avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Activitate remus_agigea

Activitate remus_agigea

Buna ziua.
Am nevoie de sfatul dumneavoastra in privinta achizitiei unui apartament.
Concret, este un apartament la curte dar care ofera access si nu drept de proprietate asupra pamantului.
Citand cartea funciara regasesc urmatoarele "compus din doua camere impreuna cu cota indiviza din suprafata de folosita comuna a impbilului si teren aferent 147 m patrati cota indiviza in proprietate CFNC 5550".
Intrebarea mea, este ce va contine exact CVC? Apartamentul cat si drept de proprietate asupra pamanului sau apartamentul si drept de acces pe suprafata respectiva de pamant? Daca este doar acces, cum se diferentiaza exact, in acest caz, draptul de acces vs de proprietate respectiv ce se poate intampla cu acest drept de acces in cele mai sumbre scenarii?
Multumesc
Discuție TVA locuinta
Buna ziua,
Pot, pentru achizitia unei locuinte noi direct de la dezvoltator, sa beneficiez de TVA 5% in conditiile in care detin deja un apartament cumparat cu ceva timp in urma, la mana a doua, de la o persoana fizica?
In contractul de vanzare-cumparare pentru apartamentul deja cumparat nu gasesc nici o mentiune legata de TVA, tind sa cred ca as avea dreptul la o achizitie beneficiind de aceasta cota redusa dar am nevoie de confirmarea dumneavoastra.

Multumesc,
Remus
Răspuns la discuția Vanzare sau donatie?
o ultima intrebare, va rog:
daca se face totusi donatie, cu tatal meu prezent si renuntant la drepturile lui, ar fi totul stabil sau m-as putea astepta la un moment dat si la o contestatie din partea fratelui meu?

multumesc
Răspuns la discuția Vanzare sau donatie?
dar clauza de rudenie din Art. 1222 Cod civil nu suprascrie art.1.665(2)?
In caz ca nu, cum se masoara pretul "atat de disproportionat"?

Multumsc
Răspuns la discuția Vanzare sau donatie?
Multumesc pentru raspunsuri.
Gasesc totusi in Art. 1222 Cod civil

"În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiză, cu excepţia tranzacţiilor încheiate între rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv, precum şi între soţi, caz în care impozitul se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate"

Aceasta exceptie facuta la vanzarea intre rude nu s-ar extrapola si in faptul ca actul de vanzare-cumparare nu ar putea fi contestat?
Buna dimineata.
Bunicii mei ar dori sa fie siguri ca locuinta pe care o poseda va intra, dupa moartea lor, in posesia mea.
Ca si mostenitor legal, in acest moment este tatal meu. Mentionez ca am si un frate.
Care ar fi cea mai simpla si putin costisitoare metoda pentru ca bunicii sa imi poata lasa mie locuinta: donatie sau act de vanzare-cumparare?
In cazul in care se face act de vanzare-cumparare se poate plati un pret sub nivelul pietei pentru a plati taxe mai mici?

Multumesc
Buna ziua,

Am si eu o mica problema.
Maine ar trebui sa vaccinez copilul, ca parte a schemei nationale de vaccinare obligatorie, pentru doua luni.
Vaccinul ar trebui asigurat gratuit de medicul de familie.
Problema apare prin prisma faptului ca medicul de familie m-a informat ca vaccinul nu se afla in stocul cabinetului si ca va trebui cumparat de mine.
In acest caz,daca voi cumpara vaccinul, as avea pretentia ca aceste cheltuieli sa imi fie decontate de CAS.
Credeti ca va fi posibil?

Multumesc
Buna ziua,
Am fost angajat la noul loc de munca in data de 7 ianuarie, cu o perioada de proba de 90 de zile. Avand in vedere ca in urmatoarele zile urmeaza sa mi se nasca un copil, si voi avea parte de 5 zile libere, eram curios daca acest concediu de paternitate suspenda cele 90 de zile sau nu?
Multumesc
Buna ziua,
Nu, nu mi-a fost adus la cunostinta acest regulament.
Mai mult, ca sa raspund si "criticilor" de mai sus, sincer facand o paralela, cum ar fi sa intrati intr-un bar vorbind la mobil, chelnerul sa va spuna ca nu aveti voie sa folositi telefonul in spatiul pentru fumatori, dvs sa intrati la nefumatori dupa care patronul sa va retina telefonul mobil ~24 de ore. Sincer...eu nu prea vad diferenta, dar nu are rost sa divagam.

In alta ordine de idei, as aprecia mai mult sfaturi juridice in detrimentul celor morale.

Multumesc,
Multumesc pentru raspuns. Mai astept idei? Posibil oare sa fie incadrat si ca tulburare de posesie?