am uitat sa mentionez ca sunt pfa nu am un act constitutiv, doar certificatul constatator de la onrc cu codurile caen, daca vreau sa adaug cele existente plus alte coduri pe pct de lucru presupun ca sunt independente de cele de la sediul social? Spuneti mi va rog modelul de cerere.
imi puteti spune nr cererii, as vrea sa ma duc cu ele deja completate pentru a sta cat mai putin. Deci nu am nici o treab acu certificatul constatator cu caenuri pentru sediul social?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca deschid un punct de lucru in cadrul unui complex comerial mai am nevoie de vreo autorizatie de la primarie, sanitar-veterinara sau altele in conditiile in care desfasor comert cu nealimentare?
Daca da de unde se obtin si care sunt pasii?
Multumesc.
Doresc sa deschid un punct de lucru si am cateva nelamuriri:
- am gasit toate actele necesare pe onrc dar pe un alt forum am citit ca pe langa ctr de inchiriere am nevoie si de o copie a actului de propietate ale firmei de unde inchiriez?
- daca deschid un pct de lucru , nu optez pentru coduri cane? Sau sunt tot cele pe care le am pe sediu social? Pe sediul social nu am tot ce imi trebuie, cum le schimb doar pe pct de lucru? Daca le pun tit pe sediu social o sa am nevoie de acordul locatarilor si nu vad rostu daca le folosesc doar in spatiu inchiriat....
daca ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 79/2014 din 10 decembrie 2014 pentru modificarea şi completarea Legii contabilităţii nr. 82/1991 a abrogat
(3^1) În cazul persoanelor prevazute la art. 5 alin. (1^1), contabilitatea poate fi organizata si condusa potrivit prevederilor alin. (2) si (3) sau pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situatie in care raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestor persoane fizice.
Adnotare:
Eu ca pfa cu caen 6920 ce pot face cu firmele pe care le am....mici care nu si-au permis un expert si au apelat la un economist....nu le mai pot tine evidenta ctb nici pana la balanta nici nimic...dar daca am mentionat ctb primara mai pot pana la balanta....si sa faca bilantul altcineva...
Ce varianta as avea ca sa mai exist pe piata? am primit cea mai proasta veste acum cand incepuse sa-mi mearga...
Astept parerea dvs.
Multumesc
ce varianta ne ramane in aceasta situatie, doar sa ne angajam si sa primim mai putin...
Buna ziua, Intentionez sa deschid un mic magazin la metrou. Am caen 4789-Comert cu amanuntul prin standuri,chioscuri si piete al altor produse plus cele cu amanuntul de diverse. Se incadreaza aceasta activitate de la metrou in acest caen si casa de marcat deja fiscalizata pe acest caen? Sau implica un punct de lucru si o alta casa de marcat?
M-ar scuti de o investitie nedorita in acest moment. Ce parere aveti? Multumesc
Sunt fericita posesoare a unui autoturism din Germania si vreau sa il inmatriculez insa nu gasesc concret raspunsul la o intrebare. Masina este achizitionata cu ctr vc intre mine si un roman. Nu a fost inmatriculata in Romania. Are doar nr rosii.Ce trebuie sa traduc legalizez din actele din Germania? Se mentioneaza actul din care reiese data primei inmatriculari. Prima inmatricular este pe briful mic si cel mare. Le traduc pe ambele? Pe internet am gasit ca ctr de vz cum in germana, dar nu e cazul meu deoarece am ctr in romana, cu un roman, plus ca din ctr nu reiese data primei inmatriculari....ce parere aveti?
Buna seara va rog spuneti mi cum ati inteles acest articol
ART. 112^6 Impunerea microîntreprinderilor care realizează venituri mai mari de 65.000 euro sau venituri din consultanţă şi management
Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 65.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta va plăti impozit pe profit. Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre limitele prevăzute în prezentul articol, luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Impozitul pe profit datorat reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv.
daca in primele 2 luni facturez consultanta si pana la sfarsitul anului altceva in rimele 2 luni o sa am peste 20% consultanta dar la sf anului nu o sa mai fie peste 20 % ....sau trebuie sa inteleg ca in 2015 am sa ma uit in 2014 sa vad daca am depasit si sa trec la impozit pe profit...
Am o asigurare de viata dde 14 ani si mai am de plata 11....am platit 30000lei pana in prezent si pentru ca am vazut ca beneficiez de 27000lei in prezent m-am hotarat sa ma retrag. Surpriza vine aici ca sa ma retrag nu mi se acorda suma beneficiu total cumulat (mentionat pe o instiintare la 2012) de 27000;ei si doar 10000lei primesc pt retragere inainte de termen. Ati intalnit aceasta situatie?este legal sa mi retina atat de mult?
Cum ma sfatuiti sa procedez sa mai continui inca 11 ani si sa sper ca primesc cel putin cat am bagat? in aceste conditii mai bine ii tineam in depozit si aveam si dobanda....contractul este foarte ciudat o data spune suma asigurata de 30000lei o data suma garantatat de 1000 lei deci o sa ma trezesc la 65 de ani ca primesc mai utin de cat am pus..?