avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate GHITA ELENA ANISOARA

Activitate GHITA ELENA ANISOARA

Aş aveam următoarea problemă:
Am hotărât cu fostul meu soţ să facem partajul la notar în următoarele condiţii:
Sunt de împărţit un apartament cu 4 camere şi un casă cu 3 etaje. Eu rămân cu apartamentul cu 4 camere şi voi primi o sumă de bani contravaloarea unui etaj de la casa cu 3 etaje.
Fostul meu soţ doreşte să-mi dea o parte din sumă când întocmim actele la notar şi cealaltă parte a sumei în termen de un an. Din punctul meu este ok numai că vroiam să fie o clauză, respectiv clauză privind un etaj al clădirii. Fostul meu soţ susţine că nu îl deranjează această clauză dar nu doreşte să mai suporte costuri în plus.
Despre ce costuri suplimentare este vorba dacă introducem această clauză?
În anul 2010 am divorţat după 20 de ani de căsnicie. În timpul căsniciei a fost construit un imobil cu 3 nivele care acum este închiriat în înregime. Există două credite, unul pe numele meu şi unul pe numele fostului meu soţ în valoare de 500 euro. Fostul meu soţ a plătit ratele folosind în întregime chiria de pe imobil. L-am dat în judecată pentru jumătate din chirie, cerându-i parte din chirie din momentul în care a părăsit domiciliul conjugal. Menţionez că primeşte lunar 4000 euro pentru chirie.
Menţionez că nu am introdus acţiune de partaj pentru că nu am banii necesari. Toate bunurile noastre sunt dobândite în timpul căsniciei.
Ce aş vrea să ştiu:
- ce şanse am să câştig jumătate din chirie? (sunt conştientă că şi datoriile trebuie să le împărţim)
- temerea mea este că nu a declarat la Administraţia Financiară faptul că are venituri din chirii. Dacă nu a făcut acest lucru ce aş putea face ca să demonstrez că are aceste venituri? Fiecare etaj al clădirii este închiriat la anumite FIRME
Răspuns la discuția despre pensie alimentarã
Vă mulţumesc pentru răspuns. Ideea este că în hotărârea de divorţ scrie că pensia alimentară va fi plătită de la data rămânerii în pronunţare. Avocatul meu trebuia ceară în întâmpinare ca pensia să fie plătită de la data introducerii cererii?
am divorţat după 20 de ani de căsnicie în aprilie 2010, copilul în vârstă de 12 ani a rămas la mine, iar fostul meu soţ s-a angajat să plătească pensia alimentară în valoare de 2000 lei. În mod normal ar trebui să plătească de la data introducerii acţiunii (21.01.2010) sau de la data pronunţării (16.04.2010)?
Am divorţat în aprilie 2010 după 20 de ani de căsnicie. Mai avem partajul de făcut dar am stabilit cu soţul meu să împărţim bunurile dobândite în timpul căsniciei în felul următor: (bunuri partajabile: apartament cu 4 camere, o casă cu 3 imobile, 2 maşini). Eu voi rămâne în apartamentul cu 4 camere împreună cu fiica mea de 12 ani şi voi primi o sumă de bani echivalentă cu valoarea unui etaj din clădirea cu 3 nivele. Soţul meu doreşte să-mi plătească suma de bani în termen de 2-3 ani.

Aş vrea să facem un act prin care să fie obligat să respecte termenul de plată. Unde este mai bine să întocmesc acest act şi sub ce formă?
Discuție partaj delicat
După o căsnicie de 10 ani am divorţat în aprilie 2010. Copilul în vârstă de 12 ani mi-a fost încredinţat mie urmând ca soţul să plătească pensie alimentară. Eu doresc să facem şi partajul dorind 50% din bunurile comune: un apartament cu 4 camere (în care locuiesc cu fiica mea) un imobil cu 3 nivele (zona Splaiul Unirii) (din care închiriat un nivel cu 2500 euro). Soţul meu nu vrea să îmi dea parte din imobilul cu 3 nivele spunând că el şi-a adus o contribuţie mai mare şi doreşte ca eu să rămân cu apartamentul de 4 camere (zona Berceni). Menţionez că soţul meu nu poate face dovada prin înscrisuri că şi-ar fi adus o contribuţie mai mare.
Ce aş putea face ca să îi forţez mâna deoarece el nu vrea să facem partajul.
Vă mulţumesc.
Răspuns la discuția partaj
Mulţumesc pentru răspuns.

Aş vrea să ştiu dacă este corect:
- dacă eu vreau să introduc acţiune pentru partaj trebuie să plătesc doar o taxă de 19 lei, indiferent de valoarea bunurilor ce se vor împărţi?

- ªi dacă fostul soţ contestă anumite bunuri ca fiind comune, plăteşte la valoare?
Răspuns la discuția partaj
Vă mulţumesc din suflet pentru răspuns. Îndrăznesc să vă întreb care ar fi costurile dacă l-aş da în judecată pentru 1/2 din chirie (precizez că suma pe care o încasează pe lună este de 2.500 euro). Eu locuiesc cu fiica mea într-un apartament cu 3 camere iar fostul meu soţ şi-a cumpărat un apartament împreună cu prietena lui (pe numele ei). Menţionez că apartamentul cu 3 camere în care locuiesc eu şi imobilul (s+p+1+2 - din care închiriat doar etajul 1)sunt bunuri dobândite de noi în timpul căsniciei. Fostul meu soţ nu doreşte ca imobilul cu 3 etaje să facă subiectul unui partaj deoarece consideră că şi-a adus o contribuţie mai mare în timpul căsniciei noastre. Sfătuiţi-mă vă rog mult cum să procedez.
Vă mulţumesc.
Răspuns la discuția partaj
Vă mulţumesc pentru răspuns. Eu am un salariu de aproximativ 2.000 lei, să înţeleg că nu pot beneficia de scutirea pentru plata taxei de timbru?
Răspuns la discuția partaj
Vă mulţumesc pentru răspuns. Eu am un salariu de aproximativ 2.000 lei, să înţeleg că nu pot beneficia de scutirea pentru plata taxei de timbru?