Intentionez sa achit datoriile la ANAF pentru PFA in limita posibilitatilor mele financiare, insa penalitatile foarte mari ma sugruma.
Ce variante am pentru a stopa aceste penalitati (in afara de plata debitului pe care nu am posibiliate sa-l platesc integral)?
Intrarea PFA in procedura simplificata de insolventa are ca si consecinta si stoparea penalitatilor?
Ce alternative sunt pentru un PFA intrat in incapacitate de plata?
Poate intrebarea este absurda, insa PFA poate intra in insolventa?
Daca nu, care sunt alternativele?
Activitatea firmei mele este suspendata de aproximativ 2 ani si 9 luni. Am avut foarte multe restante "stat" insa am reusit sa achit debitul, ramanand aproximativ 3000 lei penalitati si dobanzi. Intamplator am gasit pe internet un anunt colectiv de "Notificare privind
deschiderea procedurii de
atragere a raspunderii
solidare la plata" unde m-am regasit si eu. Sunt putin nedumerit si as vrea sa va intreb ce presupune aceasta procedura? Ce ma sfatuiti sa fac? (nu am posibilitatea sa achit toata suma o data)
Multumesc!
Certificatul imi este retinut de catre Politie pentru lipsa rovinieta de doua luni. Din pacate procesul verbal nu a ajuns la frma la care lucrez in timp util (a ajuns abia acum cateva zile) si este contestat in instanta. Am inteles ca daca PV verbal este contestat, se poate ridica certificatul de inmatriculare pana la pronuntarea instantei. Cu ce acte ar trebui sa merg la Politie pentru a ridica certificatul?
Mi-a fost oprit certificatul de inmatriculare al masinii pentru ca nu aveam rovignieta (expirase cu o zi inainte). Am avut dovada 15 zile insa a expirat. Vreau sa platesc insa nu mi-a ajuns acasa procesul verbal astfel incat sa pot plati. Intrebare: ce imi asum daca circul pe drumurile publice cu certificatul retinut si fara dovada?
Va rog sa-mi raspundeti ce cheltuieli ar trebui platite catre asociatia de proprietari (ma refer la cheltuielile comune: lift, femeie de serviciu, en electrica casa scarii etc.) avand in vedere ca s-a facut cerere de "scoatere" de la aceste cheltuieli intrucat acolo nu locuieste nimeni de cateva luni de zile.
Ma gandeam ca daca persoana respectiva are contract de munca de doar 2 ore iar el munceste efectiv 8 ore, este logic ca diferenta de bani este platita la negru. Daca ar avea contract pe 8 ore, venitul sau ar creste, urmand sa fie cel putin salariul minim pe economie pentru 8 ore lucrate pe zi.
Avem hotarare judecatoreasca pentru executarea silita a unui fost chirias care a lasat o datorie de 5.000 lei la asociatie si la taxe si impozite. Problema este ca omul nu are nimic pe numele sau si s-a pus poprire pe salariu de unde incasam suma jenanta de 48 lei pe luna, intrucat are contract de munca de 2 ore pe zi, desi am informatii sigure 100% ca lucreaza 8 ore pe zi. Am achitat toate datoriile din banii nostri (ai familiei) intrucat se adunau foarte multe penalitati, insa solicit ajutorul D-voastra sa gasesc o solutie pentru recuperarea acestor bani. Pot actiona in judecata firma, avand posibilitatea sa dovedesc ca acesta a lucrat 8 ore pe zi de cel putin 2 ani de zile incoace?
Detin impreuna cu inca doua persoane (suntem persoane fizice, fara personalitate juridica) mai multe parcele de teren pentru constructii si o casa, pe care intentionam sa le scoatem la vanzare. Probabil, in cazul fericit in care se vor vinde, valoarea totala va depasi 119.000 lei (probabil va fi de aproximativ 300.000 lei). Cand este necesara inscrierea in scopuri de TVA, la atingerea sumei de 119.000 lei ca valoare totala a contractelor incheiate impreuna, sau la atingerea sumei de 119000x3 = 357.000?