laurr29
Utilizator 1din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Sper sa nu fiti avocat. Cum sa fie fals cand literele calca, una dupa alta, pe numele meu? Si nu despre asta este vorba ,in mod special, ci despre faptul ca o entitate straina imi cere, in tara mea (!) cartea de identitate? Pe bune??? Domnule element, n-aveti viziunea abuzului. O sa ma adresez totusi, unui birou de avocatura decat sa intreb aiurea, in locuri unde ma pot trezi cu raspunsuri de la elemente cu apucaturi securistoide. In plus, ca mi-am adus aminte! dedesubt era inclusiv traducerea numelui meu. Fara numele de familie, ca nu-mi place inscriptia numelui pe usa. dar cele doua prenume ale mele erau, cu caractere latine. Cand incasau sute de lei de pe cardul meu, pt diferite promovari, nu era fals???? Tot asa combativ sunteti si-n instanta?
Buna ziua. Acum 2-3 ani Facebook mi-a blocat accesul la contul propriu, pe motiv ca nu le-am trimis copie dupa buletin. Ceea ce-i deranja era faptul ca aveam numele scris in chirilica veche (chirilica, nu rusa) dat fiind faptul ca sunt pasionat de istorie si-mi placea cum se vedea. Continea chiar elemente din chirilica veche, disparute inclusiv din evolutia ei...In fine, cineva m-a raportat ( desi, astazi sunt sute de conturi cu caractere rusesti, cu utilizatori romani) si m-au luat la intrebari, ca sa le trimit copie dupa CI. La care eu le-am scris pe o foaie "cine sunteti voi sa cereti documente de identitate? Sunteti autoritate"? Mi-au raspuns ca vor sa verifice daca identitatea mea este aceea. Le-am explicat ca fiecare litera din numele afisat corespunde numelui meu real si ca pot verifica aceasta folosind datele cardului bancar, cu care facusem deseori plati la ei. Dar copie dupa CI, nu le-am dat. Ca drept urmare, mi-au blocat contul intr-un mod ticalos, in sensul ca nici nu este sters dar nici nu e activ. Cand vreau sa ma loghez spune la nesfarsit, de ani de zile, ca 'Ne pare rau , momentan analizam documentele dvs" Le-am mai scris de pe alte conturi sa ma lase sa-mi recuperez amintirile, fotografiile personale cat si cu copilul meu, clipurile, etc. Degeaba. De pe pozitia lor de forta, ma trateaza ca pe un nimeni. Pentru dorinta de a-mi afisa numele cum vreau eu si nu cum vor ei... Ulterior, neredandu-mi nici ceea ce era al meu. Asadar, va intreb pe dvs: as avea posibilitatea sa-i dau in judecata in Romania, eventual sa le cer despagubiri pentru tratamentul lor abuziv , pt lipsurile create atatia ani si pentru faptul ca nu am achiesat demersului lor securistic? Multumesc.
In anul 2016 am vandut niste actiuni .Mentionez ca era vorba despre niste actiuni la o societate cu capital de tip inchis. Asta inseamna ca numai intre actionari se pot tranzactiona actiunile. Prin notar si nu prin broker. Respectand termenul legal, dupa vanzare, m-am prezentat la ANAF, pentru a face declaratia. Acolo, mi s-a cerut fisa de portofoliu. Am sunat la acea societate dar mi s-a spus ca nu-mi pot elibera acest document, societatea fiind una de tip capital inchis, fisa de portofoliu fiind un document specific brokerilor, vanzarea respectiva neincadrandu-se. Am completat declaratia 200(parca). Si din mai 2017 n-a venit nimic...In mod normal, daca ai ceva de plata, ANAF in 2 saptamani iti trimite decizia de impunere. Nimic,atata timp! Mai ales ca am si serviciul online activat si-mi vine pe mail notificare,ori de cate ori mi se elibereaza un document de la ei. Sincer, vazand ca "nimic", atatea luni mi-am luat gandul...Cand astazi, 5 ian 2018, ma trezesc pe mail cu instiintarea unui nou document pe portalul lor. Intru la ei si descarc o frumusete de decizie de impunere, cu multe cifre. Si ma gandesc asa: de venit, am venit sa declar in termen legal. ANAF, s-a facut ca ploua, atatea luni...Am mai fost la ei de inca 3 ori de atunci si nu mi-au inmanat nimic. Si acum? cand nivelul de impozitare a scazut la 10% , cum ma simt eu, om onest pana la urma, care trebuie sa platesc un impozit de 16%, in comparatie cu un alt contribuabil, care pentru acelasi tip de tranzactie, plateste 10% impozit? Citez din Constitutia Romaniei, art 16, alin 1 " Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări". Ce parere aveti de situatia aceasta, in care - in 2018 - , fara a avea culpa, mi se trimit cu intarziere decizii de impunere, mai ales ca impozitul s-a si modificat, intre timp? Pot ataca aceasta decizie in instanta? Caci nu ma astept ca la contestatie sa-si dea ANAF seama de faptul ca eu platesc un impozit de 16% , in timp ce se poate afla langa mine cineva care plateste unul de 10%. Multumesc.
