avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate Niros Aciarb

Activitate Niros Aciarb

Deci, se intelege ca, fiind inca in dezbatere parlamentara, legea de aplicare a noului cod penal nu intra in vigoare la 01. oct. 2011.
Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca noile coduri penal si de procedura penala intra in vigoare la 01. oct. 2011 sau se vor stabili alte date.

Cu stima
Sunt vaduva de veteran de razboi. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun temei legal pentru sistarea/suspendarea de catre casa judeteana de pensii a platii drepturilor banesti cuvenite prevazute de Legea nr. 49/1991, cu motivarea ca nu mi-as fi achitat cotizatia la asociatia veteranilor de razboi. Precizez ca ma refer doar la drepturile prevazute de legea mai sus mentionata (reglementate si de Legea nr. 44/1994, care se platesc de la bugetul de stat sau al ministerului apararii nationale) si nu la sistarea celorlalte drepturi si avantaje materiale prevazute de Legea nr. 44/1994, care se acorda prin intermediul asociatiilor judetene a veteranilor de razboi. Desi cei de la asociatie mi-au spus ca este prevazuta in Legea nr. 44/1994, mentionez ca eu nu am gasit in nici in aceasta si nici in alt act normativ obligativitatea platii cotizatiei si ca aceasta ar putea constitui baza legala pentru consecinta mai sus aratata (sistarea/suspendarea platii de catre casa de pensii), considerand ca acest lucru s-ar putea face doar printru-un titlu executoriu.

Va multumesc anticipat
Multumesc pentru raspuns dar probabil am fost inteles gresit. Autorizatia de construire a fost acordata cu mai mult de 2 ani in urma, deci contraventii nu mai pot fi constatate si aplicate, dar unele date din documentatie pot constitui infractiuni ale solicitantului care nu sunt prescrise. Eu nu doresc sa mi se prezinte intreaga documentatie (cu date secrete/confidentiale privind tehnologia etc.) ci informatii care au putut fi declarate nereal sau executarea lucrarii nu s-a facut potrivit autorizatiei. Ma refer, de exemplu, la amplasamentul constructiei (asupra cauia am dubii), planul de situatie si daca proiectul pentru autorizarea executarii lucrarii a fost semnat de cei in drept conform Legii nr. 50/1991 actualizata, art. 9 (1) . Nerespectarea acestei din urma situatii reprezinta infractiunea la care ma refeream. Numai cunoscand cele de mai sus, as putea apela la contenciosul administrativ. Ma gandesc si la varianta sa fac un chestionar cu intrebarile precise, adresat emitentului autorizatiei, pentru a se vedea ca, in mod evident, este vorba de informatii cu caracter public.

Multumesc inca o data si astept opinii avizate
Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca pot solicita, in baza Legii nr. 544/2001, accesul la documentatia in baza careia s-a eliberat o autorizatie de construire. De asemenea, daca pot solicita accesul la documentatia care a stat la baza acordarii unei autorizatii de mediu (pentru a vedea daca s-a respectat procedura de emitere a actului de reglementare respectiv.

Multumesc anticipat.
Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati sa clarific o problema: As fi indreptatit de Legea nr. 49/2010 sa imi depun cerere de pensionare in 25 octombrie, in baza Legii. nr. 19/2000 art. 167^1.

De la casa locala de pensii mi s-a spus sa depun cererea dupa 1 noiembrie.

Dar, conform art 167^2 (modificat de Legea nr. 49/2010) se spune ca, in perioada de esalonare prevazuta de anexa nr. 3 a Legii nr. 19/2000, cererea si actele doveditoare sa fie depuse cu 30 zile calendaristice inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare.

Daca nu le-as depune exact cu 30 de zile inainte (25 octombrie, curenta), nu as fi decazut din termen?

Art. 83 al Legii nr. 19/2000 (modificat si el prin Legea 49/2010), alin. (2) si (4) este aplicabil si in cazul art. 167^1 sau numai celorlalte situatii de pensionare?

Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare:

Nu am gasit nicaieri forma/continutul legii privind sistemul unitar de pensii asa cum a iesit de la Camera Deputatilor si a mers la C.C.R. si promulgare. Ma intereseaza daca data intrarii in vigoare a noii legi a ramas, dupa amendamentele din comisia de munca a Camerei "la 6 luni de la data publicarii", cu unele exceptii (articole) sau s-a modificat in luna septembrie si se mentioneaza data exacta (asa cum s-a tot mentionat, 01. ian. 2011) ori s-a stabilit ca se aplica principiul general de intrare in vigoare a legii imediat dupa publicarea in M.Of.

Va rog sa scuzati, dar pentru mine acest lucru prezinta importanta sa stiu dupa care lege ma voi putea pensiona.

Va multumesc anticipat
Buna ziua.

Rog pareri la situaţia mea:
Am absolvit in 2007 Univ. Babes Bolyai, Fac. de Stiinţa mediului, colegiul universitar cu durata de 3 ani.

Aş dori sa ma inscriu, sa dau diferenta şi sa mai fac incă 2 ani.

Dupa aceste studii (3+2 ani), voi avea studii de lunga durată?

Mulţumesc anticipat
Răspuns la discuția Ce fel de studii sunt?
Buna ziua.

Rog pareri la situaţia mea:
Am absolvit in 2007 Univ. Babes Bolyai, Fac. de Stiinţa mediului, colegiul universitar cu durata de 3 ani.

Aş dori sa ma inscriu, sa dau diferenta şi sa mai fac incă 2 ani.

Dupa aceste studii (3+2 ani), voi avea studii de lunga durată?

Mulţumesc anticipat
Răspuns la discuția asigurare CASS
daniela vorovenci a scris:

Trebuie sa mergeti la casa de sanatate de care apartineti si sa incheiati un contract prin care sa va platiti asigurarile de sanatate .

Multumesc pentru raspuns.

Ce acte ar trebui sa prezint pentru incheierea contractului de asigurare? Fiindca la telefon nu mi se raspunde iar la coada de la Casa de Pensii din Cluj trebuie sa stai ore bune.
As fi obligat sa platesc vreo suma de bani + penalizari din urma (de cand nu mai sunt asigurat)?