Bună ziua.
Bunicii soțului doreau sa treacă tot ce aveau ei pe numele soțului, însă acest lucru nu a mai fost posibil deoarece ei au decedat. De când ei au decedat, soțul plătește în fiecare an impozitul aferent casei și terenurilor. Nu s-a deschis nici o taxa de succesiune deoarece bunicii au avut 2 copii, care nu se înțeleg între ei. Unul din acești copii este tatăl soțului meu. Faptul ca soțul plătește impozitul îl poate ajuta în vreun fel în dobândirea titlului de proprietar? Va mulțumesc anticipat.
Buna ziua. Am următoarea problema. Am un cont la BRD pe care nu l-am folosit de mult timp. Zilele trecute am avut nevoie sa îl folosesc și am aflat că am contul blocat din cauza unei popriri. Am tot căutat să văd de unde am aceasta poprire și am aflat că este din 2017, in urma unui contract de la Provident de care eu nu îmi amintesc și nici actele nu le mai am deoarece casa mi-a luat foc acum 1 an. Din 2017 și până acum eu la locul de muncă nu am primit nici o hârtie și nici acasă. Mai este valabilă acea poprire? Va mulțumesc.
Buna seara. As dori,daca se poate,sa ma lamuriti intr-o privinta. Sotul meu a fost azi sa plateasca impozitul la masina, iar la primarie a fost anuntat ca are rol pe casa si 2 terenuri agricole, a caror proprietar este bunicul sau. Si ca momentan nu trebuie sa plateasca nimic impozit. Precizez ca bunicul sau traieste, iar ca rude de gradul 1 acesta are 2 copii, sotia murind acum 3ani. Ce inseamna acest rol pentru sotul meu,despre care nu stia nimic, si in caz de deces al bunicului cum ar putea el sa devina proprietar?? Va multumesc.
Buna ziua.
In noiembrie 2007 sotul meu a incheiat un contract de credit (nevoi personale nenominalizate-refinantare) cu banca pe 10ani. Din noiembrie 2010 insa nu am mai putut plati ratele. Anul trecut cei de la firma de recuperare ne-au contactat pentru a ne informa ca avem o datorie de vreo 3000 lei si trebuie achitata toata odata, insa sotul meu le-a explicat ca nu avem de unde achita acea suma.
Zilele trecute a sosit la adresa din buletin a sotului o somatie de plata (fara a avea vreo stampila sau semnatura) precum ar avea de achitat suma de 5000lei si ca datorita dezinteresului de a conveni cu ei o intelegere de plata, dosarul este pregatit pentru a fi inaintat executorului judecatoresc.
Tin sa precizez ca sotul meu nu are nimic pe numele lui, creditul a fost luat in afara casatoriei noastre, iar in momentul de fata noi stam intr-o garnizoana militara el lucrand in acest domeniu.
Se poate ajunge in acest caz la poprirea salariului daca el nu a fost instiintat ca dosarul a fost cesionat catre firma de recuperare?
De asemenea as dori sa aflu in acest caz cand ar trebui sa se prescrie datoria.
Va multumesc!
Este adevarat, nu am semnat nimic care sa specifice ca voi fi nevoita sa fac astfel de cursuri. Dar colegele mele, care sunt angajate ca si lucratori comerciali, au vreo sansa sa conteste aceasta obligativitate a angajatorului?
Exista undeva in legea muncii vreun articol care ne obliga pe noi ca angajati sa platim astfel de cursuri? Angajatorul se scuza si spune ca asa se cere acum ca toti angajatii sa aibe aceste cursuri facute.
Buna seara.
Din luna decembrie 2012 sunt angajata ca si casier la o firma ce detine supermarket-uri in tot judetul.
Acum 2 saptamani ni s-a adus la cunostiinta ca trebuie sa platim din cursurile de igiena 50 ron/angajat urmand ca firma sa plateasca restul de 100ron/angajat. Persoanele ce sunt angajate de cativa ani spun ca pana acum nu au fost puse sa plateasca. De asemenea dintre toate firmele, cu acelasi profil, din judetul nostru doar aici trebuie ca angajatul sa suporte aceste costuri.
