avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate vadicomet

Activitate vadicomet

Rog sa-mi spuneti ce taxe si impozite se platesc in cazul vanzarii de teren extravilan (agricol) ca persoana fizica ? Multumesc
Ordonanta de renuntare la urmarirea penala- zice dom procuror =constat ca fapta descrisa poate intruni elemente constitutive ale infractiunii de furt calificat,prevazuta de art 228 si 228 cp ,dar cred ca fapta nu justifica continuarea urmaririi penale....mai ales datorita faptului ca pentru administrarea probelor necesare gasirii vinovatilor,S-AR INTREBUINTA RESURSE DISPROPORTIONATE FATA DE CUANTUMUL PREJUDICIULUI CREAT.
Acesta este raspunsul la plangerea facuta pentru furtul unui telefon mobil la care am atasat tot ce era posibil,adica factura,coduri de acces.PIN-uri,deci tot ce era necesar pentru a detecta telefonul(2500 ron- mart 2013).Imi spune cineva daca este normal asa ceva,cand cunosc cazuri de persoane (copii de avocati)care fiind in aceeasi situatie au rezolvat problema in 10 zile ?

Cum pot intra in legalitate cu o constructie de 40 mp facuta pe domeniul privat de tatal meu ,decedat intre timp,stiind urmatoarele ; constructia a fost ridicata dupa ce mi-a facut contract de vinzare cumparare pe terenul respectiv,eu fiind plecat din tara.Singurul act este o declaratie notariala a vecinului care permite ridicarea constructiei pe hotar.M-am interesat la primarie si mi-au zis ca nu se aproba emiterea aut de constr pe motiv de depasire a suprafetei construite.Nu stiu cum sa procedez pt ca as vrea sa vand tot si nu pot din aceasta cauza.Va multumesc.

Cum pot intra in legalitate cu o constructie de 40 mp facuta pe domeniul privat de tatal meu ,decedat intre timp,stiind urmatoarele ; constructia a fost ridicata dupa ce mi-a facut contract de vinzare cumparare pe terenul respectiv,eu fiind plecat din tara.Singurul act este o declaratie notariala a vecinului care permite ridicarea constructiei pe hotar.M-am interesat la primarie si mi-au zis ca nu se aproba emiterea aut de constr pe motiv de depasire a suprafetei construite.Nu stiu cum sa procedez pt ca as vrea sa vand tot si nu pot din aceasta cauza.Va multumesc.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Locuiesc la bloc (scara cu 15 apt),am contracte individuale cu toti furnizorii de servicii,deci,ce obligatie mai am fata de asociatia de proprietari ? Va multumesc.
Discuție vanzare teren
Am in proprietate 195 mp teren din care 70 mp construiti.Pot vinde 50 mp unei persoane care doreste sa construiasca un garaj.Daca da ,in ce conditii? Va multumesc.
Răspuns la discuția acte deschidere punct lucru
Locatorul (societatea) este proprietar asupra terenului (implicit a spatiului inchiriat).
Este vorba de o societate pe actiuni care detine titlu de proprietate asupra terenului pe care se afla
Am urmatoarea situatie:
Societatea mea a incheiat un contract de inchirere a unei parti din spatiul pe care il detine (ca proprietar) plus utilaje, unei alte societati care vrea sa-si deschida aici un punct de lucru. Pentru aceasta ei imi solicita actul de proprietate al terenului. Este in regula sa le dau acest act?
Răspuns la discuția recuperare taxa mediu
Dna Larisa,la recursul AFP s-a pastrat decizia primei instante(eu nu sunt avocat.dar stiu ca marea majoritate a cauzelor din COMERCIAL pastreaza solutia primei instante).O seara buna!