avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate ISA20CTA

Activitate ISA20CTA

Stimata doamna Dora Dragan , cred ca nu ai citit cu atentie. Normal ca aveam personele desemnate dar aici e vorba de o raportare in plus, TRIMESTRIAL RAPORTEZI SI LA CECCAR CE AI RAPORTAT LA OPSB. Ce nu in:((telegi ??????
In calitate de contribuabil raportam cand este cazul. De ce trebuie sa facem o raportare suplimentara trimestriala la Ceccar ???? Ca sa se justifice si ei ca au activitate, ca nu inteleg ???#-o
Din brut se scad contributiile, apoi se scade si deducerea si ce ramane se impoziteaza cu 16 %.
Răspuns la discuția declaratia 392
NU depuneti declaratia 392, pt. ca ati depasit suma de 35.000 de euro.
Răspuns la discuția norme aplicare oug 58/2010
Modalitatea de calcul a impozitului:
Venitul brut al salariatului - Contribuţii sociale datorate de angajat = Venit impozabil din salarii
Venit impozabil din salarii + Venit impozabil aferent tichetelor de masă- Deduceri = Venit total, impozabil
Impozit pe venitul din salarii = 16% * Venit total impozabil
Răspuns la discuția REPARTIZAREA PROFITULUI
Scuze, am vrut sa scriu Ordin nr. 3055 din 29/10/2009 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, dar m-am grabit.
Destinatiile legale sunt rezervele legale, dividende si alte destinatii, insemnand majorare capital social sau acoperirea pierderii contabile.
Nu trebuie sa depuneti "bilant" . Dar trebuie depusa declaratia 392B, daca sunteti neplatitor de TVA, sau declaratia 392A, daca sunteti platitor de TVA. Daca sunteti platitor de TVA depuneti si declaratia 394 (care are termen 25.01.2011 ).
Răspuns la discuția decont tva 2011
Rezulta TVA de recuperat, dar nu mai bine va luati un contabil ca sa nu faceti greseli ? Un decont de TVA este un document care trebuie completat corect, altfel puteti avea probleme.
Răspuns la discuția Nedumerire
Pe site-ul ONRC puteti verifica starea firmei.
[ link extern ] /
Răspuns la discuția REPARTIZAREA PROFITULUI
Baza legala pt. repartizarea profitului este reglementata de 3 acte normative :
- Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
- Legea nr. 31/1990, privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 3055/2009 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, cu modificările şi completările ulterioare.
Repartizarea profitului se înregistrează în contabilitate pe destinaţii, după aprobarea situaţiilor financiare anuale, prin înregistrarea sumelor reprezentând dividende cuvenite acţionarilor sau asociaţilor, rezerve şi alte destinaţii, potrivit legii.
Din profitul societăţii se va prelua, în fiecare an, 5% pentru formarea fondului de rezervă legală, până ce acesta va atinge minimum a cincia parte din capitalul social.
Dividendele se distribuie asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, dacă prin actul constitutiv nu se prevede altfel. Acestea se plătesc în termenul stabilit de adunarea generală a asociaţilor sau, după caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai târziu de 6 luni de la data aprobării situaţiei financiare anuale aferente exerciţiului financiar încheiat.
Impozitul pe dividende este de 16%, procent care se aplica la suma bruta a dividendelor de repartizat.