avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate dobrote46@yahoo.com

Activitate dobrote46@yahoo.com

Mulțumesc mult!
Bună ziua
Unde trebuie să cer adeverința conform anexei 6 din L 360/2023 .Am fost angajat la ICE (Institutu de Cercetari Electronice București) filiala Cluj-Napca
până la 01 12 1995. Cartea de Muncă a fost acolo pânî în dec. 1995- Instituția nu mai raspunde la datele de contact știute până în 2010, am impresia că s-a desființat.
Mulțumesc pentru un sfat util. Cu stimă.
ca proprietar în 2024 am 6 contracte de închiriere, pentru perioade diferite care nu se suprapun. Ce obligații fiscale am în plus față de situația în care aș fi avut 4 contracte/2024. Contractele (6) au fost declarate la ANAF în 2024.
Mulțumim
Mulțumesc.
Sunt angajat pe perioadă determinată (CM). Dacă vreau să mă angajez part-time la altă firmă trebuie să cer aprobarea actualului angajator?
Mulțumesc
Angajatorul este obligat să prezinte angajatului (pentru vizualizare) dosarul de angajare (angajat) la solicitarea acestuia?
Mulțumim.
Bună seara
Sunt angajat pe perioadă determinată. Dacă doresc sa mă angajez în același timp part-time la o altă firmă, trebuie să cer aprobarea actualului angajator?
Mulțumesc.
Bună seara
Vă rog o clarificare
Sunt pensionar limită de vârstă din 2010.
Sunt angajat pe termen limitat din 16 .02.2023 (până în 30 .04.2024 cu perspective de prelungire)
Pot să fac o cerere de recalculare a pensiei pentru perioada suplimentară de lucru de 1 an, după un an de la această angajare? (ex. din 20.02 2024)
Ce acte sunt necesare?
Mulțumesc. O seară bună.
Bună seara
Am închiriat anul trecut un apartament la 4 persoane. Am făcut un contract de închiriere cu cei 4 chiriași, un singur contract în care sunt trecute toate cele 4 persoane. Conform noilor reglementări contractul trebuie înregistrat la ANAF, pentru asta se completează o cerere tip de înregistrare. Pe formularul tip este loc de completare chiriaș pentru o singură persoană. Cum trebuie să procedez pentru înregistrarea contractului?
Mulțumesc