Daca am platit daunele intr-un proces civil in fata notarului (si am declaratie ca sunt daunele conform cu Sentinta Civila....si ca nu mai sunt alte pretentii materiale) se poate sa mai primesc si de la executor ceva instiintare?
Reclamantul a spus ca nu a ajuns la executor cu sentinta,doar avocatul sau ar fi facut cererea de investire cu formula executorie a sentintei.
Vreau doar sa stiu daca risc sa ajung sa mai platesc suma si la executor.
As dori sa stiu daca in conditiile in care cumpar un apartament cu probleme:o cada care inunda vecinii de la etajul inferior pot da in judecata fostii proprietari?
Daca da, va rog sa imi spuneti in temeiul carei legi?
In cazul in care intr-un proces civil, la prima prezentare in fata judecatorului ma declar vinovata, pot cere sa vad chitantele pe bunurile pe care mi se cere sa le despagubesc?
Nu vreau sa continui prcesul,pentru ca nu vreau sa platesc cheltuielile de judecata,dar pot cere in Intampinare chitantele pentru bunurile pe care trebuie sa le achit(fara a deschide procesul)?
Daca recunosc pretentiile, se mai pot modifica acele pretentii?Adica ei au cerut suma x.Pana la data stabilita pentru prima infatisare,ei pot modifica suma,de exemplu sa ceara x*2 ?
Sau chiar in prima zi de infatisare, ei pot cere o alta suma decat cea din plangere?
Vorbesc de cazul in care eu merg in prima zi de infatisare si spun ca platesc suma ceruta.
Ati scris:"puteti specifica in intampinare ca sunteti de acord cu plata daunelor. si nu va avea partea adversa sa mai mareasca valoarea lor."
A 2-a propozitie inseamna ca partea adversa nu va mai putea mari suma ceruta, in timpul primei prezentari?
Intreb pentru ca am inteles ca pe percursul procesului, se poate mari suma ceruta ca despagubire.
Da,e proces civil.Mi se cer despagubiri pentru o inundatie produsa.As dori sa stiu daca declar ca a fost vina mea in Intampinare, mai poate avocatul reclamantului sa mareasca suma ceruta ca si despagubire pana la proces?
Am primit acasa o citatie, si am inteles ca in calitate de parat trebuie sa depun la Judecatorie o declaratie de Intampinare.
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care in declaratia de intampinare ma declar vinovata?Voi achita doar suma care mi se cere in Citatie sau la infatisare avocatul reclamantului poate mari suma?
Deasemenea, daca nu depun Intampinarea si ma prezint in Instanta, avocatul reclamantului poate mari suma(Ma refer la prima prezentare, cand mi se va cere sa depun Intampinarea)?
Stau la etajul 4 intr-un bloc cu 4 etaje,cu 10 apartamente pe scara.Daca pana acum erau destul de multi vecini care se opuneau mansardarii,acum am ramas 2 proprietari(din cei care au participat la sedinta) si amandoi suntem de la etajul 4.
Nu sunt de acord cu aceasta lege,dar totusi mie mi se pare ca ea intra in contradictie cu Legea 230/2007,Art.41:
- Modificările constructive şi utilizarea în alte
scopuri a unor părţi sau elemente de construcţie ale clădirii, cum ar
fi: ancorarea de reclame pe pereţi, suspendarea de stâlpi, pereţi,
scări interioare şi altele asemenea, se vor putea face numai pe baza
deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct
afectaţi şi, după caz, pe baza unui proiect tehnic întocmit de
instituţii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum şi
cu autorizaţia pentru executarea de lucrări, eliberate în condiţiile
legii.
Eu inteleg ca oricum e necesar acordul nostru,al proprietarilor direct afectati.
Gresesc eu?
Vecinii de bloc, cei de sub noi au depus ceva declaratii in favoarea ei.Administratorul nu stiu daca a declarat ceva.Cand eram si noi de fata cu vecina,el a spus ca nu elibereaza nici un proces verbal, ca nu e treaba administratiei.
Alti vecini de pe coloana nu cred ca se vor baga,adica la cei de deasupra noastra nici macar nu s-au dus in ziua cand a fost problema cu teava.
Problema a fost la teava principala,dar daca nu a primit nici o hartie de la administratie,s-a indreptat spre noi,zicand ca noi am inundat-o.Noi am cumparat locuinta modificata,dar ne reclama ca noi am facut aceste modificari,si ca de fapt din cauza lor au fost problemele.
Infatosarea e pentru anul viitor stabilita, deci avem ceva timp sa umblam si noi sa facem rost de ceva hartii.