O prima masura ar fi ca sa stipulati in antecontract urmatoarea clauza:
"Noi partile contractante , convenim ca in cazul neindeplinirii obligatiilor de mai sus mentionate , partea in culpa sa fie pusa de drept in intarziere , prezenta promisiune bilaterala de vanzare cumparare constituind titlu executoriu pentru urmarirea sumei datorate, conform art 66 din Legea nr 36/1995."
Si eu m-am confruntat cu o situatie asemanatoare .M-am adresat bancii ....si cum era de asteptat nu s-a intamplat nimic. Opc s-a "agitat " doar prin citirea plangerii...mai departe nimic.
Va sfatuiesc ca la intoarcerea din concediul medical sa solicitati dvs incetarea contractului de munca cf art 55b Codul Muncii, si nu a 2a varianta cu desfacerea contractului de munca.
In ceea ce priveste desfacerea contractului de munca, in situatia in care angajatul savarseste o abatere disciplinara(parasirea postului in timpul serviciului), acesta poate fi concediat , nu inainte de a fi urmata procedura cercetarii disciplinare prealabile.
In urma cercetarii prealabile daca o sa fiti gasita vinovata (ceea ce cu siguranta se va intampla), o sa fiti concediata disciplinar cf art 61 lit a Codul Muncii. Daca raporturile dvs inceteaza cf art mai sus mentionat, cu siguranta la urmatoarea angajare o sa ridicati semne de intrebare celor de acolo si poate...se micsoreaza sansele de a gasi rapid un loc de munca cu o astfel de ''pata" notata in carnetul de munca.
Un lucru nu inteleg...daca au aparut acasa probleme...de ce nu ati cerut voie la parasirea unitatii?