avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Activitate xlayoana

Activitate xlayoana

Bună ziua. Locuiesc la casă și în spatele grădinii este construit un garaj. Menționez că în fața garajului este construit și un bloc. Acest garaj a fost construit în perioada comunistă după construirea blocului și se vede clar că a fost ruptă gradina foștilor locatari pentru a construi garajul( e decupata fix ca să încapă garajul). Acest garaj e folosit ca și depozit și mă gândeam dacă aș avea vreo șansă să obțin terenul de sub garaj? Aș planta 2 copaci numai sa nu mai am construcția acea improvizată in spatele grădinuței. Menționez că acoperișul e din azbest...și știu că nu e sănătos...Intr- o vreme garajul vecin ( de lângă cel de care vorbesc) era casă pentru oamenii străzii, nu vreți să știți ce mirosuri erau..., noroc smca l-am cumpărat vecinul de lângă noi ( era în spatele grădinii sale). Aceste garaje sunt ale unor bătrânei care le țin pentru a aduna tot felul de lucruri.
Mulțumesc. Aveți dreptate. Eu nu am spus vârsta ei celorlalți deoarece mai nou regulamentul prevede să respectăm protectia datelor, inclusiv la sfârșitul catalogului să nu mai scriem datele personale. Fata a dorit să nu divulge vârstă deoarece vroia sa se integreze ( așa părea la început...). Dar oricum...aveți dreptate, eu am greșit...voi îndrepta acest lucru.
Bună seara, sunt profesor diriginte și am o problemă cu o eleva nou venită în clasa mea, a XI- a.
Această fată are 21 de ani, față de colegii ei care au 17 ani. Din 2018 nu a mai frecventat scoala, mai precis din clasa a X- a. Acum, a fost înscrisă pe ultima sută de metri, fiind ultimul an când se putea înscrie la cursuri de zi. Are probleme de comportament, deranjează orele cerând explicații suplimentare, se pierde ora cu profesorul care încearcă să- i de-a explicații...nu e de acord cu notele primite și cere explicații și acolo. Cu colegii vrea sa comunice dar mereu încearcă sa- i domine, acest lucru nefiind acceptat de către aceștia, vorbim de elevi artiști. Ultima problemă apărută este faptul că a făcut avansuri sexuale printr- un mesaj unui coleg, el având 17 ani, deci minor...acesta mi-a trimis automat mesajul. Vreau sa menționez că în afară de profesori , copiii nu știu ce vârstă are ea. Am incercat sa protejez acest lucru. Sau aș putea spune având în vedere că ar reprezenta un pericol pentru copii? Aș dori să știu dacă pot forța , pe baza acelui mesaj , mâna părinților ei să o retragă de la școală, Nu mai rezistam cu ea...copiii nu se mai pot concentra la ore din cauza ei...Are probleme care necesită terapie, e clar. Am cerut părinților ei să o ducă la psiholog, dar ei susțin că totul e in regulă cu ea...nu am ajutorul lor...
Contractul meu de munca a expirat in 31 august 2011. Pana atunci aveam 12 luni lucrate.Din octombrie 2011 beneficiez de indemnizatie de somaj, deci in luna septembrie nu am beneficiat de venituri salariale.Data probabila a nasterii este ijceputul lunii iunie. Indemnizatia de somaj se termina in 13 iunie.
Buna ziua!
Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si nasterea. Cum trebuie procedat? De la 7 luni de sarcina sa intru in concediu prenatal si se intrerupe somajul? Voi primi restul indemnizatiei dupa nastere? Sau sa nu intru in concediu prenatal ca oricum indemnizatia se opreste cand voi naste. Mentionez ca eu nu voi benificia de indemnizatie de crestere a copilului deoarece nu am realizat venituri 12 luni ci doar 11 luni.
Va multumesc.
buna ziua!
Mama mea are 56 de ani si are pensie anticipata de anul trecut din iunie . de atunci nu i s-a marit deloc . Ea stia ca pana va ajunge la anii legali de pensionare pensia se mareste lunar (sau trimestrial?) pana va ajunge la pensia sa de drept. Acum are 670lei.Are peste 30 de ani vechime in munca si ultima data a lucrat in invatamant.
Puteti sa ma lamuriti cum merg lucrurile? Va multumesc!
Buna ziua!
Am o nelamurire si as dori putin ajutor.
Sunt casatorita , am familie si locuiesc intr-un apartament luat prin credit.
Fratele meu impreuna cu familia sa doreste sa se mute in casa parinteasca alaturi de parinti. Eu, dar si parintii nu am fost foarte incantati de aceasta idee dar nimeni nu a indraznit sa se impotriveasca asa ca a luat un credit bancar in care tata e girant si se va incepe constructia mansardei la primavara.
Intrebarea mea este ca nu ar trebui sa facem acum o evaluare a casei , o impartire ca sa stiu si eu ce parte am de acolo?( nu vreau de fapt nimic dar sa nu ma simt ca musafir cand merg acolo). El cec drepturi mai are daca va detine mansarda casei? Se face o evaluare a casei inainte de constructie si una dupa?
Va multumesc pentru atentia acordata!
Buna ziua!
Sunt o viitoare mama. Ar trebui sa nasc prin iunie 2012. Problema mea este ca la 31 august 2011 a incetat contractul de munca (am lucrat in invatamant ca suplinitor) si nu am beneficiat de un post in perioada urmatoare. Acum 12 oct 2011 am depus dosarul de somaj dar am luna septembrie si 11 zile dun octombrie lipsa din cele 12 luni necesare . Mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Va multumesc.
Buna seara. Sunt cadru didactic suplinitor iar in 2007 , 31 august mi-a incetat contractul cu scoala.In 17 septembrie am nascut, iar din 30 oct directia muncii si protectiei sociale mi-a aprobat indemnizatia de crestere a copilului . Problema este ca dupa 2 ani m-am intors la munca dar la alta scoala . Eu stiam ca , concediul matern este vechime in munca, dar nici una din scoli nu vor sa-mi opereze in cartea de munca .Am fost la ITM si nici ei nu pot sa opereze in cartea de munca. Deci totusi cine trece vechimea in munca pe perioada celor 2 ani?