avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate blueblue

Activitate blueblue

Răspuns la discuția Poprire recuperatori creante
Ilie1111 a scris:

Recuperatorii sunt titulari de creanță. Ei nu reprezintă băncile in procese. Doar dacă sunt mandatarii unei alte societăți, nu banca ci o societate de Luxemburg, Polonia, etc. adică adevăratul recuperator de creanță, atunci se aplică această decizie.

deci daca firma mandatara X reprezinta o alta firma Ycare a cesionat de la banca Z se aplica?

Buna ziua,
In cazul unui contract de credit declarat scadent, aflat in executare silita, care a fost preluat de o firma de recuperare intra sub incidenta prevederile OUG 50/2010 potrivit căruia cesiunea individuală sau în cadrul unui portofoliu de creanţe, se notifică de către cedent consumatorului, în termen de 10 zile de la încheierea contractului de cesiune, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire? Firma de recuperare careia i-a fost cesionata datoria trebuia sa ma notifice in termen de 10 zile?
Multumesc frumos.
Este vorba de servicii de consultanta. Plata se face de catre un SRL catre o persoana fizica, deci fara factura, ci in baza pv de receptie a serviciilor. Inteleg ca nu se poate fractiona in plati de 5000 lei/zilnic, in mai multe plati si nici asimila salariului.
Eu stiam ca o tranzactie nu poate fi fractionata, deci poti plati maxim 5000 lei cash si restul prin banca. Nu stiu daca se poate asimila unui salariu si platita integral prin casa sau daca s-a schimbat ceva in plafonul de 5000. Multumesc tuturor pentru interes.
Buna ziua,
In cazul unui contract de colaborare/conventie civila prestari servicii (intre o firma si o persoana fizica) in valoare de 25.000 lei cat se poate plati prin banca si cat prin casa. Se poate plati toata suma cash?
Va multumesc pentru opinii.
Răspuns la discuția incuviintare executare silita
Dupa incuviintarea cererii de executare silita mai poate creste valoarea debitului cu majorari si penalizari?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Executorul judecatoresc are nevoie de incuviintarea instantei inainte de emiterea somatiei de plata pentru un credit neachitat?
Ce cheltuieli de executare silita pot fi atat de mari incat sa depaseasca valoarea debitului?
Multumesc mult.
Răspuns la discuția drept somaj conventie civila
Stiu ca trebuie sa am 8 ore pe zi pentru a beneficia de somaj, in situatia data, daca prin conventie am lucrat un nr. de ore lunar cum se calculeaza cele 12 luni?
Multumesc frumos pentru interes
Buna seara,
Daca am lucrat cu conventie civila dependenta ( adica mi s-au retinut contributii aproape ca la cim, inclusiv somaj) se considera stagiu la cotizare pentru vechime in munca. Am dreptul la somaj?
Multumes de ajutor.
Discuție termene
Buna ziua,
Orientativ, cam care sunt termenele pe care le acorda instantele ( Bucuresti) la procesele pe Codul Muncii. Stiam ca se da primul termen la cca 1 an. S-a mai accelerat?
Cu multumiri.
Buna ziua,
In cazul in care am platit o suma mai mare decat cea din titlul executoriu, cum pot recupera acea suma de la executorul bancar?
Multumesc.