Buna seara! As dori sa stiu care este monografia contabila pentru o reevaluare la o cladire (prima data) in care valoarea cladirii la o S.C. este mai mare decat cea initiala. Va multumesc!
Dar in cazul in care cei trei care nu sunt trecuti pe titlul de proprietate vor o o impartire a pamantului in favoarea lor, ii pot actiona in instanta pe ceilalti doi frati? Deja ii ameninta cu asa ceva. As fi vrut sa stiu totusi pana se ajunge la notar, ce drepturi au fiecare. Ce intra la succesiune doar partea mamei adica 1/4 din total care se va imparti la toti cei 5 frati?
Si diferenta ramasa se imparte in mod egal intre cei doi?
Sau se poate actiona in instanta pentru reconstituirea titlului in care sa fie trecuti acum si ceilalti trei frati?
Va multumesc.
Ce cote succesorale le revin copiilor la un titlu de proprietate cu 7,40 ha pamant, in situatia in care pe titlu figureaza doar mama care este decedata si doar 2 copii din 5? Acestia 2, de la tara si mama au muncit si platit impozit la acest teren in cote inegale . Ceilalti 3 copii locuind la oras, nu au fost trecuti pe titlul de proprietate in perioada in care a fost incheiat si anume anul 1995 deoarece nu s-au prezentat atunci la primarie motivand verbal fata de ceilalti frati ca isi pierd locul de munca daca detin teren in proprietate. . Mama a decedat multi ani in urma. Unul dintre cei trei copii care nu sunt trecuti pe titlu detine certificatul de deces al mamei si nu vrea sa-l prezinte la notariat in vederea efectuarii succesiunii. Acum insa, cand pamantul are o valoare mare vor sa faca succesiunea. Cum se poate rezolva acest caz in conditiile in care exista neintelegeri cu cei trei frati care acum vor pamant? Ce cote le revin fiecaruia in mod legal?
Intrebare: Institutiile publice efectueaza cheltuieli de investitii pentru modernizarea infrastructurii locale, mai pecis asfaltare drumurilor comunale. As dori mai multe lamuriri referitoare la acest aspect, si anume: - costurile aferente pentru constructia in sine s-au efectuat pe fiecare Km de drum, si denumire de strada. La inceperea lucrarilor, si pe parcurs au fost necesare tot felul de taxe si avize, studii, si alte neprevazute de la institutiile statului, si care fac parte din valoarea totala a investitiei. Aceste taxe si avize se elibereaza la comun, pe total lucrare, si nu pe fiecare strada in parte. La terminarea investitiei in curs, trecerea in domeniul public al UAT se face pe fiecare strada. Cum stabilesc valoarea totala a unei strazi, tinand cont ca trebuie sa inregistram si celelalte cheltuieli adiacente efectuate la comun? - tratamentul contabil si fiscal al acestora
Si cine este in masura sa stabileasca aceste valori, un expert evaluator ???
Buna ziua! Sunt detasata de la o firma privata la o unitate de invatamant de stat pe postul de secretara. Am 27 ani vechime in munca, am exercitat atributii de secretara dar nu am in cartea de munca specificata aceasta functie ( am figurat ca operator calculator ). Salariul de incadrare de la angajatorul care a dispus detasarea este de 1800 lei, dar in invatamant nu se respecta acest lucru. M-au incadrat ca secretar debutant dela 703 lei +vechime 25%, respectiv am ajuns la salariul minim pe economie. Este corect???? Ce pot face ? Nu se respecta Codul muncii, in ceea ce priveste salariul in caz de detasare? Va multumesc, astept sfaturi.
Buna ziua! sunt angajata pe perioada nedeterminata la o societate si nu doresc sa mai lucrez la ei din motive personale. In contractul de munca este prevazut un preaviz de 20 zile. In baza art. 55 lit.b din Codul muncii , am facut o adresa catre administrator in care solicit acest lucru, cu data de 09.02.2015. Mentionez ca in cererea mea nu am mentionat cuvantul demisie. Nu vor sa-mi semneze lichidarea pana nu efectuez preavizul. Au mers pana la intimidare. Sunt un om corect care si-a facut datoria la locul de munca. Ma ameninta ca-mi desfac contractul de munca din motive disciplinare, daca nu ma prezin la munca. Cum trebuie sa procedez? Va multumesc.
Putem ceda noi copiii, in favoarea mamei, partea noastra la casa, chiar in cazul in care ea este diagnosticata cu un grad de handicap sever? Unul dintre noi deja o reprezinta legal. Dar vrem sa ramana ea mostenitoare cat mai este in viata. Suntem toti de acord. Se poate?
Buna ziua! Sunt unitate subventionata de o institutie publica. Am recuperat de la CASS suma corespunzatoare medicalelor din mart.,apr.,mai si iun. 2013, respectiv am primit banii tocmai in oct.2013. Am evid. 561=43112 cu suma X.in luna oct. iar la sf.de an conform extras de la trez. am la incasari subventia de la ordonatorul principal + suma de la cass. Cine si ce trebuia facut cu aceasta suma de la cass in conditiile in care eu am virat toti banii ramasi neutilizati inapoi si am la 31.12.2013 soldul 0. La ordonatorul princ., incasarile de la ei sunt mai mici decat platile mele cu aceasta suma, pe cand in extrasul meu de la trez. apar egale si am sold 0. ptr.ca am returnat toti banii ramasi neutilizati,automat ca si aceasta suma de la cass se regaseste aici.
Dar la mine la unitate lucreaza din 2005, iar pana atunci a lucrat la alte societati atunci fiind si perioada de somaj. Deci nu vb de vechime in munca in aceeasi unitate. Sa inteleg ca perioada de somaj (1997) o iau in calcul acum la sporul de vechime?