avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate fortis strategye & consulting

Activitate fortis strategye & consulting

Certificatul fiscal pentru taxe și impozite locale este emis de primăria pe raza căreia aveți sediul. La ghișeul pentru impozite și taxe vă prezentați cu ștampila....dar în prealabil verificați să aveți achitate toate taxele.
În condițiile în care un asociat (50 %) din cadrul unui SRL deține drept de liberă practică( înregistrat la finanțe), cum se consideră întreprinderea în care este asociat cu 50% în raport cu cabinetul medical individual?
Răspuns la discuția Deschidere societate comerciala
In cazul in care veti infiinta un SRL -D pe numele dumneavoastra ( sau maxim 5 asociati cu varsta pana in 35 ani, care sa indeplineasca conditiile de a infiinta pentru prima data o firma) administratorul va fi asociatul unic(sau in cazul mai multor asociati unul sau mai multi dintre acestia), deci in aceasta functie nu veti putea numi o persoana care nu se afla in firma, si astfel va va reveni dumneavoastra intreaga raspundere pentru cea ce se realizeaza in cadrul acestei societati. Dumneavoastra sau ruda dumneavoastra veti putea beneficia in urma infiintarii unui SRL-D doar de prima de la statul roman de max 10.000 euro + un credit bancar max 10.000 euro pentru cofinantare, bani ce pot fi cheltuiti doar pentru activitatile eligibile in cadrul proiectului. Dar aceasta finantare se acorda pentru tineri, eu zic sa va ganditi bine si sa va faceti dumneavoastra o afacere, nu altora ( indiferent de gradul de rudenie), pentru ca e o sansa unica, si e pacat sa lasati pe altii sa profite de ea doar pentru ca ei au curajul " sa scoata castanele din foc cu mana altuia" . Eu va felicit pentru faptul ca nu v-ati aruncat cu capul inainte! Si va recomand sa profitati de avantajele tineretii pentru viitorul dumneavoastra!
Răspuns la discuția Deducerea TVA la autoturisme
activitatea de consultanta in sine presupune deplasari, atat la locul de implementare a proiectelor (fiind vorba de fonduri europene), cat si la sediul clientului, cam acelasi deplasari pe care le face si un agent de vanzari in activitatea sa, pana la urma asta si suntem in multe cazuri, pentru ca noi cautam clientii si ii informam, iar cine ne cauta pe noi de obicei prefera ca discutiile sa se desfasoare la sediul lor... asa ca daca ne-am lupta putin poate am si castiga
cum se impoziteaza solariile in cazul in care beneficiarul este persoana fizica autorizata??
Răspuns la discuția Deducerea TVA la autoturisme
autoturismul este folosit pentru deplasarea la client, avand in vedere ca firma presteaza servicii de consultanta si este destinat exclusiv transportului de persoane.
Răspuns la discuția Deducerea TVA la autoturisme
este masina mica, cu masa proprie pe undeva la 2000 kg
in cazul in care o firma detine deja un autoturism la care s-a dedus TVA, si il vinde , urmand ca mai apoi sa cumpere un altul, poate sa deduca din nou TVA -ul, sau este valabil doar la prima achizitie de acest gen.
Răspuns la discuția acordul vecinilor
Asa stiam si eu ca la casa nu e necesar acordul vecinilor, dar ieri la ORC Bihor nu s-au putut demara procedurile pentru deschidera punctului de lucru din cauza acestui acord, lucru care din nou ma pune in ceata pentru ca eu stiam ca acest document se solicita la primarie pentru obtinerea autorizatiei de functionare. Va rog daca se poate sa imi spuneti si legea prin care se reglementeaza acest lucru.
Va multumesc!
Buna ziua,
as dori sa intreb daca este necesar acordul vecinilor pentru un salon de infrumusetare la casa , conform carei legi este reglementata dilema mea, si cum se procedeaza in cazul in care vecinul din dreapta este decedat , urmasii locuiesc intr-o alta localitate, iar vecinul din stanga este mutat in SUA imobilul fiind de vanzare.
Va multumesc!