O solutie definitiva ,irevocabila si executorie intr-un dosar civil (conflict de munca )la ce interval de timp maxim trebuie aplicata ? Este vorba de salariile pana la data pronuntarii sentintei, contributiile pentru pensie si asigurari medicale
Daca un dosar pe conflicte de munca a fost solutionat de catre Tribunal in data de 26 octombrie 2011, si nici pana in prezent nu am primit aceasta solutie expediata prin posta, si nici la arhiva tribunalului dosarul inca nu a ajuns, ce se poate face ?
Dupa ce partea adversa a epuizat intrebarile,avocatul partii a subliniat ca acum are si el de pus intrebari,in nume propiu
in momentul in care aparatorul mi-a pus explicit si direct intrebari, am cerut ca acest lucru sa fie consemnat in procesul verbal, care s-a intocmit. Acest luctru a fost consemnat. Comisarul care instrumenta acest dosar a permis avocatului partii advese sa imi adreseze direct intrebari !
In procesul de instrumentare a unui dosar penal,in cadrul unei confruntari intre parti,mediate de un inspector sau comisar de politie,avocatul uneia din parti are dreptul de a pune intrebari directe uneia din parti ?
Am fost angajat la o societate comerciala, pentru realizarea unui proiect.
Sintetic lucrurile au avut urmatoarea evolutie :
-angajarea a fost facuta in aprilie 2007 ;
-in septembrie 2007 mi s-a desfcut contractul de munca, fara sa fiu anuntat, fara respectarea legislatiei , deci eu nu stiam acest lucru ;
-salariul l-am primit ca si pana atunci, o data pe luna in plic in aceasi suma ;
-in luna august 2008, cand proiectul demarat a inceput sa se concretizeze, mi s-a intocmit un contract individual de munca pe o societate care urma sa gestioneze acest proiect, fara ca eu sa stiu , deci l-a semnat altcineva in locul meu .Acest lucru este dovedit si printr-o expertiza judiciara. Salariul fata de primiul contract era insa diminuat cu 1000 RON ;
-am continuat sa primesc salariul in plic,odata pe luna ca si pana atunci, in aceasi suma, crezand ca sunt angajatul primei societati ;
-am primit si adeverinta pentru medicul de familie, in august 2008, ca apartinind primei societati !!
-in ianuarie 2009, pentru ca demarase activitatea in cadrul proiectuli, de aprox o luna, a aparut si un stat de plata (au mai fost angajati trei oameni pe noua societate ), unde am aparut si eu cu salariul diminuat, dar in plicul banii erau ca si pana atunci in conformitate cu primul contract ;
-am descoperit la ITM ce s-a intamplat, am actionat firma in judecata ;
-solutia data de instanta a fost anularea deciziei prin care mi s-a desfacut primul contract de munca , firma respectiva sa-mi plateasca salariul si taxele aferente incepand cu februarie 2009, cand practic ei mi-au desfacut cel de-al doilea contract de munca (nesemnat de mine ), pana la data pronuntarii, lasand in ''aer'' periodada sept 2007, august 2008, cand nu am fost nicaieri angajat, perioada august 2008, februarie 2009, cand am fost angajat cu un contract de munca dovedit nesemnat de mine si evident cu un salariu diminuat ;
-Curtea de Apel a casat solutia instantei, a trimis dosarul aceleasi instante cu recomandarea de anulare a celui de-al doilea contract de munca, si evident de a lua in considerare celelalte elemente ;
Instanta s-a pronuntat din nou, pastrand aceasi solutie cu diferenta ca au anulat cel de-al doilea contract de munca.
Daca decizia de incetare a primului contract de munca este declarata nula, in mod normal contractul este valabil in continuare.O instanta nu poate valida o plata la negru,in perioda cand nu am fost angajat, sau partial la negru pe perioada cand a existat al doilea contract, evident nesemnat de mine, pentru ca asta a facut aceasta firma.
Evident se va ajunge la Curte de Apel, unde de aceasta data se va judeca aceasta cauza. Ce ma sfatuiti ?
Am avut un accident cu masina din vina altui conducator auto, in conformitate cu procesul verbal intocmit de Politie la fata locului.Dosarul de daune a fost deschis la Allianz Tiriac in data de 10.06.2010. In data de 21.06.2010 am primit o adresa de la societatea de asigurari care ma instiinta ca se va proceda la o expertiza vizavi de acest accident si ca in termen de cel mult 90 de zile voi primi o rezolutie in acest sens. In data de 03.09.2010 cei doi conducatori auto implicati in accident au fost convocati telefonic la sediul societatii in vederea efectuarii expertizei. A fost covocat telefonic si propietarul auto implicat in accident ( auto declarat vinovat in PV facut de Politie ), fara insa a fi convocat si celalalt auto implicat in accident.
Dupa ce cei doi au semnat niste hartii ca sunt de acord cu efectuarea expertizei, cei de la Allianz Tiriac au renuntat la prezenta auto convocat, motivand ca vor face analiza pe calculatorsi, si l-au anuntat telefonic pe propietarul auoto "vinovat " ca nu mai este necesara prezenta la sediul societatii de asigurare.
Ulterior cei doi soferi implicati in acest accident au considerat ca au fost indusi in eroare cu privire la efectuarea expertizei si au facut o sesizare vizavi de acest lucru, catre conducerea societatii de asigurare (exista copii si nr de inregistrare )
Pe data de 24.09.2010 am primit o adresa de la societatea de asigurari cu data elaborarii 16.09.2010, cu data iesirii din societate pe 22.09.2010 (conform stampilei de inregistrare a societatii de asigurare ) si data de plecare a plicului 24.09.2010
Oricum termenul limita de maxim trei luni a fost depasit intoate situatiile posibile.
Aceasta adresa ma informeaza ca nu pot beneficia de despagubire deorece urmele accidentului de pe masina "victima " nu au legatura cu accidentul, in conformitate cu o expertiza,care de fapt nu a fost efectuata.
Ce ma sfatuiti ?
Un dosar civil, cu subiect conflict de munca, exista documente (contract individual de munca si condica de prezenta ) unde semnatura pe contract nu apartine angajatului, iar condica este un fals ( a fost fabricata ulterior si exista semnaturi false in aceasta )
Pentru condica a fost audiat un martor care a declarat ca nu a existat condica de prezenta pentru perioada respectiva si ca semnatura nu-i apatine, mai ales ca detinea atunci funcia de secretara si condica ar fi trebuit sa stea la ea.
In legatura cu contractul de munca, exista la dosar o expertiza extrajudiciara, care atesta ca semnatura angajatului nu-i aprtine, exista intr-un dosar penal o expertiza grafica oficiala, care atesta acelasi lucru.
S-a solicitat utilizarea expertizei oficiale din dosarul penal dar presedinta completului de judecata a refuzat acest lucru, pe motiv ca nu a fost invocat falsul.
Cum poate fi determinata instanta sa solicite expertiza grafica existenta in dosarul penal, sau sa se faca o alta ?
Cum poate fi determinata instanta sa solicite o expertiza grafica si in cazul condicei de prezenta, mai ales ca aceasta este depusa la dosar in original ?
Din pacate dosarul nu a ajuns la judecatorie, procurorul de caz l-a solutionat cu NUP,eu am facut plagere la Prim Procuror in termenul de 20 de zile de la primirea solutiei, nu am primit raspuns la aceasta plagere, si am ratat sansa sa fac o alta plagere catre judecatorie, pentru ca au trecut mai mult de 40 de zile decand, am depus plangerea catre Prim Procuror