Buna ziua. Detin un apartament la parterul unui bloc, cu extinderea realizata cu autorizatie de constructie pe care il inchiriez unei firme ce desfasoara activitate de comert (mai exact, mic magazin alimentar pt cei din zona). Daca la inceputul activitatii au obtinut autorizatie de functionare de la primarie, imi spune chiriasul ca aceasta nu se mai da ( in Iasi, mai exact ) deoarece apartamentul nu este spatiu comercial. Ideea de a-l transforma in spatiu comercial nu-mi surade deloc deoarece asta ar insemna ca sa fiu impozitat la nivel mare si atunci cand o fi gol..Plus ca nu-l voi mai putea inchiria niciodata ca spatiu locativ. Intrebare: exista aceasta obligativitate? Stiam din legea asociatiilor de proprietari ca atata timp cat aceasta plus locatarii afectati sunt de acord, se poate obtine autorizatie de functionare. Ma puteti lamuri despre aceste "salturi" legislative, menite sa-ti scoata bani din buzunar nu doar cand ai, ci si atunci cand este posibil sa nu-i ai? E adevarat? Multumesc.
Buna seara. Astazi am fost audiat cu privire la nedeclararea la Fisc a unei sume de 1600 lei. Din 1600 lei, impozitul datorat ar fi undeva la 190 lei. Termenul de declarare ar fi trebuit sa fie pana in sept 2013. In legea evaziunii fiscale 241/2005 , art 10 ( in 2013 )spune :
„În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute de prezenta lege, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, învinuitul ori inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar.”
Astazi, art. 10 suna altfel deoarece a fost modificat prin legea 255/2013, intrata in vigoare la 1.II.2014 si spune :
„În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral pretenţiile părţii civile, limitele prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.”
Intrebare: Acoperind "prejudiciul" voi beneficia de aplicarea unei sanctiuni administrative cum zice art 10 din perioada savarsirii sau voi fi trimis in judecata , dupa cum suna actualul articol? Intreb prin prisma notiunii de lege mai favorabila. Multumesc.
Buna ziua. Un fost chirias ma ameninta ca-mi face plangere penala, ca are el nu-stiu-ce inregistrari cu mine, facute cu telefonul. E posibil sa aiba, avand in vedere ca mi-a stat in chirie 3 ani. El pretinde ca l-am inselat, in sensul ca i-am reziliat contractul de inchiriere la ANAF, in timp ce el mai lua bani de la serviciu :)Dar cine l-a pus sa ia bani?Eu nu! Este fix problema lui, pt ca eu contractul l-am scos de pe rol, atasand un act de reziliere de comun acord, scris si semnat cu manuta lui. Dar sa revin...poate oi fi spus vreo prostie, prin 2013..dar eu stiam atunci ca inregistrarile efectuate cu telefonul mobil nu au nicio valabilitate in fata instantei, mai ales in procese penale. Ori astazi, dupa noul cod penal, se pare ca au, daca discutiile sunt purtate intre partile direct interesate. Mie mi se pare o lovitura sub centura ca sa se accepte probe culese in perioade cand acestea nu erau valabile si sa fie acceptate in perioada cand acestea au valabilitate. Imi puteti explica, va rog? Multumesc.
