avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Activitate dana80

Activitate dana80

Răspuns la discuția urgent atestat ITM
eu am acest atestat , pe anul 2006, angajatoriii care cer acest atestat se refera sa aveti examenul de atestare pe anul in curs , care in prealabil l-ati luat pt alta firma , daca doriti sa aveti atestare si pt firma la care doriti sa va angajati trebuie mers doar cu dosaru , examenul numai trebuie dat din moment ce l-ati mai sustinut odata si binenteles l-ati trecut , tb platita doar o taxa de 20 ron .
in legatuta cu noile modificari aduse legii 130, ma puteti lamurii si pe mine va rog ; pina la urma "5 zile de la perfectarea actelor" cum se interpreteaza? 5 zile decind isi incepe salariatul activitatea sau 5 zile decind semneaza contractul . De exemplu salariatul incepe cu data de 01.012006 , dar semneazaCIM in data de 25.012006, cind ar trebuii mers pt vizat cim la ITM ?
Răspuns la discuția angajare pe durata determinata
se trece in CIM minim 20 zile dar iti vor acorda proportional cu cit timp lucrezi (luni) oricum in e baza-a facut CIM pe per determinata? indeplinesti conditiile?
Răspuns la discuția COCEDIU DE ODIHNA (urgent)
am aceste fise de post si sunt "chiar beton", insa da-mi te rog un mesaj la adresa dana_botos@yahoo.com,
multumesc madalyna . mai astept sugestii
in hotarire scrie ca trebuie oprita pensia alimentara incepind cu dat de 12.08.2005 suma de 70 ron/lunar pina la majoratul minorului, si trimisa mamei prin mandat postal, (numai prin mandat) este adfevarat ca se pot orpii sumele din urma + pensia pe luna curenta pina la 1/3 din salariu? cind o platesc ? in ce data? cind se platesc sal in firma sau cind este trecut in hotarire adica pe 12.08.2005?
:-/ cum se procedeaza oprirea pe statul de salarii a unei pensii alimentare incepind cu data de 12.08.2005 pina la zi, si deasemeni cum se procedeaza cu plata acesteia prin mandat postal ? va rog dati-mi o mina de ajutor
Răspuns la discuția COCEDIU DE ODIHNA (urgent)
:-/ art 140 alin 4 a fost abogat prin ord 65/05.07.2005!!!!!!!!!!!!
are concediu de 20 zile si se acorda proportional cu per lucrata, dar in cim treci tot 20 zile , ca-i acorzi numai 9 zile pt ca a lucrat doar 5 luni asta este o alta problema . oricum ramim la parerea mea ii scriu imn cim tot 20 zile , asa am facut si nu am intimpinat probleme
Răspuns la discuția COCEDIU DE ODIHNA (urgent)
:">concediul pt cim cu perioada determinata, este la fel ca cel pt. per. nedeterminata adica min 20 zile , poti fii sigur(a) de raspuns pt ca acest lucru mi-a fost confirmat de catre corpul de control. am si eu astfel de cazuri si am trecut concediul la fel pt toti sal. , atit cu cim pe per determinata cit si nedeterminata.
Răspuns la discuția CO/Cm/CFS/CP
spun asta din surse sigure , adica am intrebat chiar corpul de control