avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate nonuletz

Activitate nonuletz

Va sfatuiesc sa mergeti la Directia de Inmatriculari auto, domnii de acolo stiu sa va lamureasca cel mai bine.
Intre timp, pot sa va enumar actele de care veti avea nevoie la inmatricularea autoturismului:
C.I.V. avand aplicata folia de secretizare;

- fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare si a societatii de asigurare (sau copie xerox a tichetului de asigurare). Fisa de inmatriculare trebuie semnata de proprietar (si stampila in cazul persoanelor juridice);

- certificat de autenticitate (in cazul autoturismelor);

- document de proprietate (factura, contract de vanzare-cumparare) certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a vehiculului strain;

- placile cu numerele de inmatriculare temporara straina, daca vehiculul a intrat pe roti in tara si nu a fost radiat din tara de origine. In lipsa acestora se retine o declaratie notariala cu privire la imprejurarile in care placile au fost pierdute;

- dovada de plata a taxei de inmatriculare la Directia de venituri, chitanta sau ordin de plata;

- chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (CEC, BCR);

- documentele de identificare a solicitantilor in original si copie xerox;

- contravaloarea placilor cu numerele de inmatriculare;

- chitanta sau declaratie vamala de import definitiv, original sau copie legalizata avand aplicat timbrul sec al notarului;

- alte acte necesare pentru clarificarea unor situatii particulare sau ce ridica suspiciuni;

- traduceri acte de provenienta straina.
Răspuns la discuția Accident Rutier
Este o intrebare la care nu-ti pot oferi un raspuns cert. Daca e asa cum spui tu si nimeni nu are nicio o pretentie de la tine, dosarul se va clasa, dar nu mai repede de 3 luni. (termenul de 3 luni nu este unul prevazut de lege ci unul intalnit in practica).
Răspuns la discuția Accident Rutier
Permisul nu ti se va restitui dupa 30 de zile. Atata timp cat a fost accident auto cu victime, automat s-a deschis un dosar penal. Pana la solutionarea definitiva a acestui dosar nu iti vei primi permisul, avand insa posibilitatea de a-ti prelungi dovada. La finalizarea dosarului vei afla daca va exista sau nu o sanctiune in sarcina ta si care este aceasta.
In urma accidentului auto din culpa soferului (sotia asiguratului), a decedat atat aceasta, cat si sotul sau. Masina avea aigurare RCA, dar si CASCO. La Parchet exista deja dosar penal (care urmeaza sa fie clasat atata timp cat soferul a decedat). Se pot constitui copii parti civile? Impotriva cui? societatii RCA sau CASCO?
Buna seara!
As vrea sa stiu daca se poate stabili CU CERTITUDINE, avand doar arma si posibil camasa glontului, data si ora la care s-a tras... Ma poate ajuta cineva?
Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune in prestatie tabulara? Sau stiti un site unde pot gasi asa ceva?
Răspuns la discuția drept de proprietate
In termeni juridici rudele tale, chiriasii sunt considerati a fi simpli detentori precari. Potrivit art. 1857 C. Civ., detentorul precar "nu poate sa schimbe el insusi, fie prin sine singur, fie prin alte persoane interpuse, calitatea unei astfel de posesii". Totusi, prin exceptie, potrivit art. 1858 C. Civ. este posibila intervertirea detentiei precare in posesie utila, cand detinatorul bunului neaga prin acte de rezistenta existenta raportului obligational in temeiul careia era obligat a stapani bunul pentru altul si nu pentru sine (ex. de act de rezistenta- chriasul nu-ti mai recunoaste calitatea de proprietar si refuza sa plateasca chiria in continuare). Posesia devenid utila in acest caz, daca o mai exercita si neintrerupt timp de 30 de ani, va dobandi proprietatea apartamentului prin uzucapiune.
Răspuns la discuția Clauza de neconcurenta
Va multumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția Clauza de neconcurenta
Toate astea le stiu...clauza e perfect valabila. Intrebarea mea era alta...poate angajatorul sa renunte unilateral la ea???
In cazul in care se incheie un act aditional ulterior CIM care contine o clauza de neconcurenta, prevazandu-se ca isi va produce efectele pe perioada CIM si dupa 6 luni de la incetarea acetuia, in schimbul unei indemnizatii, ce se intampla daca angajatorul nu mai respecta aceasta clauza, refuzand sa plateasca indemnizatia? Mai exact, salariatul demisioneaza, se angajeaza la o firma neconcurenta, dar angajatorul spune ca renunta la clauza si ca nu va mai plati indemnizatia.