avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate ursache iudith

Activitate ursache iudith

Doresc sa-mi cumpar o casa intr-un sat in afara orasului . Casa e o casa veche saseasca, care la randul ei a fost cumparata de biserica Martorii lui Iehova , si acum se vinde. Cam cat de complicat ar fi s-o reincadrez ca si casa de locuit-in sensul de acte necesare si costuri aproximative? Mentionez faptul ca ea nu a fost modificata .
Răspuns la discuția Comision agentie imobiliara
nu le-am promis si nu am semnat nimic cu ei, le-am spus doar ca negociem comisionul si ca in nici un caz nu le dau procentul cerut, mai ales ca nu eu am apelat la ei
Buna seara !
Eu mi-am scos apartamentul la vanzare, iar in urma anuntului m-au sunat tot felul de agentii sa colaborez cu ele , dar nu am semnat contract cu niciuna din ele. Intrebarea e-in caz ca se vinde ma pot obliga sa le dau comision ? Mai precizez faptul ca la unii le-am zis ca nu le dau procentul cerut si ca vom negocia comisionul .
Buna ziua
Mi-am cumparat locuinta in baza legii 112 din 1995 de la RIAL,iar in momentul achitarii ratelor am primit o adeverinta in care zice ca se ridica ipoteca care a fost instituita drept garantie.Dupa cativa ani (8) ma hotarasc sa fac intabularea ,iar in extrasul cf apare locuinta tot sub ipoteca.Adresandu-ma vanzatorului mi se spune ca nu era de datoria lor sa ridice ipoteca si ca trebuie sa ma adresez unui notar.
Intrebarea mea este daca intr-adevar trebuie sa ma adresez notarului sau RIAL-ul trebuia sa-mi ridice ipoteca?
va multumesc
multumesc:)
Buna seara

Dupa cum stiti s-a inceput plata banilor cuveniti din legea 164 din 2014,prin CEC,conform legii 290 din 2003.Am primit titlul de plata pe care suntem 13 persoane dintre care una a decedat. Mostenitorii persoanei decedate au certificat de mostenitor.Am intrebat la mai multe sucursale CEC in doua orase diferite cu ce acte trebuie sa ne prezentam,dar am primit raspunsuri total diferite.In concluzie nu stim cu ce acte sa ne prezentam ca sa putem ridica banii.Poate stiti dumneavoastra mai bine sau ati reusit sa indrumati si alte persoane in situatia noastra si au reusit sa-si ridice banii. #-o
Discuție taxa auto
Buna ziua

Doresc sa-mi achizitionez un autoturism folosit,adus din vest,dar nu stiu cum ar fi mai bine:s-o cumpar anul acesta cat e taxa suspendata,sau la anul?
adica:ce inseamna taxa suspendata?daca o cumpar anul acesta nu va mai trebui sa platesc taxa?sau o platesc si dupa aceea dau statul in judecata si imi recuperez banii?
Am vorbit si cu firma de leasing, dar ei nu vor sa treaca masina direct pe numele meu , motivand ca nu-i lasa legea. Am studiat legea si spune ca ( leasingul care a fost facut fiind operational), firma poate sa-mi vanda masina, dar la valoarea de piata, ceea ce iar nu-mi convine, pt. ca ar fi vreo 3000-3500 de euro, si am dat si asa 11000 pe ea. Alte variante???
VAa multumesc.
nu stiu exact daca firma este inchisa sau suspendata, deoarece exista o lipsa de comunicare intre mine si aceasta firma. Dati-mi , va rog, ambele variante.
Va multumesc.