avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate dahole

Activitate dahole

doresc sa infiintez o societate comerciala noua, care va avea sediul intr-un spatiu comercial (din constructie avand aceasta destinatie) aflat la parteul unui bloc. este vorba de un magazin de birotica-papetarie.
spatiul comercial se invecineaza cu alte spatii comerciale in plan orizontal, cu un subsol si un apartament de locuit, in plan vertical.
Intrebarea este: am nevoie de acordul vecinului de deasupra sau al asociatiei de proprietari la infiintarea firmei?
Ca precizare importanta, accesul in spatiul in cauza nu se face prin scara blocului sau prin parti comune ale acestuia ci direct din strada.

Multumesc anticipat!
hotararea judecatoreasca dispune incetarea activitatii de la punctul de lucru, fara radierea acestuia (s-a cerut initial si a fost respins de catre judecatorul de la fond, partea adversa renuntand la aceasta cerere). mobilierul dedicat este compus din niste birouri de pal, care, repet, nu se afla in patrimoniul firmei, ele fiind construite de mine cu multi ani in urma si aduse in apartamentul cu pricina. se pot confisca bunurile firmei, stocuri de marfa?!? in baza carui drept/lege; se poate dispune confiscarea unor marfuri si apoi ce se intampla cu ele mai exact? cine le plateste, cine achita furnizorii, le ia executroul si pleaca cu ele acasa?
buna seara,

am pierdut un proces in care s-a cerut incetarea activitatii de la un punct de lucru. dupa multi ani si tergiversari, instanta a decis, irevocabil, incetarea activitatii la punctul de lucru. am primit instiintare de executare silita a deciziei instantei. intrebarea mea este legata de modul in care se va desfasura aceasta executare, avand in vedere ca nu s-a cerut si obtinut in instanta radierea punctului de lucru ci doar incetarea activitatii la punctul de lucru.
vine curand ziua in care apare executorul la usa imobilului (proprietate personala a subsemnatului) si sunt foarte interesat sa stiu ce va face. cum va pune in aplicare aceasta decizie. am fost "amenintat" ca va scoate din apartament mobilierul care apartine firmei si lucrurile care tin de firma. cum va decide ce si cui apartine, dat fiind faptul ca lucrurile (mobilier, calculatoare, acvariu cu pesti, etc) nu sunt si nu figureaza nicaieri in actele de inventar ale firmei in cauza. singurul "lucru" care apartine firmei poate sa fie stocul de marfa inca existent.

Multumesc pentru sfaturi/recomandari.

PS: este recomandat sa am si avocatul prezent in ziua fatidica? banuies ca da.
Răspuns la discuția munca de la domiciliu
ma ajuta cineva cu un raspuns la cele de mai sus?
multumesc mult!
(este o problema stresanta pentru mine, din acest motiv insist)
Răspuns la discuția munca de la domiciliu
Superb!
deci clientii pot sa vina sa lase si sa ridice echipamentele de la mine de la domiciliu, fara sa fie nevoie sa infiintez si acasa un punct de lucru pentru firma?
Daca firma nu are salariati, ci doar doi asociati (desfasoara aceeasi activitate, dar in zone diferite) cum se procedeaza? trebuie specificat in actul constitutiv ca activitatea principala (care este una de servicii) se va putea desfasura in afara sediului social (ex. la domiciliul unuia dintre asociati sau la terti)?
buna seara,

de curand m-am schimbat domiciliul (buletinul) la o noua adresa , unde firma in care sunt asociat nu are si nici nu este interesata sa deschida punct de lucru.
fiecare dintre asociati are casa de marcat mobila.
serviciile prestate se adreseaza in special firmelor si privesc aparatuta de birou si consumabilele.
pot lucra legal si acasa, in sensul in clientii firmei pot aduce echipamentele direct la mine, fara a avea nevoie de punct de lucru inregistrat?

multumesc
Pai ultimul recurs este facut de partea adversa, dat fiind faptul ca la ultimul apel am avut noi castig de cauza. Se poate cere contestatie in anulare?
"solutia" este de pe site-ul iccj, dat fiind faptul ca recursul s-a judecat pe 22 luna curenta.
Buna seara, (altora, ca a mea pare sa fie distrusa deja)

Am o problema legata de un proces care a inceput in anul 2007.
Pe scurt : o firma functioneaza intr-un apartament, proprietate personala (pf), infiintez un punct de lucru cu toate cerintele legii respectate (acord prop vecini, asociatie, etc). in 2007 incepe circul si asociatia respectiva trimite in judecata firma pentru incetarea activitatii, pe motiv ca nu exista aprobarile din partea asociatiei.nimic mai fals, dar...
Am castigat la instanta de fond; reclamanta a facut apel; sentinta de la apel a fost rejudecarea pe fond; am facut recurs iar solutia a fost casarea sentintei de la apel si rejudecarea apelului la aceeasi instanta; la rejudecarea apelului , sentinta ne-a fost favorabila; reclamanta a facut recurs la iccj si ne-am trezit ca cei 4 ani de proces, doua sentinte favorabile se transorma peste noapte in :
"Solutie: Admite recursul. Modifică decizia, admite apelul, schimbă în tot sentinţa şi admite acţiunea precizată."si "Detalii: Admite recursul"
Daca cineva poate traduce ultima decizie pe intelesul meu, i-as ramane recunoscator. Daca traducerea este ceea ce am inteles eu initial, mai exista calea extraordinara de anulare (sau cum altfel se numeste) de atac impotriva acestei decizii?

Nu stiu daca sunt suficiente cele expuse mai sus pentru o parere, dar sentimentul pe care un om normal (inca) il incearca in fata unei minciuni transformate in decizie irevocabila, este de domeniul fantasticului.

Apreciez orice ajutor/sfat

Cu stima
Răspuns la discuția recuperare arhiva contabilitate
ti-au furat si arhiva printata? declaratiile? :))
Buna seara,

Ma intereseaza sa aflu parerea celor care se pricep pe urmatorul subiect :

Exista o fabrica de placi de polistiren in Romania care doreste sa incheie un contract de procesare cu o firma din Bulgaria, in sensul in care firma bulgareasca asigura materia prima, fabrica romaneasca o proceseaza iar produsele finite, placile de polistiren pentru izolatii, proprietate a firmei bulgaresti, se vor vinde si pe piata din Romania.
Marfa vanduta in Romania de catre firma bulgara trebuie sa paraseasca teritoriul romanesc inainte de a fi comercializata aici?
Daca facturarea se face de catre firma bulgareasca catre un client roman si livrarea se face de la fabrica de aici, pretul de vanzare este purtator de TVA?

multumesc anticipat pentru orice raspuns.