avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate ancapop85

Activitate ancapop85

Buna ziua.
Actualizarea la data 13-nov-2021 a art. 268, alin. (1), litera A. din titlul XII, capitolul I modificat de Art. II din Legea 269/2021 )Art. 268
(1)Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a)în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani;

se refera si la deciziile de incetare a contractelor individuale de munca pentru angajatii care isi depun demisia sau care solicita incetarea contractului de munca cu acordul partilor?

Va multumesc!



Buna ziua.

Intamplator, nu am observat ca unul dintre copii unor angajati(sot,sotie) a implinit varsta de 18 ani cu 2 luni in urma.
Prin urmare, ambii parinti au beneficiat de deducere pentru acest copil major.
Cum as putea remedia situatia?
Buna ziua.
O doamna angajata asistent personal pentru copilul dansei in varsta de 4 ani, incadrat in grad de handicap grav, doreste sa se angajeze la Firma noastra (firma privata), cu contract de munca cu norma intreaga de 8 ore/zi, perioada nedeterminata.
Este posibil sa aiba al doilea Job in aceste conditii?
Bună ziua.
Un angajat part time prezintă decizia de pensionare pentru limita de vârstă și solicita sa lucreze în continuare.
Este necesara încetarea contractului de munca și angajarea cu un nou contract având în vedere ca nu are locul de munca de baza la firma noastră?
Buna ziua.
Ati putea, va rog, sa-mi sugerati o functie care sa fie superioara in grad celei de ''Contabil sef'' dar inferioara functiei de ''Director economic''?
Va multumesc!
Buna ziua.
O angajata a firmei noastre solicita concediu pentru supravegherea copilului in varsta de pana la 12 ani, pe perioada starii de alerta.
Din toate informatiile pe care le detin, acest concediu se aproba pana in data de 12.06.2020, data la care se finalizeaza cursurile elevilor.
Nu se specifica nicaieri insa daca se suspenda contractul de munca pentru aceasta perioada.
E posibil sa fie necesara suspendarea contractului de munca cu articolul 50 lit f, caz de forta majora?
Va multumesc!
Buna ziua.
O mama care beneficiaza de stimulent de insertie, isi schimba locul de munca, insa de la data incetarii contractului de munca la vechiul loc de munca si pana la data angajarii la noul loc de munca are o intrerupere de 3 zile calendaristice. Este posibil sa piarda stimulentul de insertie?
Va multumesc!
Discuție Somaj tehnic
Buna ziua.
Ce tip de firme afectate beneficiaza de suportul statului?
As fi interesata de pasii de urmat pentru trimitere in somaj tehnic.
Va multumesc!
Vă mulțumesc!
Buna ziua.
Un adolescent in varsta de 16 ani, posesor al unei pensii de urmas dobandite in urma decesului tatalui, doreste sa se angajaze pe perioada vacantei.
Se poate cumula pensia de urmas cu salariul sau se pierde pensia ?
Va multumesc!