avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate av anna

Activitate av anna

Răspuns la discuția daune morale
Categoric NU.

S-ar eluda un principiu de drept foarte important. Nu poti formula capete de cerere noi intr-o etapa procesuala ulterioara judecarii cauzei de catre prima instanta.
Răspuns la discuția pasaport
Pasaport puteti face minorului fara a avea nevoie de acordul tatalui.

In situatia in care veti dori sa-l scoateti din tara aveti nevoie de acordul celuilalt parinte dat in fata notarului de preferinta.
In baza carui titlu sa ma duc la executorul judecatoresc?
Haideti sa va spun cum vad eu lucrurile: Stiu ca opinia majoritara este sa astept o hotarare judecatoreasca. Numai ca nu am timp sa astept justitia sa-si faca treaba, pentru o sa mai dureze inca 2 ani. Astfel incat, sunt in situatia de incetare a contractului. I-am notificat prin executor jud si am purtat o corespondenta cu ei, de zici ca negociem vreo mare afacere. Le propun solutii omenesti, si ei ma ameninta. Au datorii pentru neplata chiriei de 22 miliarde. Sunt ceva bani. Si nu-i mai recuperam in veci. Astfel ca, am zis asa:
- evacuarea judiciara este privita ca o sanctiune civila pentru neplata chiriei;
- eu nu evacuez, ci eliberez statiul; Acolo sunt ramase cateva mese si un bar (e vorba de un restaurant si o terasa). Acea afacere nu functioneaza ptr ca li s-au oprit utilitatile. Chiar daca vine politia o sa-i invit sa constate ce vor. Eu am un contract care a incetat si o corespondenta prin care arat ca nu mai au nicio calitate sa ocupe acel spatiu. Chiar daca imi fac plangere penala, asta e. E dreptul lor. N-au nicio sansa, zic eu. Ei sunt cei care-mi tulbura proprietatea. Nu mai au niciun titlu, in baza caruia sa ramana in spatiu.
Eliberarea spatiului, ma gandesc sa o fac, in baza dispozitiilor Codului Civil care prevad ca, in caz de neexecutare, obligatiile debitorului se ppot aduce la indeplinire de catre Creditor, pe cheltuiala debitorului.

Ei au obligatie clara de parasire a locatiei in 15 zile de la terminarea contractului!
Poate reusiti sa preluati contractul de leasing. Vorbiti cu cei de la firma. Poate e mai simplu asa.
Am recitit masajul si am inteles executarea silita nu a fost inca finalizata. Inregistrati-va contractul in Cartea Funciara a imobilului si rezolvati problema!
Notarea contracului de inchiere in CF are rolul de a asigura publicitatea imobiliara si de a face acest contract opozabil tertilor. Cum acest contract nu a fost notat in CF (puteti verifica printr-un extras de informare de CF) noul proprietar nu este obligat sa tina seama de el. Printre altele fie spus era obligatia dvs. sa-l inregistrati!! Si mai ales, interesul dvs.
Numai ca, nici pentru proprietar nu stau lucrurile f comfortabil.
Da trebuie platita. Va vor da in debit si veti primi o somatie si un titlu executoriu pentru respectiva suma.
Salut,

Situatia in fapt: AB(societate com) inchiriaza un spatiu comercial unei alte soc com (CC) in baza unui contract de inchiriere pe durata determinata - 2 ani. Contractul contine un pact comisoriu grad 4, pentru situatia in care CC nu-si plateste chiria.
Evident, problema apare in momentul in care CC avand mari probleme finanaciare, nu-si mai plateste chiria, acumuland in felul asta datorii de 22 miliarde.
Noi(AB) reziliem contractul si ii dam in judecata pentru evacuare. CC nu vrea sa plece sub nicio forma, desi le-am taiat utilitatile, si nu mai presteaza nicio activitate in acel spatiu.

Desi evacuarea si ordonanta presedintiala sunt pe rol de 1 an de zile, nu am obtinut nici macar o hotarare pana in acest moment si lucrurile inca sunt in plina desfasurare( exceptii de neconstitutionalitate, mizerii de astea..)

Intre timp contractul de inchiriere a ajuns la termen in luna februarie 2010.

Credeti ca s-ar putea realiza o eliberare a spatiului prin propriile puterii sau apreciati ca ar trebui sa asteptam pana coana justitia va dispune o hotarare?

Astept cu interes raspunsurile voastre.

Multumesc