Buna ziua,
in urma unui accident auto,cel care m-a accidentat s-a obligat printru-un act notarial sa-mi plateasca lunar 100 de euro incepand cu luna mai 2011 pana in mai 2015
Dupa o luna acest lucru nu s-a mai intamplat motivandu-mi ca nu are bani.
Eu m-am inteles cu el pentru vatamarea corporala pentru ca era pasibil de puscarie fiind gasit si cu 1.89 la mie alcool in sange.
Problema este ca eu sunt din Galati si el din Urziceni.
Ce as putea sa fac pentru a-l obliga sa-si respecte promisiunea de plata.
Buna seara,
am avut un credit auto luat de la Volksbank pe carel-am achitat in totalitate in luna aprilie.
mi-au spus ca am un comision de intarziere la plata de 50 de lei pentru luna iunie 2009.
le-am explicat ca pe 17 iunie am avut un accident rutier si sotia mea a achitat rata pe 19 iunie, termenul fiid de 18 iunie.
comisionul nu este purtator de dobanda si le-am spus ca a fost un caz de forta majora , putand dovedi asta cu actele de internare in spital.
mi-au zis ca daca nu le platesc comosionul ma raporteaza la biroul de credit.
in toata perioada de 4 ani am achitat mereu inainte de termen rata dar pentru o zi intarziere(motivata) nu vor sa inteleaga acest lucru.
pot sa ma raporteze la biroul de credite sau acest lucru e valabil doar pentru rate?
buna seara,
va multumesc pentru raspuns.
Accidentul s-a intamplat intre Garbovi si Manasia la 4 km de Urziceni ,deci procesul cred ca va fi acolo, culpa comuna este data de expertul tehnic care a facut expertiza tehnica juridica.
Am aflat ca masina are asigurare de la Euroins Romania, cu toate ca este inmatriculata in Franta.
Celalalt sofer a zis ca nu are nicio pretentie de la mine asa ca politistul mi-a zis ca sunt sanse mari sa primesc inapoi si permisul.
Se poate contacta direct firma de asigurari pentru o eventuala discutie?
mai ales ca am si nr politei de asigurare.
Buna seara,
in iunie anul trecut am fost implicat intr-un accident de masina soldata cu vatamarea corporala a tuturor celor implicati.Celalalt sofer are 64 zile de ingrijire medicala , eu doar 45 pe certificat dar am ramas cu sechele la mana dreapta (nu o mai pot misca decat 60 de grade).expertiza tehnica spune ca elementul declansator a fost soferul din masina cealalta care avea 1.8 gr de alcool /1000 intrand pe contrasens ,iar eu nu am reactionat ca la carte oprind ci am continuat sa rulez iar inainte de impact de frica am tras stanga, stabilindu-se culpa comuna
am vreo sansa sa recuperez din banii cheltuiti pe cele 5 operatii pe care le-am avut pana acum si mai ales pentru proteza de cot pe care trebuie sa o cumpar in viitorul apropiat?
soferul implicat mi-a zis ca nu are bani dar stiu ca exista fondul de ajutor al victimelor accidentelor din polita RCA
In data de 15.10.2010 am primit decizie de impunere privind plata catre Casa de Sanatate Galatti a unei sume datorate neplatii CAS pe dividendele pe anii 2005 si 2006 conform legii 95 /2006 desi din data de 01.02.2006 si pana in prezent sunt angajata cu contract de munca inregistrat la ITM Galati .Este posibil sa se plateasca CAS la dividende desi conf art 213 realizam venituri cel putin egale cu un salariu minim brut pe tara lunar ?
Am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia am ramas cu sechele la mana dreapta.Care sunt conditiile in care pot primi despagubiri din fondul RCA?
Mentionez ca nu a inceput procesul dosarul fiind in cercetare ,expertiza tehnica este facuta dar nu este platita deci dosarul nu a fost inaintat procurorului de caz. In plus celalalt sofer implicat a inceput sa vina cu acte ,initial a spus ca nu are permis si dupa cateva luni are din Ungaria ,alcoolul a scazut de la 1.91 la mie la 0.8 la mie si nu stiu ce mai urmeaza.
Politistul mi-a spus ca nu are dupa ce bea apa asa ca nu mai am chef de procese interminabile.
Care sunt conditiile in care pot primi despagubiri materiale(nu-mi pot folosi mana dreapta si deja am probleme cu locul de munca)
PS conducea o masina imprumutata inmatriculata in Franta dar asigurata in Romania
Am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia am ramas cu sechele la mana dreapta.Care sunt conditiile in care pot primi despagubiri din fondul RCA?
Mentionez ca nu a inceput procesul dosarul fiind in cercetare si celalalt implicat a inceput sa vina cu acte ,initial a spus ca nu are permis si dupa cateva luni are din Ungaria ,alcoolul a scazut de la 1.91 la mie la 0.8 la mie si nu stiu ce mai urmeaza.
Politistul mi-a spus ca nu are dupa ce bea apa asa ca nu mai am chef de procese interminabile.
PS conducea o masina imprumutata inmatriculata in Franta.
Anul trecut pe 17 iunie in timpul deplasarii spre aeroportul Baneasa am avut un accident rutier.Precizez ca ma deplasam intr-o delegatie in interes de serviciu spre Viena.Deoarece nu aveam nici un fel de acte semnate gen protectia muncii etc firma nu a declarat accidentul rutier ca accident de munca.
Am ramas cu sechele si urmeaza sa fac 2 operatii pentru rezolvarea lor ,dar acum firma ma concediaza din motive de restucturare.
Nu exista vreun articol de lege care sa-i oblige sa raman angajat pana la recuperarea de pe urma accidentului