avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate mariw

Activitate mariw

Discuție Instanta
Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative in care a vrut sa ne evacueze din casa,si acum incearca din nou. Acum 2 saptamani a fost la medic si a fost diagnosticat cu pierderi de memorie recente,dementa,alzheimer. Se poate face ceva?

Noi dorim sa avem grija de bunicul nostru,tinand cont ca mama a muncit foarte mult la aceasta casa,a investit foarte multi bani,avem si dovezi in sensu asta,nu mi se pare normal ca ea si bunica sa fie date afara din casa doar pentru ca bunicu meu sa aduca alta femeie aici,el avand 71 de ani. Nu vrem ca alte femei sa isi bata joc de el si mai ales sa ii ia munca lu mama si a bunici. As vrea sa stiu ce putem face in aceasta situatie,tinand cont de starea lui de sanatate,ca nu ne-am dosri nici ca mama si bunica sa ajunga pe drumuri dar nici el sa ajunga pe drumuri,pentru ca daca ramane singur el are mania femeilor,si in cateva luni sigur ramane fara casa. E o situatie foarte dificila,chiar nu stiu cum sa procedam. Din cauza pierderilor de memorie incepe sa uite lucruri,si nu ne putem contrazice cu el pentru ca el este convins de ceea ce spune.

Răspuns la discuția Dementa
Noi dorim sa avem grija de bunicul nostru,tinand cont ca mama a muncit foarte mult la aceasta casa,a investit foarte multi bani,avem si dovezi in sensu asta,nu mi se pare normal ca ea si bunica sa fie date afara din casa doar pentru ca bunicu meu sa aduca alta femeie aici,el avand 71 de ani. Nu vrem ca alte femei sa isi bata joc de el si mai ales sa ii ia munca lu mama si a bunici. As vrea sa stiu ce putem face in aceasta situatie,tinand cont de starea lui de sanatate,ca nu ne-am dosri nici ca mama si bunica sa ajunga pe drumuri dar nici el sa ajunga pe drumuri,pentru ca daca ramane singur el are mania femeilor,si in cateva luni sigur ramane fara casa. E o situatie foarte dificila,chiar nu stiu cum sa procedam. Din cauza pierderilor de memorie incepe sa uite lucruri,si nu ne putem contrazice cu el pentru ca el este convins de ceea ce spune.
Discuție Dementa
Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative in care a vrut sa ne evacueze din casa,si acum incearca din nou. Acum 2 saptamani a fost la medic si a fost diagnosticat cu pierderi de memorie recente,dementa,alzheimer. Se poate face ceva?
Răspuns la discuția titlu de proprietate
tatal meu mai avea 2 surori ....(eu nu mai sunt in relatii bune cu bunici mei)......dak bunici mei o sa dea acte p casa uneia dintre surorile lu tata ....eu mai am vreun drept ?
Buna ziua....Am locuit timp de 15 ani in casa bunicilor mei....dupa 15 ani mama s-a despartit de tata si ne-am mutat intr-un alt sat si tata a ramas singur in casa aceea(bunici mei avand alta casa)...la ceva timp tata a murit si bunici mei au vandut casa.....mentionez ca parinti nu au divortat.........as vrea sa stiu dak as avea si eu vreun drept asupra banilor luati p casa?......casa fiind p numele bunici mele dar fiind mama tatalui meu ma gandesc ca am si eu un drept de la tata.... .......
Răspuns la discuția Chirie
Acum 2 luni am primit o notificare in care scria ca ii datorez suma de 4700,iar acum primesc notificarea cum ca am suma care este mai sus. Mentionez ca nu i-am stricat nimic in acel apartament. Ce pot face?
Răspuns la discuția Chirie
VA NOTIFICA URMATOARELE
