am o intrebare: am lucrat in perioada 2007 - 2009 la o firma si angajatorul a semnat si inregistrat la ITM un contract de angajare cu timp partial (4 ore in loc de 8) fara stirea mea. Am o copie dupa contractul respectiv eliberat de ITM unde se vede clar ca nu este semnatura mea. Eu am lucrat 8 ore / zi si am un martor, fost coleg, care a lucrat alaturi de mine pentru 2 luni pe baza de contract de voluntariat (tot asa fara stirea lui). Nu am aflat de acest lucru decat relativ recent si doream sa stiu cum as putea sa il oblig pe angajator sa imi plateasca contributia integrala la pensie si ce alte drepturi as putea sa mai solicit de la el? Firma respectiva este activa, pe profit.
am o intrebare legat de un imobil cumparat pe SRL. Dupa inchiderea voita a societatii fara datorii de catre asociati, va trebui platit un impozit de 16% din valoarea evaluata a imobilului pentru trecerea acestuia in proprietatea asociatilor?
Buna ziua, am cateva nelamuriri cu privire la noua legislatie pentru firme, daca este cineva in masura sa raspunda ar fi extrem de apreciat
1. care este cuantumul penalizarilor percepute (procent)?
2. penalizarile se aplica dupa incasarea unei facturi prin emiterea unei facturi suplimentare cu un rand de forma : penalizari conform [nr lege] sau conform contract? daca da, se percep penalizari si la neplata penalizarilor?
3. trebuie sa includ obligatoriu in toate contractele in vigoare o clauza noua pentru penalizari?
4. este prevazut in legislatie nr de zile in care un client poate achita o factura (am citit 30 zile)
5. trebuie sa trec pe facturi de acum incolo si data scandenta in acest context legal?
Buna ziua, as dori sa intreb daca se poate inchiria ca firma (SRL) un birou fara a infiinta si un punct de lucru, activitatea la biroul respectiv fiind doar pentru intalniri ocazionale cu clienti.
sunt un pic in ceata cu privire la documentele necesare la dosarul angajatului; Pe langa fisa medicala, copie CI, copie documente studii, contractul de munca, fisa postului, criterii de evaluare (regulamentul intern) si protectia muncii (ssm) ce alte documente trebuie sa contina dosarul angajatului in domeniu IT - Informatica?
Buna ziua, am o nelamurire cu privire la contractele comerciale intre pers. juridice. Dpdv legal contractele semnate si trimise prin fax sau email sunt la fel de valabile ca si cele originale trimise prin posta?
Deasemenea este posibil ca un contract sa fie valabil si daca nu este semnat, de ex daca serviciul respectiv se presteaza in mediul virtual si plata facturii constituie acceptul termenilor si conditiilor care tine loc de contract?
Am o intrebare cu privire la cadrul legal in care se pot oferi servicii online fara contract de prestari servicii. Exemple: 1. serviciu de hosting unde se plateste lunar si nu se primeste nici un contract in acest sens, 2. acces cu plata pentru siteuri gen lista firme etc.
Ca posesor de firma care presteaza servicii - conform caen - 6201_Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client) ,
6202_Activitati de consultanta in tehnologia informatiei ,
6203_Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul ,
6209_Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei , 6311_Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe ,
6312_Activitati ale portalurilor web, 6399_Alte activitati de servicii informationale n.c.a. am posibilitatea sa emit facturi fara contract pentru servicii gen: inregistrare domeniu web, gazduire web,afisare banner pe un site, acces cu plata pe site? Multumesc anticipat
Imi poate spune cineva de cate semnaturi am nevoie de la vecini din bloc pentru a putea darama un parapet (zid sub geam)? Exista 28 de apartamente, in vederea obtinerii autorizatiei de constructie / demolare am nevoie de 50% + 1 (14) sau 75% (20) voturi pentru? In bloc exista un presedinte, vicepresedinte si un censor. Multumesc