Buna ziua. Am un SRL pe care desfasor comert cu piese auto ce le comand online. Eu mi-am adus computerul de acasa, dar intre timp s-a stricat o placa video...Avand in vedere ca-mi trebuie o placa video mai buna, ca sa-mi ruleze pe LCD si reclame in timp ce lucrez pe PC, am gasit ceva ce costa vreo 600 RON. Acum, intrebarea e: Pot sa o achizitionez pe firma fara sa am vreun contract de comodat intre firma si mine(ca pers fizica) privitor la acest computer sau trebuie sa fac vreun contract ceva? Multumesc.
Buna ziua. Am un magazin second hand si constat cu stupoare ca nu-mi pot deduce cheltuielile cu benzina pt o masina cu remorca ce as folosi-o exclusiv la adus marfa. Dar oare textul acesta " în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate EXCLUSIV transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii.." cu acel cuvant "exclusiv" nu ma indreptateste sa-mi deduc cheltuielile cu carburant? Ei vorbesc in lege ca nu este deductibila cheltuiala privind combustibilul pt vehicule care sunt destinate EXCLUSIV transportului de persoane...ori eu ma duc sa transport marfa pt magazin si nu persoane ( sa ne plimbam cu jeepu' ca deh..suntem patroni). Cum e povestea aceasta pentru ca o contabila imi spune ca nu se poate alta imi spune ca se poate...ba mai mult, sunt chiar 2 care spun ca se poate, doar ca TVA nu-l pot recupera.Multumesc.
Da,doamna, poate cu aia 0,2 metri is eu prea "soacra". Si poate nu ar produce alt efect decat ne-am lua la bataie...Eu, contractele intotdeauna le-am respectat ba am permis mai mult decat permite legea,uneori, tocmai pentru bunul mers al lucrurilor. Sunt unul din aceia care are contractele inregistrate la fisc, indiferent daca sunt pers fizice au ba, iar de abuzuri suferite de chiriasi buni platnici, or fi...eu nu prea am auzit,desi cred ca exista. De biletul la ordin spuneati ca este ceva, nicidecum "nimic". Da, o bucatica de hartie cu care incerci sa scoti niste bani dintr-un cont care de multe ori este gol...ceva tot e:) Cred ca-i trimit eu la plimbare, sa inchirieze de la vecinul sau sa mearga in bazar la toneta...ca de tzepari m-am cam saturat. Ca fiscul nu sta la discutii cu mine cum stau eu cu altii...fiscul ma pune sa platesc 12% indiferent daca incasez sau nu chirii.Oricum,multumesc macar pt ca ati dat atentie subiectului.
Doamna, incerc sa gasesc masuri care sa "ingreuneze" netedul drum al chiriasului rau-platnic si arogant, care sta cu telefonul in mana gata sa apeleze 112 urland ca "proprietarul imi violeaza mama si intimitatea" desi proprietarul nu vrea decat sa scape de un mare ghimpe, hot , fara respect fata de o intelegere contractuala semnata si asumata. Atat tot. Da, 0,2 metri imi dau dreptul sa intru, daca vreau( si consider asta) fara sa fiu acuzat de incalcarea vreunui art din Codul Penal. Cel putin, aceasta impresie mi-am format-o dupa ce am citit toate confruntarile pe subiect chiar si de pe acest forum. Am caz in care un medic stomatolog devenit labil psihic in ultimul timp, cu neplata chiriei de luni de zile, desi are activitate, sta cu tel in mana si apeleaza 112 chemand Politia daca i se pare ca o musculita se aseaza pe clanta, trimisa de mine - proprietar. Mi se pare aberant. Trebuie sa validez creanta, trebuie sa merg pe ordonanta cu actiune de evacuare , din cate mi s-a spus. ABERANT! Totusi, am marele "noroc" ca fiind CMI ma pot indrepta impotriva bunurilor proprii..dar asta face subiectul altei discutii, fiind off-topic. Pe proprietar vad ca nu-l apara nimeni...proprietarul trebuie sa se duca prin instante...numai interesul chiriasului incurajat sa-si bata joc de contracte..cam asta se creioneaza. Imi pare rau.