Intrebarea mea este daca noi ca angajati suntem obligati sa platim aceste cursuri pe care nici macar nu le urmam. Ni se pune un tabel in fata in care semnam ca am urmat cursul si ca am platiti cei 50 ron si apoi ni se da diploma.
De asemenea as dori sa stiu daca angajatorul are vreun drept sa ne opreasca acesti bani din salariu in cazul in care refuzam sa-i platim. (asta este amenintarea lor de cateva zile)
Sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns concret.
Va multumesc.
Buna ziua...Intr-o situatie asemanatoare m-am aflat si eu in vara anului ce tocmai s-a incheiat...Eram in somaj si-mi mai trebuiau 2 saptamani pentru a putea intra in ccc...Am fost la somaj iar un domn de acolo mi-a zis k nu pot beneficia de ccc daca sunt in somaj si ca nu-mi pot prelungi somajul cu concedii medicale ...Am desciperit acest site si am apelat la domnul TUDOR VALERIU ca sa-mi explice daca e adevarat sau nu ce mi s-a zis la somaj iar dansul mi-a spus ca domnul nu-mi spusese adevarul...
Ziua urmatoare am fost iar la somaj si din fericire am dat peste o doamna si nu peste nesuferitul ce ma trimisese la plimbare cu o zi inainte...Si surpriza, doamna mi-a zis ca da pot sa prelungesc somajul cu concedii medicale ce trebuiesc depuse la ei in maxim 24 de ore de la data eliberarii...Iar in legatura cu nesuferitul am inteles de la multe persoane, printre care si colegi de-ai lui, ca asa face el, le trimite la plimbare pe doamnele ce vor sa intre in ccc din somaj....
Mai precizez doar ca am mai avut o intalnire cu el in unitatea ajofm si i-am dat cu legile in fata (legi pe care mi le-a comunucat domnul Tudor Valeriu) si in cele din urma a recunoscut ca a mintit...
Ii multumesc din suflet domnului Tudor Valeriu pentru ajutor pentru ca daca nu era dumnealui ma lasam pagubasa iar azi nu mai eram in ccc.
Buna ziua...Ma numesc Denisa si sunt din Dragasani, jud. Valcea...As vrea sa stiu si eu cand ar trebui sa primesc banii de crestere a copilului...
Am nascut in data de 14 sptembrie 2010 iar actele pentru alocatie si indemnizatie au fost depuse in data de 27 octombrie 2010..Doamna de la primarie mi-a zis k actele vor ajunge la Valcea cam pe 15 noiembrie iar banii ar trebuii sa ii primesc in decembrie...
Apelez la raspusurile dumneavoastra deoarece multe mame au avut probleme cu aceasta doamna...Li se spunea ca banii ar trebui sa-i primeasca in luna x si saracele mame asteptau si cate 4-5 luni ca sa afle mai apoi ca actele nu au fost trimise mai departe...
Si inca o intrebare...In luna octombrie am mai avut 26 zile de concediu postnatal pentru a face cele 42 zile pentru a putea depune actele de indemnizatie...Aceste zile se platesc separat sau iau in considerare in cei 2 ani de cco....
multumesc de raspuns...iar in privinta partajului nu avem ce imparti pentru ca el nu are nimic in proprietate (unde are el domiciliul este locuinta bunicilor)...noi momentan nu locuim impreuna deoarece el este plecat in alt judet cu serviciul iar eu nu pot pleca la el deoarece avem un copil mic cu care stau la parintii mei...pana mai creste copilul un pic vom sta asa, iar eu nu vruiam sa am domiciliul lui deoarece asta ar insemna sa fac actele pentru indemnizatie acolo iar eu nu ma inteleg cu ai lui ca sa locuiesc cu ei....