va mai consumati resursele cautand despagubiri , pentru ca din pacate nicio asigurare obligatorie ( de la nicio societate din cele 10 din Romania ) nu acopera decat daunele produse in cazul unor : cutremure , inundatii , alunecari de teren . Si acestea doar in caz de dezastru , care trebuie trebuie atestate de către institutii specializate, abilitate sa constate producerea acestora. In conditiile unei asigurari facultative se regaseste la capitolul "RISCURI ASIGURATE " un aliniat de genul :fenomene atmosferice: ploi torentiale, uragan,vijelie, tornada etc. . Se acopera inclusiv efectele indirecte cauzate de patrunderea apei prin sparturile si rupturile provocate acoperisului, peretilor etc. O seara buna in continuare !
Răspuns la discuția inundare vecini
Asa cum spun si ceilalti veti putea folosi polita de asigurare pentru limita de suma prevazuta la sectiunea " raspundere civila fata de terti" . Pentru diferenta , ar fi indicat sa folositi calea amiabila . In ceea ce priveste obligativitatea ca si ceilalti sa incheie o asigurare de locuinta , va anunt ca incepand din 01.09.2012 se va lamuri si "dilema " asta , odata cu intrarea in vigoare a Ordinului 15 / 2012 al C.S.A. . Oricum , va recomand ca , la innoirea politei dumneavoastra sa mariti suma prevazuta ca raspundere civila fata de terti si chiar numarul de evenimente . Ex. : S.A. 5000 euro X 2 evenimente , care va adauga la valoarea politei 18-20 euro suplimentar . Daca vi se pare mult , folositi plata in rate . A, si nu in ultimul rand , pe viitor folositi serviciile unor profesionisti in asigurari deoarece o polita de asigurare nu se "cumpara " dupa criteriul "cel mai mic pret" . Va urez succes si tuturor o zi cat mai buna !
Răspuns la discuția Accident cu victima
Buna ziua . Cu tot respectul pentru cei care au postat mai sus , tin sa va aduc in atentie urmatoarele : 1. Polita R.C.A. acopera despagubiri pentru : vatamari corporale si deces ( maxim 5.000.000 euro / 2012 ) si pagube materiale (maxim 1.000.000 euro / 2012 ) si nu pentru daune morale. Aceste plafoane se stabilesc de C.S.A. anual si sunt valabile pentru toti asiguratorii din Romania .
2 . Nu se poate incheia un constat amiabil , deoarece in cazul implicarii a mai mult de 2 vehicule sau in cazul in care acidentul se soldeaza cu raniri acest lucru este interzis . Articolul 77 din Codul rutier prevede clar ce trebuie sa faceti in acest caz .
3. Din anexa 2 la dosarul de cercetare penala va reiesi clar cine este vinovatul , iar victima va primi un exemplar si il va folosi la societatea de asigurari . Tot din anexa 2 reiese si incadrarea juridica a faptei si daca s-a condus sau nu sub influenta bauturilor alcoolice , asfel ca veti putea folosi si polita CASCO ( In mod sigur in conditiile contractului de CASCO la capitolul "Excluderi" veti gasi referiri la conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si pentru asta , anexa 2 va va folosi ).
4. Este important sa faceti o intelegere cu victima , deoarece aceasta se poate constitui parte civila in dosar.
Va stau la dispozitie cu orice intrebari din domeniul asigurarilor si va urez tuturor un sfarsit de saptamana cat mai placut !
Discuție Credit bancar
Timp de 4 luni am incercat sa refinantez un credit de la bancpost la otp . Dupa ce mi s-au solicitat o groaza de documente ( unele de cate 3 ori ) , mi s-a comunicat ca , creditul s-a preabrobat si ca trebuie sa platesc o evaluare la apartamentul care urma sa fie ipotecat . Dupa ce am platit la otp contravaloarea evaluarii si aceasta s-a efectuat , mi s-a comunicat ca nu s-a aprobat , decat la 65% din valoarea aprtamentului ( suma nefiind suficienta pentru refinantare desi nu mi s-a comunicat anterior cota din valoare ) Ca urmare , as dori sa stiu daca pot recupera banii cheltuiti cu " alergatura " timp de 4 luni si cu taxa pentru evaluare , pe care stiu din practica , ar fi trebuit sa o platesc doar daca era necesar . Va multumesc anticipat .