avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate vandarel

Activitate vandarel

Răspuns la discuția Impozitare actiuni cesionate
Nu ma incalzeste cu nimic ca am 7000 de actiuni fata de 1000, când valoarea lor nominală din contractul de cesiune initial este jumatate din ce-am platit eu. Am o notificare de la Asociatia salariatilor PAS in care precizeaza suma incasata de la mine. Poate o acceptă la Anaf ! Primiti vă rog urări de sănătate și gânduri bune în ajun de Crăciun, de la noi !
Răspuns la discuția Impozitare actiuni cesionate
Achizitia actiunilor initiale de catre PAS a fost conditionata si de aport capital de lucru suplimentar, investitii platite de noi in rate de-a lungul a 5 ani concretizate in majorari succesive de capital si emitere de actiuni. Suma totala platita de mine cu chitante pentru plata actiuni, capital de lucru si investitii este aproape egala cu pretul de vanzare.
Fiscalitate Impozitare actiuni cesionate
Actiunile sunt dobandite prin Asociatia salariatilor PAS, dupa lupte seculare, la o societate nelistata pe bursa. In contractul de cesionare sunt specificate numarul de actiuni cesionate, pretul nominal si pretul de vanzare al actiunilor. Aparent a fost o afacere buna !
Pretul real platit de mine, probat cu chitante, este dublu fata de pretul nominal trecut in contract.
Pot calcula si plati impozitul dupa costurile reale?
Sunt actionar minoritar la o firma nelistata la bursa ( SIF Muntenia actionar majoritar), care nu-mi raspunde la telefon si email. ASF imi raspunde ca nu e de competenta lor ? Pot face ceva pentru a-i sensibiliza ?
Am solicitat in scris in scris dupa primele 2 luni schimbarea apometrului si modificarea consumului nejustificat facturat. Nu au dat curs solicitarii noastre. Verbal, la insistentele noastre, ne-au spus ca ne-ar costa foarte mult schimbarea apometrului si expertizarea lui, ca oricum expira verificarea metrologica a apometrului peste 2 luni si va fi schimbat.
Multumesc ! Da, ar fi un punct de plecare, toretic. Inca mai sunt furnizori mici de internet,/TV si nu stiu daca mai utilizeaza cablul sau l-a abandonat, recuperarea lui nefiind economica si nici raspundere pentru abandon nu are.
Cabluri internet/TV. Pe terasa blocului sunt agatate/prinse cabluri de internet/Tv. Prinderea lor pe exteriorul casei scarii afecteaza tencuiala si izolatia terasei. Sunt nou in bloc, iar administratia e ca si inexistenta si nu stie nimic. Cum pot afla cine sunt proprietarii cablurilor pentru a le pune in vedere sa repozitioneze prinderile, eventual sa remedieze stricaciunile care sunt evidente.
O perioada de 6 luni, pana la expirarea valabilitatii verificarii metrologice apometrul asociatiei a inregistrat dublul consumului din evidentele asociatiei., adica 675 m3 diferenta. Nu au fost lucrari de interventie, reparatii in aceasta perioada.
Dupa 2 luni Apaserv ne-a trimis un buletin de verificare comun pentru 8 serii apometre, printre care si seria apometrului nostru cu mentiunea Admis. Suspectam o scapare la verificarea metrologica. Apaserv precizeaza ca nu are temei legal sa faca recalcularea.
Noul contor nu mai are diferente fata de evidentele asociatiei . Au trecut 6 luni de la schibarea contorului.
Cum putem determina Apaserv sa precizeze unde a montat contorul vechi pentru a verifica la noua asociatie comportarea, iar daca nu a fost montat sa solicitam o contraexpertiza/verificare metrologica la alt laborator de metrologie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Resemnare ?! Sper că sugestia dvoastra este superficiala si nefondată în realitate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un email catre furnizor cu informarea despre eroare este dovada scrisă. Nu tineti cont de soldul afisat ci de factura curenta.pentru plata.