@mitabiciclista
Si daca fiecare parcare din tara ar incepe sa dea reguli diferite de cele practicate in mod general cum ar fi ? Ar trebui sa incainte de a intra in orice oras sa studiezi regulamentul parcarilor, nu ? Si al restaurantelor, ca poate dau si acelea penalizari, nu ? E o aberatie ce spui. Penalizarea trebuie sa pedepseasca lipsa platii sau intentia de a nu plati. Nu sa aplice reguli speciale.
mpascu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua. Sambata am patit acelasi lucru din pacate. Va rog imi puteti spune daca ati fost obligat in vreun fel sa platiti penalizarea sau daca situatia a escaladat in vreun fel ? Eu am achitat in aceeasi zi dar mai tarziu, pentru ca initial am fost luat total prin surprindere si am considerat inutil sa mai achit daca urma sa platesc penalizarea. Apoi am vazut spus ca nu e o amenda de fapt.
E culmea ce se intampla. In toata tara poti plati cand pleci, doar in Bucuresti e mai altfel. E o vanatoare clar. Si nimeni nu sesiseaza aceasta situatie incorecta. Normal ar fi sa se intample lucrurile asa cum se intampla in toata tara, nu sa fii nevoit sa citesti regulamentul de Bucuresti in mod special. Cum ar fi daca orice hotel, restaurant, parcare sau alta institutie de utilitate publica ar face asemenea reguli si ar da penalizari ?
Multumesc!
Buna ziua. Am 52 de ani. Tatal meu a decedat in 1981. Pe apartamentul in care stateam, care fusese cumparat de parinti, s-a facut mostenire pentru mama mea, sora mea si cu mine . Mama mea mostenea jumatate, iar cealalta jumatate a fost impartita la 3 (din cate imi aduc aminte) . Ulterior sora mea a cedat partea ei catre mama . Eu locuiesc in acel apartament de 50 de ani. Mama a decedat in septembrie 2020 . Eu am primit mostenire intreg apartamentul (sora mea a primit alte proprietati). Acum vreau sa-l vand si pana in septembrie ar trebui sa platesc impozit 3% (mi s-a spus), ca nu au trecut 3 ani de la decesul mamei. Dar partea mea din apartament o am de mai mult de 3 ani. Exista o metodologie pentru acest caz ? Ar trebui sa platesc 3% pentru partea pe care am primit-o la mostenire iar pentru partea cealalta 1%. Desi mi s-ar parea corect sa platesc doar 1% pentru ca pana la urma detineam parte din proprietate, nu scrie in lege ca trebuie sa detii 100%.
Va rog mult un sfat. Multumesc.
Buna ziua,
am o intreprindere individuala, sume mici. mai multa alergatura, dar asta e.
am inceput activitatea in 2011, dar am depus 392b incepand cu 2014 (mi-au zis atunci sa nu mai aduc vorba, s-o las asa sa nu iau amenda). acum depun pt 2015. cum sa fac cu 2011,2012,2013 ? se mai da amenda daca au trecut anii astia ? pana la urma e informativa, nu e vorba ca nu am dat bani la stat. multumesc anticipat
Multumesc mult pentru raspuns si as mai vrea doar o clarificare referitor la ceea ce ati spus mai inainte: afirmatia "Asta este parerea mea si va pot spune ca n-am avut niciodata probleme" inseamna ca ati avut control si a fost in regula sau daca nu ati avut control ati considerat ca ar fi corect. E foarte important sa stiu acest amanunt. Inca o data multumesc.
deci nu sunt nevoit sa o trimit clientului , da ? pentru ca asta inseamna ca pot sa emit factura din calculator si sa o pastrez asa. am inteles bine ? multumesc.
Buna ziua,
Sunt I.I. si vand servicii online. Plata doar prin banca sau SMS. Referitor la plata prin banca de catre persoane fizice, trebuie sa emit factura, asta e clar. Clientul nu este de fata. Clientul nu cere factura, dar inteleg ca e obligatoriu sa o emit. Cum sa procedez cu factura ca sa fiu in regula? Pot sa emit o factura in calculator, sa salvez tip PDF si sa o pun la dispozitia clientului pe site in contul lui? Ca altfel cum ar trebui, sa emit factura pe hartie, o trimit prin posta, clientul o semneaza, imi vine inapoi. Taiem copaci degeaba si facem cheltuieli fara rost pentru ca oricum toate platile sunt la vedere. Sau sa listez factura si doar o trimit clientului si am si eu un exemplar ? Dar oricum mi se pare ca trebuie sa fac cheltuieli inutile cu trimisul prin posta din moment ce acel client nu imi cere factura.
Multumesc mult.
buna ziua,
nu am gasit prea multe detalii legat de activi, insa nu gasesc nisteraspunsuri legate de specificul activitatii mele. iar ce gasecu, nu sunt sigur ca se aplica.
asadar, am o intreprindere individuala . pun teste grila pe un site iar pentru acces utilizatorii platesc o anumita suma.incasez prin sms sau prin transfer bancar. la plata prin sms emit o factura catre furnizorul de telefonie .
1. pentru transfer bancar, trebuie sa emit o factura proforma iar ulterior sa emit una pentru fiecare client care depune bani in banca ? trebuie musai emisa factura ? e deajuns extrasul bancii pentru a justifica veniturile respective?
2. ce documente contabile trebuie sa am ? am inteles ca trebuie urmatoarele: a)registru incasari-plati sau incasari-vanzari ? ; b) Registru inventar; c)Registru unic de control . Din moment ce nu am marfa , trebuie musai sa am Registru inventar ?
Sunt profesor. Lucram incepand cu 01.07.2009 cu contract de munca individual la o firma particulara, cu toate datoriile catre stat platite. La angajarea la firma respectiva mi s-a impus sa semnez o cerere de plecare, nedatata, pe care dumnealor s-o foloseasca la nevoie. Am semnat, ce era sa fac. Pe 01.03.2010 am cerut sa intru in concediu medical de maternitate. Dar firma a pus in aplicare cererea respectiva de plecare si mi-a incheiat contractul de munca incepand cu 28.02 .
In acest caz, daca nu mai sunt angajata la firma respectiva, mai am dreptul la indemnizatie de maternitate pentru cele 8 luni lucrate la firma respectiva , in afara indemnizatiei pe care o primesc ca profesor, de la scoala ?
Multumesc