avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate pikusz

Activitate pikusz

cam cat poate dura toata procedura???????
am cumparat o casa, in care sta un fost sot al uneia dintre fostele proprietare. In cartea funciara figurau cele 2 surori numai, casa fiind mostenirea lor. Una a divortat in 2010 dar fostul sot a ramas in casa cu promisiunea ca se muta in cazul vanzarii casei. Din pacate are buletinul pe aceasta adresa. Nu are loc de munca, si acum nu vrea sa se mute. Ce pot face sa-l dau afara???????? este foarte urgent, nu pot sa ma mut casa are 2 camere e mica.... va multumesc ffffff mult
nu se poate prelua pe cineva in prenatal deci concediu medical continuu, la o firma care a facut angajare prin cerere de angajare si concurs, asa mi-au zis de la ITM. nici cu contract de munca suspendat cum este ea........altfel multumesc de raspuns, din pacate as avea nevoie de mai mult
firma nationala a fost desfiintata in 28 dec si reorganizata sub alta nume cu nr angajati redus in 29 dec. posturile in noua firma s-au ocupat prin cerere si concurs.
- ce se intampla cu o angajata aflata in prenatal in vechea firma????
fratele meu sta in concubinaj cu prietena, li s-a aprobat dosar de credit in programul prima casa, dar din cauza unei datorii bancare mai vechi fratele meu nu a putut fi inclus in cererea de credit.Astfel aprobarea creditului prima casa este facuta pe numele prietenei si a mamei acestuia, fratele meu nici macar nu a fost necesar sa fie prezent. Actul propriu zis de vanzare-cumparare va fi semnat saptamana viitoare. Creditul va fi platit de fratele meu si prietena.
- In aceasta situatie casa va fi proprietatea prietenei si a mamei?
(prietena mai are o sora, daca mama are drept de proprietate asupra casei, sora poate avea pretentii de mostenire?)
- Fratele meu are vreun drept?
- Exista vreo posibilitate pt a proteja pe fratele meu ( act notarial despre faptul ca el plateste ratele si nu mama prieteniei)?
va multumesc f mult, sunt ingrijorata pt el, din cauza naivitatii lui.
am o prietena f apropiata, care se zbate de 9 luni intr-o casatorie falsa, fiind anuntata de sot ca si-a gasit sufletul pereche ( a treia in timpul casatoriei lor). Au in comun un copil minor, si un credit bancar pe casa in care stau + pe masina, 34000 euro. Casa e din aceea ,, la cheie", creditul de fapt fiind initial pt casa. Exista posibilitatea unui divort cu un partaj : ea renunta la casa+masina in totalitate, dar sa nu mai fie obligata nici la plata creditului ramas? pretul casei la cumparare a fost cca.75000euro. va multumesc
dorim sa contractam un credit ipotecar [EDITAT], casa prevazuta a fi cumparata, a fost evaluata de evaluatorul bancii la valoarea de 69 700 euro. Pretul de cumparare este de 67500 euro, din care conform precontractului depus la banca am dat deja 13500euro , 20%. Banca ne-a refuzat creditul cerand sa marim valoarea garantiei ipotecare prin ipotecarea in favoarea lor a unui apartament de 4 camere aflat tot in posesia noastra. Deci creditul de 54000euro va fi garantata cu casa de 69700euro +apartamentul(in curs de evaluare). Mi se pare bataie de joc, ei de fapt pt. orice credit ipotecar cer 40-50% peste valoarea creditului.......deci practic daca nu ai inca un imobiliar este imposibil cumpararea altuia.......veniturile noastre dupa calculele lor acopera total plata ratelor....
Intrebarea:
- ceea ce ne pretind este considerat ca factor de risc pt eventuala scadere a preturilor imobiliare?
-este legala conditia lor?
-ce s-ar putea face ? va multumesc anticipat pikusz
Discuție intabulare casa
cum procedez daca in actul de vanzare-cumparare terenul are 500mp la fel sin in Cf-ul, dar acum la intabularea casei construite terenul remasurat are doar 445mp????? acum am observat ca si la obtinerea autorizatiei de construire e trecut ca teren de 450mp, desi in CF-ul atasat scria 500mp? cum procedez pt a redobandi cele 55mp lipsa???? multumesc pt orice sugestie
merita sa fac un credit ipotecar in vederea cumpararii unei case in
situatia economica actuala ( fiind bugetari), si daca da ce banca mi-ati recomanda ??