Fata de adresa nr.1929/11.06.2012, astazi 11.07.2012 in urma afisarii tabelelor de intretinere pentru lunile februarie, martie si aprilie aferente apartamentului nr.39, situat in Str. Tulnici, nr.10, bl.40, sc.1, sector 4, Bucuresti, inchiriat de dumneavoastra in baza Contractului de inchiriere din data de 01.10.2011, completate cu facturile de energie electrica din luna aprilie si factura aferenta televiziunii prin cablu, rezulta ca datorati creditorului Androne Alexandru suma de 2.956 Ron, repartizata astfel :
- Intretinere luna februarie – 760 Ron
- Intretinere luna martie – 777 Ron
- Intretinere luna aprilie – 870 Ron
- Factura ENEL – 785 Ron (a fost achitata suma de 300 Ron, rest de plata 485 Ron)
- Factura TV cablu – 64 Ron
TOTAL SUMA – 2956 Ron
In conformitate cu prevederile Contractului de inchiriere – Obligatiile Chiriasului, apartamentul trebuia folosit “ca un bun proprietar”.
Consideram ca defectiunile constatate in prezenta martorului Istratescu Marius, au fost provocate de dumneavoastra, iar pentru remedierea lor a fost a fost folosita suma de 300 Euro, prevazuta in contract drept garantie.
Tinand seama de raspunsul comunicat de dumneavoastra in data de 14.06.2012, coroborat cu cele notificate mai sus, va adresam rugamintea sa ne comunicati prin e-mail la adresa mariusistratescu@yahoo.com, modalitatea de plata a sumei de 2.956 Ron, datorata ca urmare a utilizarii apartamentului nr.39, inchiriat de dumneavoastra in perioada 01.10.2011-01.05.20012.
In conditiile in care sunt nelamuriri, va rugam sa va prezentati pe data de 27 iulie 2012 la ora 18 in Str. Tulnici, nr.10, bl.40, sc.1, ap.39, sector 4, Bucuresti, la domnul Androne Alexandru, pentru a solutiona litigiul pe cale amiabila, in conformuitate cu prevederile art.720 Cod Procedura Civila.
Prezenta “Notificare” se comunica la insistentele creditorului Androne Alexandru.
Data : 12.07.2012 Semnatura
Avocat Gavrila Dumitru
Discuție Chirie
Am locuit intr-un apartament timpt de 8 luni,dupa care proprietarul m-a dat afara spunand k a gasit pe altcineva. Am facut la inceput un contract prin agentie,dar nu stiu daca proprietarul l-a legalizat. La el a ramas garantia de 300 de euro si o suma de 300 ron cu care ar fii trebuit sa achite datoriile care mi-au mai ramas. Zilele trecute am primit o notificare cum ca trebuie sa ii dau 4600 ron pentru cheltuieli intretinere si daune facute de mine in apartament,de exemplu pat rupt,si alte lucruri,zicand ca el a adus un expert care a evaluat casa,iar daunele sunt de 2000 ron,ceea ce nu este adevarat,totul a fost asa cum l-am primit,apartamentul fiind si destul de vechi. Nu mi-a venit sa cred cum poate minti in halul ala,dar mai ales sa imi ceara suma aceea enorma de bani. Ce pot face?

Răspuns la discuția Contract inchiriere apartament
Am locuit intr-un apartament timpt de 8 luni,dupa care proprietarul m-a dat afara spunand k a gasit pe altcineva. Am facut la inceput un contract prin agentie,dar nu stiu daca proprietarul l-a legalizat. La el a ramas garantia de 300 de euro si o suma de 300 ron cu care ar fii trebuit sa achite datoriile care mi-au mai ramas. Zilele trecute am primit o notificare cum ca trebuie sa ii dau 4600 ron pentru cheltuieli intretinere si daune facute de mine in apartament,de exemplu pat rupt,si alte lucruri,zicand ca el a adus un expert care a evaluat casa,iar daunele sunt de 2000 ron,ceea ce nu este adevarat,totul a fost asa cum l-am primit,apartamentul fiind si destul de vechi. Nu mi-a venit sa cred cum poate minti in halul ala,dar mai ales sa imi ceara suma aceea enorma de bani. Ce pot face?
Discuție Strainatate
Buna ziua. Mama este plecata din tara de 7 ani,anume in Italia. Are acte facute de persoana pentru care munceste,de 5 ani. As dori sa stiu daca i se pot pune ani de pensie aici in romania,si ce anume trebuie facut? Multumesc