avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate camiluncan

Activitate camiluncan

Multumesc!
Pentru succesiune știu că trebuiesc toate bunurile defunctului la data decesului. Notarul a scris la BCR și a primit un extras la data când a trimis adresa. Îmi spune că banca nu ii dă extrasul de la data decesului. M-am chemat să îmi elibereze certificatul de moștenitor. Vreau să întreb dacă semnez și iau certificatul de moștenitor am dreptul să merg in instanță? La data decesului au fost bani in cont și care acum nu mai sunt! Ce mă sfătuiți? Cum sa procedez? Să merg direct la avocat sau sa iau certificat așa cum mi-l da notarul care este prieten cu cel care a luat banii, și după aceea să merg la avocat? Mulțumesc!
Certificatul de moștenitor se poate obține în baza certificatului de deces și a certificatului de naștere a moștenitorului și din alt județ, său trebuie să mă duc la un miros in județul în care a locuit tata?
Menționez că suntem 3 copii și o soție (căsătoria a fost acum 2 ani).
Vă mulțumesc!
Bună seara,
Tata a decedat pe 11 decembrie a.c la vârsta de 85 de ani. In 2018 s-a recăsătorit. Acum am aflat că tata a vândut casa fiicei soției sale actuale. Tata a avut pensie de 2000 și incasa 1000 lunar din chirie. Avea destui bani in conturi la 2 bănci înainte de vânzarea de 200000 . Suntem 3 frați din căsătorii diferite. Ce drepturi avem? Dacă nu sunt bani in conturi putem avea pretenții pentru cei 200000? Mulțumesc mult!
Cum trebuie să procedăm?
am pierdut un proces cu o vecina pentru teava de gaze, si trebuie sa platesc 3000 lei cheltuieli de judecata. Nu am fost instiintata in scris sau verbal , dar m-am trezit cu poprire pe salariu. Poprirea este 3000+ 470 onorariul executorului + 2200 obligatia de a face. Mentionez ca eu am contactat o firma cu care am mutat instalatia de gaze si am desfiintat-o pe cea veche. Ce pot face in cazul acesta sa nu mai platesc cei 2200 pentru obligatia de a face? Va multumesc!
buna seara,

Inampin o problema la Primaria Focsani si anume parintii mei impreuna cu bunica din partea tatalui au cumparat un imobil si teren in cote egale, s-a facut o iesire din indiviziune si au aparut la primarie 2 loturi la rol mama si bunica, in urma decesului bunicii mosteneste tata( fiind singurul mostenitor )raman tot 2 loturi la rol mama si tata,in urma decesului lui tata mostenesc eu 3/4 si mama 1/4 si avem 2 loturi la rol mama si eu, dupa decesul mamei eu sunt unicul mostenitor .Problema este ca eu figurez cu un rol cu 2 loturi,( desi este o casa cu 3 camere, 2holuri, bubatarie, baie si anexe) figurez cu 2 imobile.Vreau sa fac carte funciara si doamna de la Primarie mi-a spus ca trebuie sa fac mai intai pentru fiecare lot carte funciara si dupa aceea sa fac una singura, adica sa-mi faca ocotistul "alipirea", ocotistul spune ca nu se face decat o carte funciara.
Am fost la un avocat care a vorbit la telefon si cu d-na de la primarie si cu ocotistul si le-a dat la fiecare dreptate .
Va rog sa-mi spuneti cum e legal si corect sa procedez , deoarece la primarie mi-au dublat suprafetele si la imobil si la teren si vreau sa termin cu circul asta .
Va multumesc.
buna seara,
are dreptul un patron sa le impuna salariatilor sa-si ia fiecare cate 10 zile din concediul de odihna anul acesta si diferenta de 11 zile sa le fie data in anul viitor adica in 2017 cand va considera patronul ? el sustine ca poate sa amane concediul de odihna timp de 18 luni , este corect el sa decida asta? ce se intelege prin:" în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă"? cum si cand vrea patronul?
va multumesc!

Discuție carte funciara
Am facut cartea funciara in 2005 , dar nu am incheiere de autentificare si nu mi-au primit-o la Primarie este inregistrata doar la Cadastru, iar masuratorile sunt cu errori , deoarece in realitate nu am suprafata din certificatul de mostenitor.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ca sa fiu inregistrata cu suprafata reala de care beneficiez?
Se mai poate face o alta carte funciara sau o corectura ?
Nu vreau sa ma cert cu vecinii vreau sa platesc pentru cat am, (cu 11 mp mai putin).
Multumesc!
Răspuns la discuția va rog sa ma ajutati
multumesc! Da au aceeasi adresa , am facut rost si de celelate doua contracte de vanzare cumparare in original (primul din 1929 si urmatorul din 1959 )de la fostii proprietari care au locuit la aceasta adresa si au aceeasi suprafata de 324.7 m.p si un singur imobil.
Va multumesc pentru raspuns , va felicit pentru profesionalism si promtitudine!
Felicitari pentru intreaga echipa!
buna ziua,
parintii mei impreuna cu mama tatalui au cumparat in Focsani 324.70 mp cu un imobil si terenul aferent in 1967, au fost niste problem in familie si s-a facut iesire din indiviziune intre mama si bunica, deci au aparut doua roluri la primatie pe acesti 324 mp. Au decedat toti trei iar eu fiind singura mostenitoare d-na notar mi-a facut cerfificatul de mostenitor de 1/1 pentru 324.7 mp cu imobilul si terenul aferent, pe care l-am dus la Primarie in decembrie 2002.Anul trecut in octombrie am aflat ca eu sunt inregistrata la rol cu 650 mp si cu doua imobile.. Am tot incercat sa rezolv problema pe cale amiabila dar ma tot amana de la o saptamana la alta. va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez sa rezolv aceasta situatie si cum pot sa-mi recuperez ce am platit aiurea.
multumesc!