Buna ziua, mi-am facut un balcon cu extindere la parterul unui bloc cu proiect ,facut in 2001 iar autorizatia am luat-o in 2009 si am finalizat lucrarea , dar mi-am facut o usa cu iesire in afara (am culmea de rufe afara ) pentru a nu mai ocoli prin scara blocului .In proiect nu e prevazuta usa si un vecin de la casa ( sunt case in fata blocului) vrea sa ma reclame ca nu am respectat proiectul.Ce pot sa 'patesc', sau ce imi poate faca primaria?
Ma poate da in judecata pentru tulburare de posesie? ii calc pe proprietate.
Buna ziua! Am si eu o intrebare la dv.Tatal meu a fost batut de un vecin acum doi ani , si sunt si acum in proces pentru ca politia a tinut dosarul 6 luni dupa aceea l-a trimis la parchet .
Vecinul l-a batut in strada pentru ca tatal meu avea o discutie cu un alt consatean . Atunci vecinul s-a repezit asupra lui si l-a lofit de i-a spart ochiul si ia rupt doi dinti.As vrea sa stiu daca tatal meu o sa poata recupera banii cheltuiti prin spital(are 10 zile de medical dat de comisie)?
Am un vecin care a cumparat un teren revendicat .Primaria ia dat titlu pe teren ,iar vecinul e acum proprietar inclusiv sub blocul unde locuiesc.Si asata nu e tot , vrea sa faca un gatd care sa vina cu el pana in bloc , iar noi locatarii sa nu mai avem acces in jurul blocului.intrebarea mea este urmatoarea:
Poate sa faca acel gard ?Pentru ca vrea sa ma dea in judecata pentru tulbrare de posesie ca eu sunt nevoita sa trec pe langa bloc deoarece locuiesc la parter.
Va multumesc!
... cand a cumparat terenul eu eram deja pe teren pentru ca fostul proprietar imi dadea voie
Buna ziua , as dori si eu o informatie sau un sfat daca se poate.
Vecinul ,eu ma lasat de buna voie pe pamant la el (am martori) iar acum mi-a spus sa-mi iau tot ce am pe pamant la el ,numai ca m-a last in primavara sa pun si gradina .Acum eu mi-am luat o parte din lucruri dar mai am cateva tevi si tot asa niste fiare si nu mi-a ajuns timpul pe care mi-a spus el .m-a filmat si a zis ca ma da in judecata pentru tulburare de posesie. ce pot sa fac in acest caz?
si inca ceva terenul pe care pretinde ca e proprietar a fost expropriat prin legea 10 .poate sa si-l fi luat inapoi pana langa 0,60m ai blocului?
da are .,Iar eu am acte doar pe balcon pentru ca majoritatea locatarilor au asa .Poate sa o demoleze fara sa-mi arate schita?
Buna ! Va rog a ma informa cu o problema : stau la parterul unuibloc si nu avem incalzire cu gaze avem pe lemne si carbune .Am facut o magazioara de 1,20 pe 1,00 lipita de bloc cu acordul locatarilor .Acum vine vecinul terenului de vis-a-vis si spune ca e terenul lui si o demoleaza.Intrebarea mea este daca are voie sa o demoleze?si ce este de facut?
asa ma-m gandit si eu dar el a cumparat un teren si parcela trece si pe sub bloc .Unii locatari imi spun ca acel proprietar a fost despagibit candva , dar poate sa vina cu gardul chiar si pana in bloc asa zice el, iar eu sa raman in curtea lui cu vederea .el este si consilier local. Eposibil?Cat are drept sa vina langa bloc?